2009-04-20

Telekompaketet: Trycket ökar timma för timma!

Just nu droppar det, enligt uppgift, in minst ett mail i minuten till de svenska leamöterna i Europaparlamentets industriutskott. Utmärkt!

Glöm nu inte att kontakta de andra utskottsledamöterna – från andra länder – också!

E-post är bra, telefonsamtal är ännu bättre. Läs och inspireras av Panterdjuret, som har suttit och ringt runt till de svenska ledamöterna och deras kontor.

För mer information om vad och varför – plus fler tips, se bloggposten två hack ner. Kolla även in telekompaketet.se!

Bland andra Gunnar Hökmark (m) och Lena Ek (c) har till synes positiva besked att lämna på sina bloggar. Och Fjellner (m) kommer säkert att blogga upp mer information, så fort det händer något av substans. Om jag förstått det rätt är Erik Josefsson också på väg i full fart mot Strasbourg just nu – och kommer att blogga om vad som sker (eller lämna information via någon av oss andra om han inte hinner skriva själv).

Mer argument och information hittar du på denna nya sida hos La Quadrature du Net.

16 kommentarer:

 1. Tack så mycket för länkningen!

  Jag sammanställde mest listan så att folk vet vilka som redan är på vår sida, så att folk inte ringer till dem i onödan och tjatar (om de bara tänker höra av sig till någon, liksom) utan bättre kan fokusera sina krafter och energin.

  Men ring gärna till dem andra ändå om ni har tid och ork, och bara berätta att ni uppskattar det de gör, även när de gör rätt. :)

  /Pao

  SvaraRadera
 2. Gunnar Hökmarks inlägg är borttaget. Fick det i ett svar på mitt mejl från hans assistent och nu när jag skulle läsa det igen så fanns det inte.

  SvaraRadera
 3. Gunnar Högmark-länken fungerar inte längre. Han kanske har tagit bort sitt inlägg?

  /Pao

  SvaraRadera
 4. Det är väl "sekretessbelagt"?
  (hånfullt leende...)

  SvaraRadera
 5. Hökmarks inlägg är uppe:

  www.hokmark.eu

  SvaraRadera
 6. http://hokmark.eu/pa-vag-till-strasbourg-med-telekompaket-etc/

  är det nu tydligen

  SvaraRadera
 7. Här var hans ursprungliga text, cachad på google:

  Om internet och användare

  Till HAX och andra som skrivit om internetanvändares rättigheter,
  Tjena,
  min inställning idag är densamma som den var när jag I vår grupp drev igenom vår linje, nämligen att rättsliga frågor ska hanteras av rättsliga myndigheter och inte av enskilda operatörer. Det är också parlamentets linje i förhandlingarna med rådet. Jag har under de senaste veckorna följt förhandlingarna i denna och andra delar och också understrukit att det vore oacceptabelt att vika ifrån parlamentets linje i denna fråga. Så som det ser ut just nu är det några länder i rådet som hävdar motsatsen och jag har i diskussion med parlamentets rapportör Catherine Trautmann klargjort att detta tillhör de frågor som vi inte ska kompromissa kring.

  SvaraRadera
 8. Regeríngen och Åsa Torstensson - hur går det där?

  Och när är förhandlingarna mellan rådet och EP avslutade.

  Kommer det att finnas utrymme för ytterligare påverkan från väljare och parlamentariker på rådets linje fram till den 5 maj - eller lägger de fast sin inställning redan nu?

  SvaraRadera
 9. Ja det är fint, kom igen nu folk, visa vad vi går för :)

  SvaraRadera
 10. Ännu mer EU-lagar att kämpa emot!
  SvD rapporterar att PNR är på gång igen. Som vanligt hejar våra egna ministrar på EU när det ska införas ännu fler potentiellt repressiva lagar.

  För information och bakgrund, se t.ex. detta Youtube-klipp (med bl.a Erik Josefsson), eller läs på Wikipedia. Hax och Erik har även skrivit en aning om detta tidigare.

  SvaraRadera
 11. Jag glömde att nämna denna utmärkta föreläsning från 24C3 i Berlin (december 2007) som behandlar både PNR och Datalagringsdirektivet.

  SvaraRadera
 12. Makthavarna har PANIK att hinna få in alla integritetskränkande lagar innan medborgarna sätter sig till motvärn!

  Sparka ut varenda fascist ur EU!

  Återställ ALLA kränkande och diskutabla lagar som införts senaste året direkt med det nya parlamentet!

  EU-Maffian kuppar igenom en halv diktatur!

  SvaraRadera
 13. PNR verkar ju helt sjukt med. Som vanligt ser Beatrice Ask inga integritetsproblem (big suprise). Hon verkar ha väldigt svårt för just se problem, vilket jag ser som ett problem. Hon borde avgå direkt.

  SvaraRadera
 14. Q "Regeríngen och Åsa Torstensson - hur går det där?"

  Ingen förändring. Men i skrivande stund kan hon tycka vad hon vill. Nu är det vad som händer i parlamentet som är det viktiga.

  Q "Och när är förhandlingarna mellan rådet och EP avslutade."

  Jag har inte hört något mer, vilket jag antar beror på att positionerna kan vara låsta.

  Q: "Kommer det att finnas utrymme för ytterligare påverkan från väljare och parlamentariker på rådets linje fram till den 5 maj - eller lägger de fast sin inställning redan nu?"

  Utskottsbeslutet kommer nu.

  Men sedan kan vi lobba för ändringsförslag till voteringen i plenum den 5 maj.

  SvaraRadera
 15. STYR unna dette patetiske forsøket !

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.