2009-04-11

Glad Påsk!

Vi får väl se om jag är i stånd att skriva något begripligt framåt kvällskvisten, efter den nu nära förestående påsklunchen... ;-)

Tjiddevipp!

16 kommentarer:

  1. Glad påsk själv. Med hälsningar från en solig uteservering.

    SvaraRadera
  2. Glad påsk.
    /Berra

    SvaraRadera
  3. Visa nätets kraft.

    Skriv på mot åklagaren som la ner åtalet när våldtäktsoffret tog livet av sig.

    http://www.namninsamling.se/index.php?nid=3201

    SvaraRadera
  4. Inget att skriva på om. Utan vittne så finns inget bevis av något slag alls.

    Slavmoralen utrotar sig själv. Den som inte hävdar sig ger segern till ondskan. Hon dog av förgiftning. Och det är framförallt kyrkan som sprider giftet: att ge upp, att lida, att inte hävda sig själv och sin rätt, att förtränga även rättfärdig hämndlystnad, att inte döda illgärningsmän, att hoppas på att det blir bättre efter att man gett upp och dött. Kristendomen är depressionens, slaveriets och dödens perfekta ideologi vars kärnbudskap är: "Gör inget motstånd, ta inte hämnd!"

    Men det finns ingen återuppståndelse eller happy ending eller annat bluff som hittats på för att skapa en falsk illusion om att slavmoral kanske funkar ändå. Kämpa eller dö!

    SvaraRadera
  5. Henrik, Rolig och intressant blogg du har. Gillar ansatsen och tilltalet. Utnämning är verkligen välförjänt. Undrar dock en sak. I länklistan ser jag endast manliga bloggare. Har du kvoterat in män kanske? Skämt å sido så finns det väl några frihetliga damer som skulle kunna få platsa på din högra sida? Happy Holiday Carina

    SvaraRadera
  6. Carina:
    Och nu vill du kvotera in dig själv; genom att spela på ett "stackars-oss-kvinnor-samvete" trots att du aldrig synts till på den här bloggen tidigare.

    SvaraRadera
  7. Det påminner om Rädda-Mona-Sahlin-kampanjen.
    De som tycker att Mona Sahlin inte är någon klart lysande stjärna får minsann veta att de tycker så bara för att Mona Sahlin är kvinna.


    Vojne, vojne

    SvaraRadera
  8. Ojoj, rosornas påskamazoner ryker samman mitt på Öresundsbron.

    Helena är vad jag förstår en sossebloggare uppe i norrbotten som Hax vidsynt faktiskt har länkat till i sin länklista. Intressant blogg för övrigt och bra för idédebatten.

    Chefen för Etisk analys med ansvar för Corporate Governance på det folkrörelseägda Folksam Carina Lundberg Markow får alltså mothugg.

    Jag tror det är bra att ha en bredd i livsåskådningen, dvs inte bara se röda rosor och eventuellt söka avgränsa sin samhällssyn till rubrikläget som t.ex den annars duktiga fotografen Elisabeth Olsson Wallin gör i SvD.

    “… Den kristna högern står långt från den tro som jag lutar mig mot. När man använder Gud som hotmedel och säger att jag är en syndare som varande homosexuell blir jag illa till mods. Jag kan inte se att min kärlek skulle vara fel eller att mina barn inte skulle ha det bra. Jag har svårt att koppla det till andlighet. Och det människoföraktet tror jag faktiskt att Gud gråter över.
    Hon säger att om politiker, präster eller andra kristna använder sin tro till att just hota, skrämma eller döma, eller som regelverk för hur man ska leva, då är det oerhört obehagligt. Tack och lov, tillägger hon, finns det positiva motkrafter i godhetens namn, som Nelson Mandela, Desmond Tutu och Barack Obama – och i Sverige prästerna Helle Klein och Marin Lind.
    Av det skälet sätter Elisabeth stort hopp till människan och önskar att snällhet och solidaritet kunde bli som en religion.”
    / Slut citat.

    ... Tja, vad är det som gör att det finns folk som så gärna låter sig luras av Helle Klein? Jag har varit utomös och kollat på Elisabeth Olsson Wallins utställning, en tekniskt skicklig fotograf som gärna söker stöd av sina medsystrar som t.ex Eva Dahlgren. Men varför avgränsa sig så pass och bli oförmögen att se andra bilder av världen?

    Mads Mikkelsen uttrycker det en smula mer nyktert och pragmatiskt:
    “- Gud är Gud. Religion är skapat av människan.”

    Kommentaren i Helenas blogg dröjde inte:

    Mads Mikkelsen är en gudagåva…!!!!

    Varvid jag undrade:
    - Oh fasiken, är det därför Elisabeth Olsson Wallin helt har missat vad Mads Mikkelsen säger?

    Därför menar jag Hax är vidsynt som låter den oregerliga norrbottensbloggaren Helena få en länkplats i högerspalten. En intressant och solig påsk. Finns det ingen som kan bjuda in damerna på några liberöl?

    SvaraRadera
  9. Hehe...
    Rosornas påskamazoner...


    Jag önskar bara att jag om och om igen slapp höra det där argumentet; jag får inte det eller det för att jag är kvinna...

    Visst kan det väl vara så emellanåt...

    Men alltför ofta har argumentet börjat bli till ett slags "slå-under-bältet feminism" d v s ett sätt att tilltvinga sig sin vilja, en högre position, genom att lite inlindat antyda att den som inte köper varje karriäristkvinnas argument i själva verket är en mansgris.

    I det här fallet tycks det dessutom vara någon som aldrig satt sin fot på den här bloggen; inte vad jag som stambesökare sett; som kommer in och börjar köra offer-och diskrimineringssnacket.

    Det sättet att argumentera har börjat bli till en feministisk härskarteknik.

    Hax måste kanske börja köra varannan damernas på sin bloggroll för att göra Carina nöjd?

    Fast ärligt talat tror jag inte att ens det intresserar henne; hon söker endast egna fördelar.

    SvaraRadera
  10. @ carina markow
    Intressant. Vid en snabbscrollning/-räkning i högerspalten så ser då iaf jag 20+ bloggar som går till "frihetliga damers" bloggar...

    SvaraRadera
  11. Hoppas du haft en bra påsk, tack för en väldigt intressant blogg :)

    SvaraRadera
  12. Helena, å hej å hå

    Du kan ju skriva riktigt bra nu fabror helena (kvinnlighet är bara borgligt). Må håret alltid vara ovårdat i våra socialistiska armhålor - män ska inte behagas!

    SvaraRadera
  13. genuspedagog:
    Fullständigt obegriplig kommentar.

    SvaraRadera
  14. Se så kamrat Helena, (anar jag här spår av individualism? frihetliga villfarelser?) in i ledet nu.







    ;-)

    SvaraRadera
  15. Jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer att premiera någon på något annat än meriter.

    SvaraRadera
  16. Förlåt Helena, (retstickeläget av) Det är gott gry i dig! Ser nu att du utvecklats, va kul! Mindre kliché-sosse, mera bråkstake-sosse (dvs ifrågasätter "de upphöjda"). Lovande!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.