2009-03-22

Alla skivbolag gillar inte förlängd upphovsrätt

Läs om de smala skivbolagen som krossas om EU förlänger upphovsrätten för inspelad musik från 55 till 95 år.

Läs också om hur delar av det svenska kulturarvet riskerar att försvinna helt från marknaden om förslaget blir verklighet.

Länk»

5 kommentarer:

 1. Dom breda pojkarna i upphovsrättsmaffian plockar in 90% av försäljningsintäkterna på EU-nivå. 1% går tillbaks till artister och kreatörer. Mer om detta här:

  http://www.youtube.com/watch?v=kijON_XODUk

  SvaraRadera
 2. Hej. Har kollat din blogg ett tag men varit för slö för att kommentera - eller varit utomlands och skrivit/läst på internetcafe' under mer eller mindre tidspress. Du har ungefär samma läsare som jag läser - och kommenterar. Om du inte misstycker så har jag lagt in dej som länk till vettiga bloggar...och du är i fint sällskap:)
  Jag skriver ganska blandat, mest resor, politik och samhälle och har varit och är på Metrobloggen sen i januari. Tidigare bloggade jag 3 år på annat håll. Kom in till mej och hälsa på, http://www.metrobloggen.se/kaosresaoch scrolla ner och läs det som kan vara intressant...Hos mej heter jag KAO. /Keep up the good work!

  SvaraRadera
 3. Det är ju märkligt...folk har ju spelat in musik i alla tider, ja så länge det har funnits bandspelare. Nu sker det över nätet. So what? Fattar inte heller vad problemet är. Det ger ju god reklam för en artist! Jag lyssnar hellre på en CD på min stereo än på datorn och slipper bli besviken om skivan bara innehåller ett par bra låtar och resten skit. Är plattan bra så köper jag CD:n. Det är bara de giriga storskivbolagsdirektörerna som är paranoida att de inte ska få in slantar. De artister JAG lyssnar på har i.a.f inte klagat på fildelning...Ska bli intressant att se vad som händer nu efter 1:a april, eller hur:)?/Kao/(Kari)http://www.metrobloggen.se/kaosresa

  SvaraRadera
 4. Ja, då kan ju jag också berömma lite, jag har inte heller kommit mig för tidigare och jag tycker det är så tråkigt att inte kunna komma med något positivt... att bara säga - ja det är förjävligt, känns ju inte så kul liksom. Men, jag uppskattar det du gör, försöker få mina föräldrar att läsa bloggen också, tror att jag är på god väg!

  SvaraRadera
 5. 95 årig upphovsrätt känns lika logiskt som 95 årig pension.. (dvs att pensionen utbetalas i 95 år efter pensionsdagen, självklart även då till efterlevande vid eventuellt dödsfall)

  Vilken toppenidé, eller hur?!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.