2009-03-22

Hej då Kurt!

Då är vi en bråkmakare mindre, tyvärr. Kurt Lundgren, journalist och bloggare på Östra Ölands fria horisont har gått bort.

Så väldigt tråkigt. Lundgren var en bråkstake i ordets alla mest positiva bemärkelse. Tuff, orädd, uppkäftig och underfundig. Vi behöver fler som Kurt!

7 kommentarer:

  1. En sorgens tid.

    Tyvärr tillåter intoleransen endast att vi får vara så där Kurt Lundgrenskt uppkäftiga på ålderns höst, annars betraktas du bara som en besvärlig jävel som har samarbetssvårigheter, har ingen social kompetens och är allmännt konstig som inte förstår att i en demokrati är det som de flesta tänker det rätta (suck!).

    För oss andra som har nåt att värna om, fram till ålderns höst, så gäller det att välja sina uppkäftiga tillfällen och lämpliga fora på det att du inte fryses ut och omöjliggörs som åsiktsinnehavare.

    Är det t.ex. bara ett sammanträffande att alla universitets (säg många då) professor emeritusar plötsligt blir kontroversiella och betraktas som uppkäftiga när de tar bladet från munnen och säger vad de egentligen anser om sitt forskningsområde (t.ex. politiserandet av Klimatkatastrofsdebatten/politiken)?.


    /LD

    SvaraRadera
  2. Det är sorgligt att Kurt är borta. Hans vassa penna kommer att saknas i bloggvärlden, den saken är klar.

    SvaraRadera
  3. Oerhört tråkigt! En av den frihetliga bloggvärldens absolut vassaste skribenter. Följde bloggen med stort intresse och känner bara stor sorg just nu!

    SvaraRadera
  4. Dimman rullar in tillsammans med vemodet...
    Så började han sin sista blogg. Han måste ha känt på sig att det var på gång.
    Plötsligt blev våren litet gråare. Tack Kurt för en fin insats. Nog kunde du ha fått glädja oss 15 år till.

    SvaraRadera
  5. Kurt Lundgren!..journalisternas journalist.
    Det känns plötsligen lite kyligare när Du lämnade oss.

    SvaraRadera
  6. Sorgligt. Kommer att sakna hans blogg.

    SvaraRadera
  7. Nej, men så tråkigt.
    Och så synd att jag känt till hans blogg tidigare.

    Vilken härlig humor.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.