2009-03-04

Favorit i reprisJa, jag har visat detta inslag tidigare. Men massor av folk har tipsat om det eller vill se det igen.

Och det är riktigt bra tv.

26 kommentarer:

 1. ...och ett gott skäl att inte rösta i EU-valet.

  SvaraRadera
 2. Hans - knappast ett skäl att inte rösta i EU-valet. Snarare ett skäl att RÖSTA RÄTT i EU-valet...

  Någon som har koll på hur våra svenska EPs närvaro är?

  SvaraRadera
 3. Sami,

  det rätta är att inte rösta. Genom att rösta legitimerar man detta. Låter man bli kommer de att få svårare med sin legitimitet.

  SvaraRadera
 4. Av mycket specifika tekniska anledningar kan jag inte åtnjuta såna youtube-clip via såna här länkar.

  Kan någon tipsa mig om hur jag hittar den verkliga youtube-adress som denna och andra liknande typer av länkar refererar till? För om jag pwn:ar clippet så eliminerar jag alla mina tekniska problem.

  SvaraRadera
 5. Att rösta innebär inte alls att man legitimerar detta. Det är redan väldigt få som röstar i EU-valet och inte tusan har det fått någon (EU-)politiker att kritisera MEP:arnas löner. De verkar inte direkt ha svårt att legitimera något trots den totala demokratibristen EU bygger på.

  Så rösta, men rösta på EU-kritiska partier. De är LITE bättre än EU-positiva partier. Tex svenska vänsterpartiets MEP:ar skänker överskottet av sina löner till sitt parti och olika projekt för miljö, jämstäldhet, klimat osv.

  Håller med Sami, rösta, men rösta "rätt". Sen ska man kritisera också där man får reda på saker som dessa.

  SvaraRadera
 6. Anonym:

  I detta fall

  http://www.youtube.com/watch?v=xnMtc_QJ4-E

  SvaraRadera
 7. Det här visar väl på ett av de stora problemen med EU: det finns ingen samlad motkraft mot byråkratin och MEP:arna. Vi såg en företrädare för en tysk skattebetalarförening (tror jag) i det här klippet, men det finns ingen europeisk organisation som tar fram slöseriet och missbruket till beskådande. Det finns säkerligen massor av watchdogs i de olika länderna, men det verkar inte räcka när eliten är över-nationell.

  SvaraRadera
 8. Ingen förtroendevald bör tillåtas få någon endaste krona skattepengar! De är ju (uppenbarligen) så fantastiskt populära bland folk i gemen, att de kan leva på frivilliga donationer från deras personliga väljare, eller hur? (De borde t.o.m. finansiera hyran av parlamentsbyggnaderna genom inträdesavgifter till voteringarna!)

  >>"I detta fall

  http://www.youtube.com/watch?v=xnMtc_QJ4-E"
  <<

  Tackars så mycket!

  Men finns det inget generellt sätt för mig att hitta såna adresser från videolänkar som du brukar ge? Kanske en del andra har liknande problem och det kanske vore möjligt för dig att länka på ett lite annorlunda sätt som underlättqar för "oss"? (Eller så är mitt problem för specifikt för att motivera såna åtgärder)

  SvaraRadera
 9. Det här visar problemet med den mänskliga naturen. Ju mer makt vi skänker politiker och stat desto mer av vår frihet och våra pengar kommer det att roffas. Säg nej till skatter så kan dom inte leva av våra pengar och stjäla av vårt arbete.

  SvaraRadera
 10. För att hitta klippet(lite krångligt, men funkar):
  *Titta på källkoden för sidan
  *Sök efter embed src
  *När du har hittat rätt klipp, kopiera det som står efter src, exempelvis http://www.youtube.com/v/xnMtc_QJ4-E&hl=sv&fs=1 och öppna i din webläsare.
  *Vill du inte ha fullskärm, utan vanliga youtube-interfacet, kopiera det som står mellan /v/ och &amp, och skriv det efter http://www.youtube.com/watch?v= i adressfältet, i detta fall blir det http://www.youtube.com/watch?v=xnMtc_QJ4-E

  Finns säkert enklare sätt, men detta funkar tillsvidare iaf =)

  SvaraRadera
 11. Därför jag alltid sagt att politiker borde ha en låg lön. Då drar man inte till sig fel folk.

  Ta till exempel sjuksköterskorn.

  De har en låg lön, de får ta massa skit från gnälliga patienter, mycket slit, jobbar i en utsatt miljö. Finns seriöst ingenting som lockar, men ändå väljer de att plugga 3-4år för att få detta jobb. Det är stor respekt jag har för sjuksköterskor. Men politiker kan seriöst slicka mitt arsel, helst efter jag lagt en krita.

  SvaraRadera
 12. Anonym, 04 mars, 2009 22:30, "Sami,

  det rätta är att inte rösta. Genom att rösta legitimerar man detta. Låter man bli kommer de att få svårare med sin legitimitet."

  På vilket sätt blir det svårare, i verkligheten, att legitimera en vinst genom att få majoriteten av alla som röstar när en bunt dumskallar avstår från att rösta?


  //ST

  SvaraRadera
 13. Om jag inte minns fel så tog EU-parlamentet i med krafttag efter att det här inslaget sänts för att komma tillrätta med problemen.

  Det är numera inte tillåtet att filma i närheten av närvarolistan.

  SvaraRadera
 14. Jaha, och på vilka Muppar röstar man på för att få detta vansinne att upphöra undrar jag då?

  Nä, jag går allt på linjen att inte rösta alls nånsin på nånting i det där elitstyrda politikerklostret.

  Lägg upp länken till det där klippet permanent ute i marginalen, Henrik, så dina besökare kan titta på det när som helst.

  Det är den bästa medicinen för att underhålla och ge bränsle och understöd till det välgrundade politikerföraktet som ibland påstås vara så orättvist av deras lakejer.

  Avskaffa proffspolitikerna och in med Fritidspolitikerna. Det skall vara ett lågavlönat kall och inte ett sätt att klättra över andras ryggar och axlar för att nå upp till ljuset.


  /LD

  SvaraRadera
 15. Att inte rösta hjälper inte i en representativ demokrati, det kommer inte att uppfattas som brist på legitimitet, snarare tvärtom.

  Ett exempel.
  I ett av Sveriges stora företag finns en korrumperad lokal fackstyrelse, organisationsgraden är c:a 50%. Ev. fackliga uppkomlingar mobbas bort, valmöjligheterna är i bästa fall pest eller kolera. 1% av medlemmarna går på årsmötet och röstar. Jag klagar hos förbundet centralt, hävdar brist på legitimitet. Svar: Men det måste ju betyda att alla är jättenöjda med hur det ser ut!

  SvaraRadera
 16. Ännu ett skäl att rösta på Junilistan i EU-valet.

  SvaraRadera
 17. Givetvis har du rätt med hänvisning till ditt exempel, Bengt Svensson.

  Ett annat teoretiskt exempel är att hur skulle det uppfattas om ingen röstade alls i kommande EU-val?

  Jag tror nog att politikerfrälset i Bryssel skulle tvingas till en ordentlig funderare över graden på sin legitimitet hos det omhuldade Folket.


  /LD

  SvaraRadera
 18. ...men det troliga är väl att det endast skulle uppfattas som en marknadsföringsmiss och så skulle de göra om valet ett halvår senare, osv, osv...

  "A long time ago
  A million years BC
  The best things in life
  Were absolutely free.
  But no one appreciated
  A sky that was always blue.
  And no one congratulated
  A moon that was always new.
  So it was planned that they would vanish now and them
  And you must pay before you get them back again.
  That's what storms were made for
  And you shouldn't be afraid for
  Every time it rains it rains
  Pennies from heaven.
  Don't you know each cloud contains
  Pennies from heaven.
  You'll find yor fortune falling
  All over town.
  Be sure that your umbrella is upside down.
  Trade them for a package of sunshine and flowers.
  If you want the things you love
  You must have showers.
  So when you hear it thunder
  Don't run under a tree.
  There'll be pennies from heaven for you and me"


  /LD

  SvaraRadera
 19. Problemet är att även EU-kritiker låter sig korrumperas av systemet. Och vad har egentligen hänt under de senaste tio åren? Vi har fått ett EU som vi som en gång var EU-positiva definitivt inte vill ha. Det spelar mindre roll vilket block som har övertag i parlamentet, allt handlar om skademinimering, inte om att verkligen driva på i rätt riktning. Och då tappar åtminstone jag intresset.

  SvaraRadera
 20. Jag avråder starkt från att strunta i att rösta i EU-valet.

  Det finns flera EU skeptiska partier att rösta på:

  Partiet Libertas:
  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/147805-nytt-politiskt-parti-bildat

  http://www.libertas.eu/sweden  Piratpartiet:
  http://christianengstrom.wordpress.com/category/demokrati-i-eu/


  Junilistan:
  http://www.junilistan.se/


  // Mikael B

  SvaraRadera
 21. varken Libertas eller Piratpartiet är dock EU kritiska. De är däremot kritiska till vissa saker som EU gör.

  SvaraRadera
 22. Vad jag tycker är fantastiskt roligt med dethär klippet är att Kathy Sinnott faktiskt är med och delar ordförandeskapet av den euroskeptiska Independence/Democracy Group. Får en verkligen att tänka...

  SvaraRadera
 23. Om man ska se krasst på det så är det bästa sättet att undvika detta att sluta sponsra det. Det vill säga flytta till ett land där man är fri från skatter, eller åtminstonde ett land som inte betalar EU-medlemskap. Det är vad jag tänker göra. Fram tills man flyttar får man givetvis göra vad man kan genom att rösta på rätt partier.

  SvaraRadera
 24. Att inte rösta gör ju ingen skillnad. Politiker som beter sig så här blir knappast störda av att de inte har något stöd. Ju mindre folk bryr sig desto bättre för dem. Att de skulle bry sig om legitimitet kräver ju att de skulle ha sådana känslor från början, vilket de uppenbarligen inte har.

  Rösta på de bästa alternativen. Skapa det naturliga urvalet så att de usla slås ut. Det kanske aldrig blir bra men det är det ända sätt att påverka.

  SvaraRadera
 25. Som många redan påpekat:

  Att rösta är att godkänna.

  SvaraRadera
 26. LD, 05 mars, 2009 07:59, "Jaha, och på vilka Muppar röstar man på för att få detta vansinne att upphöra undrar jag då?"

  Förslagsvis den muppen som arbetar för flest antal frågor som går på din linje.

  I EU valet spelar inte partitillhörigheten någon roll, heller, egentligen, vilket är varför moderater kan samarbeta med vänsterpartister. Det handlar om Sverige, det handlar om enskilda personer och enskilda frågor. Så rösta på den som du tycker går mest på din linje.

  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.