2009-03-23

Förlängning av upphovsrätten framskjuten

Europaparlamentet kommer inte att behandla frågan om förlängd upphovsrätt för inspelad musik under sessionen denna vecka.

Förslaget – att förlänga denna tid från 50 till 95 år – kommer istället att behandlas på sessionen 21-24 april.

Skälet är att man börjar få kalla fötter. Allt fler ledamöter vacklar och stödet för en förlängning minskar. Nu söker man en kompromiss eller annan lösning.

Detta innebär att vi har mer tid på oss för att försöka stoppa förslaget. I vart fall några dagar. Nästa vecka skall frågan upp till förnyad utskottsbehandling.

Uppenbarligen ger våra protester resultat. Så ligg på! Maila MEP:arna, speciellt de svenska!

(Följ länken högre upp denna bloggpost för mina samlade bloggposter med argument, mer information och externa länkar kring detta.)

1 kommentar:

  1. Kan dom bara lägga fram och dra tillbaka försläag hur som helst, bara för att det börjar växa en opinion emot? Lagt kort borde väl ligga, eller?

    Känns lite som den Irländska folkomröstningen. Bara för att folket röstade fel (emot), så skall det hållas en ny folkomröstning där man hoppas på att folk röstar rätt denna gången.

    Skall dom hålla på så här, så kan dom ju lägga fram och dra tillbaka förslag hela tiden och samtidigt finslipa och försöka skapa en opinion som följer den linje som det var tänkt.

    Märklig form av demokrati...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.