2009-04-10

Besynnerliga människor


De där nätbedragarna... Tror de verkligen att sådant här fungerar? Eller gör det faktiskt det? Vem får för sig att försöka lura av folk pengar på ett vilt främmande språk?

11 kommentarer:

  1. Jodå, det fungerar. Inte på dig eller mig kanske, men det räcker ju med att några rädda, dator-ovana stackare åker dit för att det ska "fungera".

    SvaraRadera
  2. Tyvärr finns det folk som tror på allt de läser i tidningen, och tror på allt som auktoritetspersoner säger, vare sig det är politiker, journalister eller självutnämnda administratörer (läs: bedragare).
    Inte många, men tillräckligt för att bedragarna skall leva gott. När de blir lurade av bedragare förlorar de bara sina egna pengar. Tyvärr har dessa personer också rösträtt.

    SvaraRadera
  3. Det är tillräckligt billigt för att försöka och som slicedlime säger så räcker det med att några få går på det för att det ska vara väldigt lönsamt.

    SvaraRadera
  4. Framför allt fungerar det nog tyvärr bäst på dem som inte förstår svenska tillräckligt bra.

    SvaraRadera
  5. Det kanske vore effektivare att spärra in de som blåögt faller för spam (och således legitimerar dess existens) än de som i själva verket sänder ut den! :)

    /Paul W

    SvaraRadera
  6. Tyvärr fungerar det :(. Vi fick in ett scamförsök för några veckor sedan som var skrivet på FRUKTANSVÄRT knackig svenska, där personen uppmanades svara med sina inloggningsuppgifter till sitt e-postkonto. Vi satte direkt upp en intercept-låda för att fånga eventuella svar innan de skickades ut från vårt system. 7 personer svarade med sina uppgifter. :|

    SvaraRadera
  7. Som det gamla talesättet: there's one born every minute.

    SvaraRadera
  8. Chrille:

    "Tyvärr har dessa personer också rösträtt".

    Och Paul W:

    "Det kanske vore effektivare att spärra in de som blåögt faller för spam....."

    Om möjligt en ännu roligare kommentar....

    SvaraRadera
  9. Bångstyrige Byråkraten11 april, 2009 09:14

    Klockrent exempel på principerna för en marknadsekonomi: hade de inte haft inkomster från "kunderna" som översteg deras omkostnader hade de varit borta från marknaden för länge sen.

    Att några går på phising av rädsla är illa nog men är inte de som köper viagra etc via spam värre? Stoppar i sig piller med fan-vet-vad i för att de inte vågar erkänna impotens för en läkare med tystnadsplikt?

    SvaraRadera
  10. Problemet är väl att det krävs så lite för att det ska löna sig.

    Får man bara ett napp så bekostar det säkert alla kostnader för att skicka ut ett par miljoner mail eller så.

    Och det finns alltid folk som är beredda att chansa.

    SvaraRadera
  11. Väldigt klumpigt gjort :)
    Ungefär som när man får mail om att ens ebay konto är i fara.....
    och man inte ens har ett ebaykonto
    Undra om folk överhuvudtaget går på sånt?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.