2009-04-22

Välkommen på talarkväll!

Frihetsfrontens talarkväll - torsdag den 23 april 2009.

OBS! Ny lokal sedan förra gången!

Välkommen till en temakväll om övervakningsstaten, integritet, yttrandefrihet och internets frihet.

FRA, IPRED, EU:s telekompaket, teledatalagring...

Listan på genomförd och planerad övervakning av svenska folket blir allt längre. Inskränkningarna i internets frihet blir fler och fler. Och samtidigt börjar det bli allt lägre till tak när det gäller vad som får sägas offentligt och på internet.

Därför anordnar Frihetsfronten nu en temakväll om hoten mot den fria kommunikationen. Diskussionen inleds av Henrik Alexandersson. Rasmus Fleischer har lovat att kika lite i kristallkulan vad gäller utvecklingen på internet. Och Camilla Lindberg (fp) kommer att spana mot den politiska horisonten.

Syftet är dels att ta ett helhetsgrepp på dessa frågor – dels att diskutera vad som konkret kan göras för att stoppa och vända utvecklingen.

Tiden har kommit för Frihetsfronten att ta upp sin aktivism igen. Men nu sker det på ett nytt slagfält - och med andra verktyg än svartklubb, spritförsäljning på stan och piratradio. Nu sker det i ett uppkopplat land och en uppkopplad värld.

Kom, lyssna, fråga och diskutera!

Plats: Restaurang Cattelin, Storkyrkobrinken 9, Gamla Stan, Stockholm.

Storkyrkobrinken är gatan som går från Riddarhuset upp till Storkyrkan. [Karta]

Tid: Torsdag den 23 april kl 19.

Naturligtvis finns det gott om alternativ för den som vill ha en bit mat på Cattelin. Och bar finns i direkt anslutning till möteslokalen.

Varmt välkommen!

4 kommentarer:

 1. Tritnaha BredbandKanske borde vi starta ett kooperativt företag som tillhandahåller tillgång till Internet, men som inte överlämnar data till FRA. Om företaget är juridiskt separat kanske ett av de existerande företagen skulle kunna hyra ut den tekniska kompetensen och hyra ut delar av sina kablar till utlandet. Tritnaha Bredband skulle kunna vara ett rent försäljningsbolag som tar det juridiska ansvaret för att de inte lämnar över data.

  Hörde jag någon föreslå en groda som logga?

  //JK

  SvaraRadera
 2. För oss som inte kan ta oss till denna, kan den filmas?

  Om inte hela kanske delar av den och därefter en uppladdning på youtube/vimeo eller likn.

  Vad tros?

  SvaraRadera
 3. JK: Tyvärr är ju trafikdatalagrignen på gång nu som täpper igen den möjligheten. :-/

  Pär: Det filmades i Tisdags när samma upplägg genomfördes på Timbros kontor. Vet inte om den videon kommit upp än. Någon som vet?

  SvaraRadera
 4. Fråga Camilla Linberg hur hon skall agera nu när det visade sig att hon inte fick igenom sina FRA-krav

  http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1646&grupp=5499&artikel=2336951

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.