2009-04-01

Den som lever får se...


Enligt Metro/Nyheter24 minskade den svenska internettrafiken med 30 procent i dag, den första dagen med den nya IPRED-lagen. Antipiratbyrån menar att detta pekar på att lagen har haft avsedd effekt.

Well...

För det första: Detta gör inte IPRED-lagen bättre. Den gör fortfarande karottunderlägg av rättssäkerheten och saknar alla proportioner. Fildelningen hade förmodligen också minskat om man hade stiftat en lag om att hugga händerna av fildelare.

För det andra: Man kan vara rätt säker på att detta är en tillfällig effekt. I dag har media varit fyllda med rapporter om IPRED-lagen. Jag är rätt säker på att allt kommer att gå tillbaka till (nästan) det normala inom kort.

För det tredje: Detta innebär att 70 procent av de som fildelade i går även gör det i dag. [Edit: Eller i vart fall en stor del...]

För det fjärde: Många har ännu inte hunnit skaffa sig anonymitetsskydd eller hunnit lära sig hur de fungerar. Anonymiseringsföretag som jag har haft kontakt med säger att deras servrar nu börjar gå så de glöder. Kundtillströmingen är enorm.

Så det är nog lite för tidigt för nöjesindustrin att dra slutsatsen att IPRED-lagen fungerar.

Upphovsrättsinnehavarna borde fundera lite mer på nya och bättre affärsmodeller – istället för att slå sig till ro och tro att allt kommer att fungera som förr.

49 kommentarer:

  1. Nja nu överdriver du, internet trafiken minskade med 30 procent, det är mycket riktigt att den resterande trafiken är 70 procent men riktigt så illa att all internat trafik är pirat trafik tror jag inte att det är.

    SvaraRadera
  2. Naturligtvis sjunker trafiken tillfälligt. Många pågående upp- och nedladdningar avbryts nu men återupptas snart igen genom tunnlar och anonyma nätverk.

    C

    SvaraRadera
  3. "vi" minskar internettrafiken"
    Jippi!
    framtidsplanerare där..

    SvaraRadera
  4. Klart det minskar ett tag, man måste ju känna sig fram vad lagen kan ge.

    Mig personligen så har nog aldrig mitt bredband "glödit" så mycket som det gjort det senaste dygnet, och då mer än vanligt just bara pga IPRED och i ren protest.

    Det här är fel så fel så fel, och ja jag kör anonymt, man kanske kan tycka det är fegt, men just nu känns det helt rätt att göra så.

    Jag lägger hellre pengar på en "anonym tjänst", detta fall 2000:- året med stora alternativ, än att lägga det på bolagen just pga deras inställningar.

    Det är tragiskt att jag som Svensk ska vara den som gömmer sig som medborgare för staten, det borde vara så att staten är rädd för mig som medborgare, men så är det uppenbarligen inte.

    Så kontentan av detta blir att, NEJ ingen i min familj kommer ge sig pga en stämning eller dylikt, varje person i familjen har fått göra sitt eget val, iget som vi styr internt.

    Jag har tappat ALL förtroende för industrin och diverse författare, nu är det hårt mot hårt som gäller, vill dom ha krig så visst, inte mig emot.

    Jag har som sagt ett brett nät av "hotspots" om så krävs, har även vidtagit andra åtgärder med datorer på andra ställen som privat backup, allt för att vara säker på att ha dator att tillgå vid en eventuell razzia eller dylikt.

    Jag bryr mig som sagt inte vad som sker, och detta är ett HETT ämne inom familjen så den är VÄL diskuterad.

    nää nu ger jag mig innan jag svamlar med än nödvändigt...

    PS. Henrik Alexandersson, du är enorm med det arbete du lägger ner på ditt jobb, all heder till dig.

    /Mvh

    SvaraRadera
  5. Jasså anonym; så det är hårt mot hårt som gäller nu.

    Det var himla roligt formulerat; tycker jag.

    Jag instämmer i applåderna för Hax; du skriver så förbaskat bra.
    Jämt - som vi säger i Norrbotten.
    (Det betyder, Alltid, på gammelsvenska.)

    SvaraRadera
  6. Allt hänger nu på att vi har domstolar som gör skäl för namnet.

    Vilket jag innerligen hoppas.

    news://news.aioe.org/swnet.politik

    /kaustiksoda

    SvaraRadera
  7. Instämmer
    fan vad du har arbetat mot övervakning och för demokratiska lösningar!

    Det är trist att se Sverige idag, tyvärr

    SvaraRadera
  8. De glömer helt att nämna att trafiken varit högre än normalt de sista 3 dagarna i Mars. Folk har ju laddat ner extra mycket nu så att de inte behöver ladda ner precis nu men det dröjer nog bara några dagar innan det är tillbaka till nästan det normala.

    SvaraRadera
  9. Jag tycker mest det är spännande. Med IPRED i ryggen så måste ju legala alternativ dyka upp. Det tog visst bara en halv arbetsdag att springa till tingsrätten och begära ut namn på IP-adresser.

    Själv har jag väntat sen 2003 på legala tjänster, men nu, äntligen, måste det ju braka loss. Pengarna bränner i fickan. Hur lång tid ska det ta innan jag kan hyra en film till resonabelt pris online, 10, 20 eller 50 år?

    Senast jag hyrde en film var 2001, för 15 kr, och det var en nysläppt rulle, och jag kan mycket väl tänka mig en uppräkning enligt prisindex.

    /Smen

    SvaraRadera
  10. Eftersom fildelning har direkt påverkan av skivförsäljning och biobesök enligt upphovsrättsindustrin så vore de intressant och se om deras försäljning gick upp med 30% igår.

    Tycker man borde kunna kräva en utvärdering av skivindustrin om några månader där dom visar ökad försäljning sen ipred lagen.

    SvaraRadera
  11. Jag bor i Holland, som också har en IPRED-lag. Om jag förstår det hela rätt är den dock satt ur spel av domstolarna. De godtar nämligen inte att fildelning kopplas till en dator, utan det måste kopplas till en person, något som är mycket svårare.

    SvaraRadera
  12. Om inte mediaförsäljningen ökar så spelar det ingen roll om fildelningen minskar.

    Den mesta fildelningen är förstås sådant som piraten inte skulle köpt ändå, så brottet i det fallet har inget ekonomiskt offer. Tonåringar som laddar hem för tusentals kronor per månad skulle knappast ha råd att köpa ens en tiondel av det.

    Personligen hoppas jag att allt fler resonerar som mig, att det är omoraliskt att köpa mediaprodukter av en industri som ägnar sig åt samhällsfientlig verksamhet. Ge inget stöd åt dessa svin, och fördöm dem som gör. (Gäller inte hela mediaindustrin, förstås.)

    Jag brukade köpa en hel del, men inte längre.

    SvaraRadera
  13. Göran:
    Poäng
    Hoppas att något, eller några, av de tidiga fallen av denna lag går till domstol.
    Har nog aldrig sett maken till idioti, fast jag är inte så gammal.. :/

    SvaraRadera
  14. Om det nu är så himla störigt med kopieringen så kan man ju undra varför alla musiker och skådespelare envisas med att fortsätta sina värv.

    En redig strejk för att visa att de är förbannade på riktigt skulle ge ett intryck som heter duga.

    Envisa rykten gör gällande att Per Gessle i vecka 7 lät bli att komponera en kommande hit och samma källor hävdar med bestämdhet att Britney Spears överväger att påbörja en karriär som kassabiträde på Wal-Mart för att på så vis undkomma piratkopieringen.

    SvaraRadera
  15. En sak är dock klar: om det är någon som "tjänar" på kopiering så är det Internetleverantörerna (och försäljarna av DVD-skivor och hårddiskar), inte kopierarna själva.

    Men inte tusan kommer nedgången förbli. Om en vecka kommer folk inse att deras dörr inte blivit inslagen av stormtrupperna, att de inte blivit åtalade och ingen de känner har blivit det.

    Eller också kommer man anlita målvakter, anonymiseringstjänster eller öppna nätverk.

    Pontén mfl. försöker göra ägg av äggröra. Det brukar inte lyckas.

    SvaraRadera
  16. Det känns som att IPRED är ungefär lika verkningslös som förbudet att köpa sex. Prostitutionen försvinner visserligen från öppna gatan, vilket kanske verkar bra på ytan, istället flyttar den någon annanstans. Till hemligare och "mörkare" platser...

    SvaraRadera
  17. Har det någonsin varit tal om att lagen skulle gälla retroaktivt?

    Musikbranschen har samlat bevis i 2,5 år.

    DN
    "... Bevisinsamlandet mot olagliga fildelare har Ifpi sysslat med i två och ett halvt år redan, till följd av ett undantag från Datainspektionen som givit Antipiratbyrån och Ifpi tillstånd att registrera IP-adresser. Det enda de inte fått lov till före den 1 april har varit att få personnumret bakom IP-adressen. Nu öppnar Ipredlagen för den möjligheten."

    SvaraRadera
  18. Tycker det är synd att kalla det för "nöjesindustrin".

    Man borde kalla det för missnöjesindustrin

    SvaraRadera
  19. Leif:

    Det hjälper inte särdeles mycket att ha samlat IP-adresser i två år, om man inte förutsätter att samma dator har kvar samma IP-adress i dag - och så ser inte världen ut.

    Tvärtom håller telekombranschen att förvandla sina nät till en enda stor anonymiseringstjänst med privata adressrymder i varje enskilt nät.

    Och även om så vore, så är det ju inte mycket värt om operatörerna inte lämnar ut logguppgifter från före 1 april.

    SvaraRadera
  20. http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/nytt-eu-organ-ska-trappa-upp-kampen-mot-piratkopiering-1.836196

    "Enligt ett pressmeddelande från kommissionen kommer organet också att syssla med datainsamling, informationsspridning och arbeta för att höja medvetenheten kring frågor rörande piratkopiering och illegal fildelning."

    LÅTER JU KANON!!!

    SvaraRadera
  21. Jag skäms så förbannat för att jag en gång röstade ja till EU!
    Sovjet hade sina politruker.
    EU har sina MUTKOLVAR.
    Sverige ut ur EU !!!

    håkke

    SvaraRadera
  22. Antipiratbyrån tar väl ut segern lite i förskott, att lagen haft avsedd effekt beror väl på om försäljningen av media nu kommer att öka inte om internet trafiken minskar. Och kommer nu inte försäljningen att öka, vilket jag har svårt att se, så faller ju deras argument för lages införande platt. Ökar inte försäljningen så måste ju också priserna på media öka for att betala hela den här kontroll apparaten, vilket ju inte heller främjar försäljningen. Nu tycker jag ju att upphovs makare ska kompenseras, men det här kommer bara att leda in i en återvänds gränd.

    Dessutom tycker jag det hela mest liknar en desperat åtgärd av alla mellanhänder, mellan upphovmakare och konsument. Internet som distributions kanal kommer till slut att göra alla mellanhänder överflödiga. Dom har helt enkelt inte funnit någon annan affärsmodell där dom kan visa att dom tillför ett värde i kedjan.
    Peter

    SvaraRadera
  23. Trafiken minskar för att det är så trångt i flaskhalsarna hos anonymiseringstjänsterna. Fildelningen minskar nog inte, den tar bara lite längre tid.

    SvaraRadera
  24. J.A., "Jag brukade köpa en hel del, men inte längre."

    Du kan ju köpa begagnat, då får inte "bolagen" en spänn mer än dom redan har fått. Det är ju i alla fall lagligt fortfarande, även om dom helst inte vill att det ska vara det. :p


    //ST

    SvaraRadera
  25. ST: "Du kan ju köpa begagnat, då får inte "bolagen" en spänn mer än dom redan har fått. Det är ju i alla fall lagligt fortfarande, även om dom helst inte vill att det ska vara det. :p"

    Det är sant, bra idé. Faktum är att jag köpte en billig playstation 1 med en bunt med spel för inte så länge sedan. Hehe, lättroad.

    Det borde finnas någon slags organiserad rörelse där man vägrar köpa mediaprodukter vars vinst går till fel företag. För som enskild konsument kan det vara svårt att hålla reda på vilka dessa är, och vilka som är bättre.

    Rörelsen kunde också göra reklam för bättre företag och tipsa om ställen där man kan köpa/sälja begagnat, vilken gratismusik som finns, och så vidare. Allt som är intressant för någon som inte längre stödjer den onda mediaindutrin. :) (Allt utom piratkopiering -- hålla rörelsen ren från uppmaning eller uppmuntran till lagöverträdelser.)

    Piratpartiet kanske kan hålla i det. Registrera en passande domän och kör igång, säger jag. :)

    SvaraRadera
  26. @ J.A.
    Detta är kanske inte riktigt vad du är ute efter och det gäller endast musik. Det är dock bättre än inget:

    www.riaaradar.com

    Som man kan gissa så försöker sidan visa om en skiva säljs av ett bolag som är med i RIAA eller inte. Detta göra att man kan undvika att stödja dem då de ligger bakom mycket av skiten. Det finns ju dock risk att man råkar stödja artister/bolag som gillar IPRED etc. ändå men som sagt lite hjälper det.

    // ui

    SvaraRadera
  27. ui,

    OK, tack för tipset.

    SvaraRadera
  28. J.A., "Rörelsen kunde också göra reklam för bättre företag och tipsa om ställen där man kan köpa/sälja begagnat, vilken gratismusik som finns, och så vidare. Allt som är intressant för någon som inte längre stödjer den onda mediaindutrin. :)"

    Det poppar väl i och för sig upp titt som tätt, men visst någon form av info/länk portal borde det kanske finnas. Ett problem kan dock vara att som är lagligt i ett land, som länkas till från Sverige, betyder inte per automatik att det är lagligt att streama/ladda ner från Sverige, även fast det går.

    Du behöver ju inte bara köpa begagnat, finns ju trots allt, än så länge i alla fall, även om antalet har minskat, filmer som produceras som inte går direkt i MPA(A)s koppel, t ex, och Musik som inte är kopplat direkt eller indirekt till RIAA/IFPI. Diverse filmer från "Hong Kong", Japan, och Syd Korea t ex. Inkl. Musik därifrån om man gillar det också.

    " (Allt utom piratkopiering -- hålla rörelsen ren från uppmaning eller uppmuntran till lagöverträdelser.)"

    Jag skulle nog hävda att det inte spelar någon med piratkopieringen så länge som majoriteten av alla som piratkopierar också spenderar pengar som går till den innehållsindustrin.

    Om man applicerar dom siffror som finns i dom senaste oberoende studierna på antalet illegala fildelare i USA så skulle det se ut som så:

    Den genomsnittliga konsumenten spenderar ca $200 i månaden på medieindustrins innehåll.

    Av ca 45 000 000 illegala fildelare, så spenderar ca 15 000 000 3-4 ggr så mycket som den genomsnittliga konsumenten, dvs $600-$800 per månad.

    Av dom som aldrig fildelar illegalt är det endast ca 1/3 som konsumerar för, i genomsnitt, $200 per månad, vilket blir 60 000 000, som är baserat på 225 000 000 (- 45 000 000) som har internetuppkoppling.

    Av dom 45 000 000 så konsumerar uppemot 50% också legalt precis som genomsnittet av dom som spenderar $200 per månad och endast konsumerar legalt. Vilket ger att 37 500 000 av dessa illegala fildelare också konsumerar legalt. Men ...

    60 000 000, självutnämnda, über-legala, (snåljåpar) drar in lika mycket pengar till industrin som helhet som dom där 15 000 000 illegala fildelarna, som spenderar 3-4 ggr så mycket som genomsnittet, gör.

    Lägger man till dom där 22 500 000 illegala fildelare som också spendera enligt genomsnittet, så, poof, så drar "industrin" som helhet in mer kossing på 37 500 000 illegala fildelare än dom gör på alla 60 000 000 über-legala konsumenter.

    Även om detta är förenklat så reflekterar det ändå omsättningen för "industrin" som helhet.

    Så så där horribla kan man då inte anse att "piraterna" är, och att bortse från, och alienera, illegala fildelarna, är då jävligt negativt för omsättningen och vinsten. Sen att visa kreatörer omsätts mindre tillfördel för andra kreatörer, har inte påverkat "industrins" ekonomi som helhet negativt, vilket styrks av vinsterna som gjort år efter år, och t om förra året.

    Man ska aldrig underskatta den köpkraft som uppstår hos illegala fildelare, trots att dom fildelar illegalt, ty det handlar så mycket om psykologi, och det faktum att det är (über)fansen (till allting som "underhållsindustrin" producerar) som oftast återfinns bland dom illegala fildelarna, aka "piraterna". Så som sagt, att plocka bort dessa ut ekvationen blir ju då faktiskt negativt för kreatörens, och "industrins" (som helhet), ekonomi, omsättning och vinst.

    Således, om man inte kan motbevisa dessa oberoende studier, på sedvanligt oberoende sätt, så betyder det ju, per vardaglig logik, att man ska uppmuntra folk till att bli "pirater" istället, om man vill tjäna mer stålar vill säga. :p


    //ST


    //ST

    SvaraRadera
  29. Jag var bara tvungen att granska källan till uppgifter om den stora nedgången i internettrafiken...

    "Uppgiften kommer från Netnod, vars vd i vår text också säger att de bara ser en liten del av den totala datatrafiken och att det inte går att dra några slutsatser om minskad trafik på grund av ipredlagen.

    /Daniel Berg, TT:s centralredaktion"

    SvaraRadera
  30. Som någon nämnde så är det de som tillvekar hårddiskar och dvd-skivor som tjänar på nedlanddningen.

    Sony sålde över 1 miljon brännbara skivor per dag 2007. Hur många skulle de sålt utan att folk laddat ner och fildelat?

    SvaraRadera
  31. Den mest intressanta frågan är ju inte om fildelningen minskar, utan om skivförsäljning (eller andra lagliga musikbetalningssätt) öker.

    SvaraRadera
  32. ST:"Jag skulle nog hävda att det inte spelar någon med piratkopieringen så länge som majoriteten av alla som piratkopierar också spenderar pengar som går till den innehållsindustrin."

    Jag uttalade mig varken för eller emot piratkopiering i sig, bara att en organiserad bojkott mot (delar av) mediaindustrin nog inte bör uppmuntra eller uppmana till lagöverträdelser.

    Det skulle förmodligen göra rörelsen mer legitim och undvika vissa missförstånd (som att poängen skulle vara att få gratis produkter, när den snarare är att man inte vill stödja samhällsfientliga krafter.)

    SvaraRadera
  33. http://www.fragrance-direct.info/ Where to buy They'll lose hundreds before learning their lessons! 60ml gift sets original Safari 100.55ml deals best Dolly Girl Bonjour L'amour 40ml online Where to buy armani fragrances 0.5 FL OZ diners club Discounted 212 mens cologne 5ml gift sets authentic favourite mens cologne 100.55ml for less cheapest Os Signature 0.17 FL OZ online Shopping for Eau De Star 15ml online Where to buy Tattoo 100.55ml diners club Shop for White Rose 75ml reviews Shopping for good women perfume 1.4 FL OZ deals Get sculpture fragrance 100.55ml biggest discounts not fake Lancetti Pour Femme 1 FL OZ paypal not fake Lucky Charms 2.5 FL OZ paypal Discounted top fragrances for women 0.8 FL OZ reviews wholesale Perfumes Visari 3.4 UK FL OZ diners club authentic Obsession Sheer 96.60ml biggest discounts wholesale top mens cologne 3.4 FL OZ 100ml biggest discounts best Bamboo 3.4 UK FL OZ for less Sale of Kimora Lee Simmons 96.60ml online

    [b]Get the best deals on Mens and Womens Perfumes.[/b]
    [url=http://cloakedlink.com/nsayuwazuf]
    [img]http://fragrance-direct.info/bigarrow.gif[/img]

    http://cloakedlink.com/nsayuwazuf <== VISIT THIS SITE TODAY (Up to[u] 80% Discount[/u] on select items)
    [/url]    [size=1] IGNORE THIS----------------------------
    [url=http://lucasbuckley157.vox.com/library/post/buy-salvia-cheap-online-purchase-salvia-cheap-salvia-shops-purchase-salvia-divinorum-40x-extracts.html] Buy Salvia plant Inexpensive Online [/url]
    [url=http://sites.google.com/site/buysalviacheaponline/buy-salvia-cheap-online-purchase-salvia-cheap-salvia-shops-purchase-salvia-divinorum-40x-extracts] Buy Salvia Extracts Affordable Online [/url]
    [url=http://wheretobuysalvi.livejournal.com/463.html]Order Salvia Extract Inexpensive Online [/url]
    [url=http://buysalviacheap3.blogspot.com/2010/01/buy-salvia-cheap-online-purchase-salvia.html]Buy Salvia Inexpensive Online [/url]

    Taiwan Mackay Lothian Armidale Kingston-upon-Hull [url=http://teethwhiteningstripsreviews.info] tooth whitening strips review[/url] Miyagi Fukuoka colorado teeth whitening Bihar teeth whitening market Wokingham low-priced toothpaste teeth whitening toothpastes Massachusetts rockville teeth whitening Merritt St. Catharines tooth whi5tening teeth whitening california

    [url=http://guaranteedheightincrease.info/]height increase[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/

    [url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis enhancement[/url] - http://provenpenisenlargement.info/

    [url=http://provenskincareadvice.info/]skin care advice[/url] - http://provenskincareadvice.info/

    [url=http://getrichgambling.info/]get rich gambling[/url] - http://getrichgambling.info/

    [url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreak[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/

    [url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]stop premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO

    [url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]3g mobile cellphones on sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO

    [url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] international oddities scams[/url]

    [url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]dro bud [/url]

    SvaraRadera
  34. Greeting for the day!!

    I am new to this place. Lots of individuals have added so many good things here. Please accept my little contribution towards community. I would like to share some [url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips]quick weight loss tips[/url]. If you need to know how to lose 10 lb in a calendar week, you are probably not seeing for a general diet and exercise plan. You can lose weight with a basic diet and work out plan, However this demands a lot of time doing intensive cardio workouts and binding to a strict diet. Here I will outline the exact steps that I took to lose 10 pounds in just a week.

    1. Keep Distance from all deep-fried foods for the week
    2. Drink In an 8oz glass of grapefruit with breakfast each day. (this speeds up your metabolism)
    3. Eat Up reasonable portions (stop consuming when you are full)
    4. If you are eating 3 huge a meals a day, take 5-6 smaller meals to keep your metabolism up and keep your body burning fat.
    5. Aviod eating after 9 P.M.. Calories do not burn, when you eat so late.
    6. Get plenty of sleep every night. Not getting plenty sleep causes been proved to be a ranking factor to the body putting up excess fat.
    7. Apply a body/colon clean for the 7 days. This will get rid of unnecessary fat stored just about the stomach area as well as cleanse your body of harmfull pollutants that makes you store fat and feel tired. Flush away excess pounds around the stomach area that otherwise would be hard to lose.
    8. I reccomend you using Acai Berry Diet Pills. This one is proven to work, and you can get a free trial.
    9. For those man's/womans who desire to burn fat quickly, avoid alcoholic beverage.
    10[url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips].[/url] A low GI diet is an outstanding method of burning weight quickly.

    Thanks![url=http://www.weightrapidloss.com].[/url]!

    SvaraRadera
  35. like gambling? love las vegas? receive an trade the all unpractised in [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] las vegas at www.casinolasvegass.com with beyond 75 modish bounteous [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games like slots, roulette, baccarat, craps and more and convey far-off licit uninhibited with our $400 cost-free bonus.
    we allow unvarying pegging reflect on twice games then the falling severally online [url=http://www.place-a-bet.net/]casino[/url] www.place-a-bet.net!

    SvaraRadera
  36. Hi,
    We are representing Hair Loss news. We manage plenty of internet sites, and we found your website trought the net. We are asking if you want to exchange links with us. Actualy we are searching for links to our websites, if you're interested please visit our site, on the right menu you will find the directory link, there you can submit your website and exchange links with us...
    Our webpages are excellent ranked, and they're going to be better in the subsequent days...
    Thank you, and I'm sorry if i put the info in a wrong place, that because I could not find the contact link..
    Best regards
    Keepingmyhair Staff.
    [url=http://www.keepingmyhair.com/hair-cloning-a-resume]Hair loss news[/url]

    SvaraRadera
  37. hi

    i am trying to insert a [url=http://www.getapoll.com/]pol[/url]l intro this forum and i can't add the code from the page to this forum.
    Is there a tutorial so i can add a poll?
    i wan't to make a financial poll to know which services are better to apply payday loans or [url=http://www.usainstantpayday.com/]bad credit loans[/url]

    thanks
    WooffGowloold

    SvaraRadera
  38. Exceptional website!

    Virtually everyone wants to acquire insurance at one time or another, whether it is
    auto insurance, life insurance, health insurance, or homeowners insurance.
    These times it is easier than ever to obtain free insurance quotations from several
    companies in order to find the optimal deal. You can also see how to preserve
    oodles of money in free petrol when you obtain your insurance cost quotations.

    [url=http://freeinsurancequoteshq.com]Free insurance quotes[/url]
    http://freeinsurancequoteshq.com

    [url=http://www.idea2result.com/]Appointment Setting[/url]

    http://freeinsurancequoteshq.com/life/term-life-insurance-price-quote.htm

    SvaraRadera
  39. Howdy all, I just registered on this incredible discussion board and wished to say gday! Have a stunning day!

    SvaraRadera
  40. Whats up people

    Watch movies without download here:
    http://www.freemoviez.biz

    Great stuff there

    I use it everyday

    [URL="http://www.freemoviez.biz"][IMG]http://static.thepiratebay.org/img/firefox-22.png[/IMG][/URL]

    SvaraRadera
  41. It's been quite a long time, since the New York based escort girls have been in the scene and they have been catering A1 escort services to clients of all types.
    Be it at morning 9 a.m. or midnight 23 a.m., escorts 24 x 7 services let you get the hottest stuff on earth the moment you want, they way you want!
    All you have to do is to open the website of an escort agency, browse through the various escort categories and make your choice after going through the listed profiles.
    You can easily book the Bijou and she will always arrive at the right time at a designated place. Even a very short notice can do the job for you. Complete satisfaction is guaranteed, both in mental and physical terms. If you want to hang out with a simple and adorable girl, you will get it. On the other hand, if you want to go out with a girl this is also perfectly possible. You don't have to worry about privacy matters because there are no doubts about the professional integrity of New York independent escort. Before introducing them to the clients, all the credentials of Bijou are properly checked.
    [url=http://bijouescorts.com]Escort Services[/url] A New York escort agency's website also allows you book your favorite girl at just a matter of few clicks. While making the booking, you need to specify whether you would be seeking for incall or outcall service. For outcall services, you may also need to mention your address where you want her service. Regarding the privacy and confidentiality of this, you need to be completely worry-free. As a service enjoyer, you just need to concentrate on your game. The rest will be all yours, all tempting!

    It's the quality of service offered by the New York escorts that have made New York one of the major escort hubs in the entire globe. All girls are very much educated and they know how to keep themselves clean and hygienic. If you have never used Hugo Boss once in your life yet, don't be surprised to smell it on their skins. They are really very much beauty and style conscious. That's the reason they have been able to mark such a big impression in the psyche of each and every escort fun lovers.
    http://bijouescorts.com These New York escorts are infact, a huge fascination for the men clientele. However, there are also an assortment of pleasant bisexuals who are compatible for women seeking physical comfort and satisfaction. The agencies providing escort ladies have girls in their gallery from all races of life. New York escorts have been recognized popularly for their astonishing ability to indulge intensely with their clients and take them to the realm of Pleasure.

    SvaraRadera
  42. hello everybody

    I figured it would be a good idea to introduce myself to everyone!

    Can't wait to start some good conversations!

    -Marshall

    Thanks again!

    SvaraRadera
  43. if you guys desideratum to suited [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra pharmacopoeia repayment with a vision generic drugs.
    you can ascertain drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] originator on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

    SvaraRadera
  44. Buenas noches

    This forum rocks. Nice to be here.

    Adios

    SvaraRadera
  45. Traditional banking has always been a brick and mortar building where you go to deposit or withdraw money.

    This banking Internet option has been very popular not only for customers who want to have some control over their account without having to go to the bank but for banks as well whose man hours have been freed up from performing simple tasks like balance inquiries, account transfers, and the like because the customer does it himself with banking Internet.

    Banking Internet options also include virtual banks.

    This is amazing and makes traveling a lot less stressful as well because with banking Internet you always know where your account stands.
    [url=http://pcinternetbanking.com]Internet Banking[/url]
    Historically banks were institutions that held your money under lock and key.

    The banks also benefit from a lesser need for staff due to the migration to internet banking where customers serve themselves.

    These banks, and all other internet banking continue to grow in popularity because they are convenient, saving customers time and money.
    [url=http://pcinternetbanking.com]Online Banking Features[/url]
    Paying bills, transferring funds and just plain monitoring your account are all possible with minimal stress whether you are ravelling, holidaying or working anywhere in the world.

    SvaraRadera
  46. cool guys! bring the latest for free [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !check completely like a sparkle the all trendy redeem [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all with it www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! jab our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and bring impress upon the bacon money.
    you can also authenticate other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

    SvaraRadera
  47. Make the animal with two backs casinos? check this contemporary [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. advisor and contain a withstand up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
    you can also into our new [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and triumph over corporeal hard money !
    another voguish [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele position is www.ttittancasino.com , because german gamblers, come via not busy online casino bonus.

    SvaraRadera
  48. Hi, I am new here.
    I love www.blogger.com because I learned a lot here. Now it's time for me to pay back.
    Why I want to post this guide on this of www.blogger.com is to help people solve the same problem.
    Please contact me if it is unacceptable here.
    Here is the guide, hope it would help you.

    Guide: How to rip and convert DVD to DivX with this DVD to DivX ripper
    How to rip DVD to DivX? How to convert DVD to DivX? This step-by-step article will guide you to rip and convert DVD to DivX with this DVD to DivX ripper, which enables you not to be confused by this question. This DVD to DivX ripper can help you Convert DVD to DivX, Xvid video (AVI) format. Free download is available.
    Introduction of this DVD to DivX ripper
    The DVD to DivX ripper for ripping DVD to DivX can easily rip DVD to DivX and convert DVD to DivX, and enables you to rip DVD to hard drive with perfect quality. Xilisoft DVD to DivX Converter(, ) is a powerful DVD to Xvid, DVD to DivX converter and video converter tool, which can help you convert DVD to DivX and rip DVD to DivX fastly. Except for the capability of ripping DVD to DivX, this DVD to DivX ripper can also convert DVD to Xvid video (AVI) format. Free download is available.
    Compared with other similar software, this DVD to DivX ripper has many additional features such as the following:
    DVD to DivX ripper- rip DVD to DivX and convert DVD to DivX; Be capable of ripping DVD to DivX; Rip DVD to hard drive; Convert DVD to DivX, Xvid video (AVI) format; It full supports Intel? Pentium4 Hyper-Threading Processor and Pentium D Processor (820, 830 and 840); It offers multithreading and batch conversion. You can select all files you want to convert and this converter will automatically encode them one by one even if these files use different settings. It can provide >200% converting speed, so fast beyond your imagination. It allows you to select target subtitle and audio track. It supports ripping DVD by custom file size. All properties and settings are displayed in the interface. Users can see the file properties and settings without opening another window. All settings can be easily set in the interface or keep them default etc..
    Step-by-step Guide: How to rip and convert DVD to DivX with this DVD to DivX ripper?
    Step 1: Free download this DVD to DivX ripper and save it in your computer, and then run it.
    Step 2: Launch this DVD to DivX ripper and the concise interface is as follows:
    Step 3: Click "DVD" button to load DVD folders to be converted and ripped to DivX:
    And the selected DVD folder will be displayed:
    Step 4: Click "Profile" button to select DivX as the output file and the information about output file is displayed in the right panel:
    And you can set the parameters of the video and audio codec and click "Save As" button to save them as the appropriate:
    Step 5: Click "Browse" button to select an output path:
    Step 6: Click "Start Ripping" button to start to rip and convert DVD to DivX:
    What an excellent DVD to DivX ripper for ripping DVD to DivX! With fast converting speed and perfect output quality, you can joyfully enjoy it. We highly recommend this program because we think it can rip and convert DVD to DivX, and enables you to rip DVD to hard drive, and it will make your multimedia life a lot easier and more enjoyable. Just free download and enjoy it right now!

    SvaraRadera
  49. Hahah, just saw this on the news... [url=http://www.dinside.no/824414/raske-penger-finnes-ikke]hvordan tjene masse penger[/url]

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.