2009-04-13

Är du övervakad?

Ipredkoll.se hjälper dig att upptäcka om du är föremål för nöjesindustrins övervakning.

Det kan vara en värdefull väckarklocka, eftersom IPRED-lagen föreskriver att du inte skall underrättas förrän efter en månad om dina personuppgifter har begärts ut.

23 kommentarer:

  1. Öppet brev till Statsminister Fredrik Reinfeldt

    Som väljare röstar jag på det politiska parti och politiker via personval, vars politik jag mest håller med om. För att kunna göra det valet, så måste jag få information om partierna och politikers åsikter och planer för framtiden.

    Problemet som jag ser det, är att jag idag som väljare inte har tillgång till all information om dig som politiker, för att kunna veta vad du planerar för min framtid.

    Organisationen Bilderberggruppen, som du, Fredrik Reinfeldt är med i, där mäktiga politiker och företagare från hela världen träffas och diskuterar framtiden, har jag som väljare ingen insyn över vad som sägs. Ni påstår er ha tystnadsplikt.

    Hur ska jag som väljare kunna veta att du inte för en dold politisk agenda inom Bilderberggruppen emot mig som väljare, med tanke på att du faktiskt flera gånger bevisligen har verkställt en politik som du sedan offentligt påstår dig vara emot?

    Ett exempel som får mig att misstänka att du för en dold agenda emot mig som väljare är att du påstår dig vara för att svenska företag ska vara svenskägda. Samtidigt så driver du en privatiserings politik, som tillåtit utförsäljning av svenska statliga bolag, som gjort att dessa svenska bolag till stor del blivit utländskt ägda.

    Information är makt, döljs information för dig så får du mindre inflytande över ditt liv.
    Du Fredrik Reinfeldt har varit med och drivit igenom lagar som FRA lagen och Ipredlagen, fast du tidigare har sagt att du inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration. Samtidigt ska du som politiker ha rätten att diskutera världspolitik i hemlighet inom Bilderberg Gruppen. Varför ska du som politiker ha utökad insyn över vad jag som medborgare gör, samtidigt som du förnekar mig insyn i vad som diskuteras bland de mäktigaste människorna på jorden inom Bilderberggruppen?

    Att du påstår dig vara på Bilderberggruppens möten som privatperson får mig att ställa följande frågor. Vem betalar dina resor och hotellkostnader när du deltar på Bilderberggruppens möten? Är det du privat eller partiet?

    Oavsett så kvarstår dock det faktum att du döljer för allmänheten, vad som sägs i dina politiska diskussioner som privatperson med andra mäktiga politiker, inom Bilderberggruppen. Hur ska jag då kunna veta som väljare att du inte för en dold politisk agenda som privatperson inom Bilderberggruppen, där ni medlemmar sedan försöker förverkliga eran politik, utan att avslöja vad ni har för bakomliggande motiv för väljarna?

    Varför ska det vara acceptabelt att mäktiga politiker diskuterar världspolitiska frågor inför stängda dörrar? Har inte väljare rätt att få ta del av denna information, så att de vet vad de röstar på för politik? Varför ska jag lita på dig som politiker när du döljer information för mig?

    Du säger att du är på Bilderberggruppens möten som privatperson och att det därför ska anses vara en privatangelägenhet. Men det här är ju knappast en privatangelägenhet av det slaget att du sitter och pratar privat med din familj vid middagsbordet eller med dina kompisar på ett café. Bilderberggruppens möten är ju ett stort arrangemang där människor i ledande maktpositioner i världen träffas och diskuterar världspolitiken.
    Varför ska inte mäktiga människor som dig bli analyserade av media när du diskuterar min
    och allas framtid på Bilderberggruppens möten?


    Tack på förhand för svar.

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  2. Mmm, statligt sanktionerad fluktning är poppis i dessa dagar.

    /Smen

    SvaraRadera
  3. Anonym 14:38:

    Det där är nog lite over the top...

    SvaraRadera
  4. Varför är det over the top att du inte får ha insyn i Bilderberggruppen?

    Tror du själv på allvar att politiker bara har dubbelmoral, eller bara råkar säga en sak och sedan gör en annan.

    Sover man, så sover man. Snark och sov gott.

    SvaraRadera
  5. Bilderbergeriet är rätt harmlöst och inte speciellt hemligt.

    Men den har blivit alla konspirationsteoretikers heliga gral.

    Sådant upplever jag flyttar fokus från det som verkligen sker, på ett olyckligt sätt.

    Att springa omkring och hojta om Bilderberggruppen förändrar... ingenting.

    Att däremot ge sig i kast med den politiska beslutsprocessen, alla särintressen och det vardagliga ryggkliandet kan däremot sätta stopp för mycket elände.

    SvaraRadera
  6. Eller, så här...

    Om du ryar om Bilderberggruppen i ett mail till statsministern, då kan du vara rätt säker på att bli avskriven som knäppgök - och ditt brev går i paperskorgen.

    Om du däremot håller dig till att ställa de relevanta sakfrågorna (gärna med hög profil, så de får svårt att tiga om dem) - då gör du istället livet mycket besvärligare för alla dem som vill reglera, övervaka och styra oss.

    SvaraRadera
  7. Så vad vet du om Bilderberggruppen, var vänlig på presentera fakta som bevisar att de inte fattar några beslut, som visar vad de diskuterar om. Varsegod scenen är din. Men du kommer inte få det lätt.

    Intressant med alla människor som vet allt utan att veta något. Jag erkänner i alla fall att jag inte vet vad som sker där och även du har ingen aning.

    Om det nu inte finns något att dölja varför inte berätta då vad som händer där.

    Det är väldigt enkelt politiker gör en sak och säger en annan.

    Sedan sker möten som vi inte får någon insyn i och det är harmlöst.

    Om du visste någonting så skulle du vetat att det var independent journalister som avslöja att bilderberggruppen överhuvudtaget fanns. Hade alla varit som dig så hade man inte ens idag vetat att dessa möten existera.

    Men det är väl okej för dig antar jag, varför va nyfiken när politiker döljer vad de säger.

    SvaraRadera
  8. "...var vänlig på presentera fakta som bevisar att de inte fattar några beslut..."

    Ehhh... Jag vill inte vara petig. Men det förefaller faktiskt mer rimligt att du bevisar vad som sker än att jag försöker bevisa att något inte sker.

    SvaraRadera
  9. Ditt senaste inlägg om att yra om Bilderberggruppen är intressant ur en aspekt.

    Du beskriver klart och tydligt hur makthavarna konsekvent undviker frågan om Bilderberggruppen genom att kasta frågorna i papperskorgen.

    Varför vägrar de befatta sig med frågan? Varför kalla någon knäppgök? Vad har de att dölja?

    den som tror att politiker bara döljer saker utan någon anledning bör tänka om.

    Dessutom har du fel om fler skulle kräva svar om vad som sker inom Bilderberggruppen så skulle de bli tvungna att förhålla sig till det.

    Det är en viktig fråga ur många aspekter. Främst för att de ska utöka övervakningen i samhället, samtidigt som du inte ska få ha insyn när de mäktigaste diskuterar din framtid.

    Det är rätt illa i ett samhälle när man inte får fråga om någonting som man inte får insyn i utan att du, allmänheten och politiker genom att påstå att den som frågar är en knäppgök.

    Det är effektivt sätt att förminska den demokratiska debatten, men knappast ett trevligt och sunt förhållande till öppenhet.

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  10. Du verkar inte läsa mitt inlägg. Jag frågar efter fakta om Bilderberggruppen. Mina frågor består av varför de döljer information. Du är ohederlig i din debatt emot mig och håller dig inte till sak.

    Jag anser det vara rimligt att man ska fråga våra politiker varför de döljer information emot oss medborgare.

    Snälla håll dig till sak och försök inte få det här till att jag påstått mig ha fakta. Jag har hela tiden skrivit att problemet är bristen på fakta.

    Förvånad över din oerhörda brist på att argumentera sakligt.

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  11. Jag anser för övrigt att det är rimligt att fråga sig och misstänka att om politiker döljer något för en som man gör i Bilderberggruppen, så är det för att man inte vill att allmänheten ska få se vad som sker, diskuteras.

    Har väldigt svårt att se att ett sådant antagande skulle vara något annat än rent sunt förnuft.

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  12. Men så kom då med något *konkret*!

    Exakt vad är det de skall ha gjort?

    Med tanke på hur oändligt mycket kufande som sker om Bilderberggruppen – så borde väl ändå någon kunna presentera, om inte en smoking gun, så i vart fall konkreta och kontrollerbara händelsekedjor. Eller så.

    Själv upplever jag att det är bättre att lägga sin tid på att bekämpa jävulskap som vi kan se, som vi har belägg för existerar och som går att hantera. Sådant saknas verkligen inte.

    SvaraRadera
  13. Varför spelar du det här spelet?
    Av dina inlägg att döma är du ju inte ens intresserad av att ens fråga politiker om dessa fakta.

    Jag har förklarat för dig att inga makthavare talar om vad som sägs inom Bilderberggruppen.
    Detta är isig anmärkningsvärt.

    Du vet lika bra som jag att det finns journalister som skrivit om Bilderberg Group. Den mest kända journalisten är Daniel Estulin som skrivit boken. The True Story of the Bilderberg Group. Du kan läsa boken och sedan leta upp de dokument som han refererar till om de är sanna eller inte.

    Intervju med Daniel Estulin på Youtube

    Del 1
    http://www.youtube.com/watch?v=I-15EjHCzds

    Del 2
    http://www.youtube.com/watch?v=KRsX3LXzxD4&feature=related

    Del 3
    http://www.youtube.com/watch?v=QYS4D-gUrE0&feature=related

    Men du missar fortfarande poängen med mina inlägg och de frågor jag ställer.

    Oavsett vad du anser om Daniel Estulins berättelse om Bilderberggroup, så kvarstår det faktum att politiker, och andra människor på höga maktpositioner t.o.m. journalister deltar på möten som de vägrar tala om inför allmänheten.

    Daniel Estulin påstår att hans källor är de som bara jobbar inom Bilderberggroup, exempelvis servetriser, betjänter etc.

    Om du på allvar frågar om fakta får du läsa boken där han tydligt berättar vart du ska kolla, för att få reda på fakta.

    Av din inställning att döma anser jag att möjligheterna är små att du kommer att göra det.

    Men återigen grundfrågan och det moraliska ställningstagandet är att man inte ska acceptera att vi övervakas samtidigt som makthavare får dölja information för oss genom att ha stora möten inom världspolitiken utan att vi ska få veta vad som sägs.

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  14. Jag försöker inte hindra dig från att rota. Lycka till.

    Själv har jag mer att göra än jag hinner med, med fullt påtagligt jävulskap som politikerna håller på att koka ihop.

    SvaraRadera
  15. Det där håller inte. Du bad mig att komma med något konkret och nu ska du inte ta del av informationen jag tipsat dig om?

    Det här visar bara vad jag kritiserat dig för hela tiden, du vill inte ens ställa frågan.

    Om du är intresserad av övervakningsfrågor, och politik kolla åtminstone på youtube klippet med Estulin del 1.

    http://www.youtube.com/watch?v=I-15EjHCzds&feature=related

    I WANT TO KNOW
    (WHY DONT YOU)

    SvaraRadera
  16. En annan intressant sak sägs i del 2 med Daniel Estulin. Om man är intresserad av framtidens ekonomi som många gånger tas upp i fildelningsdebatten.

    3:55 inne i nedanstående youtubeklipp pratar man om Bilderbergs planer på en Post Industrial world.

    Del 2:
    http://www.youtube.com/watch?v=KRsX3LXzxD4&feature=related

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  17. Kikar just på klippet med Estulin.

    Jo, det är ju en massa *teorier*.

    Varför skulle jag släppa ögonen från bollen – allt som nu sker i t.ex. riksdagen och EU – för att istället jaga spöken som bara underbyggs med teorier?

    Ge mig något *konkret* och jag lovar att lyssna.

    SvaraRadera
  18. HAX, mata inte trollen!

    SvaraRadera
  19. Återigen missar du grundproblemet.
    Det handlar om att se sammanhang ställa sig frågor och leta och tänka själv. Ditt tankemönster är lite väl instängt. Det tar tid att se sammanhang eftersom det är en djungel av information. Jag kan inte ge dig en mall, jag har redan sagt till dig att jag själv är bekymrad över Bilderbergruppens hemlighetsmakeri och medborgares totala ointresse över att inte ens bry sig om hur våra politiker uppför sig i denna fråga.

    Det är därför jag valt för tillfället att fokusera mig på att bara ställa mig frågan varför politiker döljer information för oss och få andra att ställa sig samma fråga.

    Men David Estulin refererar bl.a. till dokument i intervjun, du får mer vägledningar om du läser hans bok.

    Jon Ronson är en annan journalist som skrivit om Bilderberggruppen, han drar i princip samma slutsatser, men oroar sig inte på samma sätt, har dock svårt att förstå hans sätt att dra slutsatser.

    CNN Report on Bilderberg Group
    http://www.youtube.com/watch?v=BC34io5Zp7U&feature=PlayList&p=A46E22FE6BD5E854&index=1

    Du måste ändå erkänna att du inte vet vad som stämmer, om du inte kollar vad som stämmer angående dessa teorier som du vill kalla det.

    Du har fått något konkret, David Estulins bok. Sen är det bara att gå ut och googla efter hans dokument han refererar till eller söka efter dem på annat sätt.

    Mycket handlar om att se sammanhang. Exempelvis frågan om Chemtrails, detta har avvisats av regeringar att de görs idag. Men samtidigt säger man klart och tydligt att man kan tänkas bespruta himlen med kemikalier i framtiden för att påverka klimatet angående globalwarming. Läs kritiska rapporter om global warming, dra egna slutsatser om du håller med själv.

    Det intressanta här att regeringen erkänner att tekniken finns och att man funderar på det när man blir misstänkt för det, det får en att undra vad det är frågan om.

    Så här verkar det fungera hela tiden. Svaren blir ofta, vi gör det inte nu men vi funderar på att göra det i framtiden.

    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  20. Chemtrails är en teknik för att störa ut radar, inte för att förändra klimatet.

    De som verkligen funderar på att påverka klimatet på konstgjord väg är i dag kineserna, ryssarna och nu även Obama.

    http://bit.ly/Ks9hO

    SvaraRadera
  21. Eh, ja den som vill googla Chemtrail kan få göra det och du kommer få se vad det syftar till.

    Bra länk dock bevisar vad jag säger obama erkänner att det existerar: http://bit.ly/Ks9hO


    I WANT TO KNOW

    SvaraRadera
  22. Att det är en konspirationsteori, ja.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory

    Obamas geoengineering handlar väl främst om svavel i sådana mängder att de knappast skulle kunna döljas i kondensstrimmor. Plus att det är en korkad idé.

    SvaraRadera
  23. Erik, du bör nog titta på det här först innan du säger något. Forskare erkänner att man skall göra detta som även misstänks göras nu. TV inslag från NBC4 största väderkanalen i USA

    Länkar:

    CNN Chemtrail Report
    http://www.youtube.com/watch?v=BZQRFpVVsho

    Toxic Sky part 1- CHEMTRAILS (NBC4.TV)
    http://www.youtube.com/watch?v=JNDMJCTFslw

    Toxic Sky part 2 - CHEMTRAILS (NBC4.TV)
    http://www.youtube.com/watch?v=ffAniAi5on0

    s-k

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.