2009-04-22

Telekompaketet i Aktuellt

12 kommentarer:

 1. Är Åsa torstensson helt bränd i skallen? Ja det är hon.

  Tillägget garanterar ju bara rättssäkerhet. Hur kan man vara emot det? jag skiter fullständigt i om hon tycker det är onödigt. Förstår inte hur hon resonerar överhuvudtaget. Det är väl lika bra vi sätter punkt för detta med avstänging redan nu på EU nivå, i klartext.

  SvaraRadera
 2. En lag kan ju vara onödig trots att den är bra. Men vad det egentligen handlar om här är ju maktkampen inom EU, att parlamentet ska föregripa kommande angrepp på internet. Inte för att det är nödvändigt ännu utan för att det kan vara lättare att få igenom nu än senare.

  SvaraRadera
 3. Torstensson framstod ju som hårklyveriernas primadonna.

  SvaraRadera
 4. Måste säga att reportaget av Aktuellt var riktigt bra! Se på - Public Service kan.

  SvaraRadera
 5. Henrik Hansson23 april, 2009 01:27

  I det här TV-inslaget fanns det väldigt mycket som var uppåt väggarna fel, alltså rena sakfel.

  Jag tycker att Hax inlägg här (länken under) var väldigt bra, och någonting som jag nästan till 100 % kan skriva under på:
  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/04/mer-om-telekompaketet.html

  Läs framförallt vad som står under 1)

  Det finns idag inget som hindrar internetleverantörer att just blockera sidor och tjänster. Kom ihåg exempelvis när Perspektiv Bredband stängde av möjligheten att nå allofmp3.com

  Detta var möjligt med den dåvarande svenska regleringen och det är fortfarande möjligt.

  Att denna möjlighet skulle komma med Telekompaketet är skitsnack, ursäkta min franska.

  Det är möjligt att vi ska titta på öppenhetsaspekterna, ur ett svenskt perspektiv men lämna för tusan skräckpropagandan åt sidan. Det vinner ingen på.

  SvaraRadera
 6. Varför ska man ens få stängas av en domstol?

  SvaraRadera
 7. Åsa torstensson, allstå vad kan man säga, vilken jevla landsförädare. Sånna människor ska man avsluta politiska livet för.

  SvaraRadera
 8. Hadley-Kamptz har tydligen inte hört talats om marknaden.

  SvaraRadera
 9. Mitt inlägg som följer var ett svar på Kattsands ironier/fantasier om JO:s funktion, inlägg 24 april, 2009 08:53 på "TPB: Mer om den jävige domaren".

  Jag utgår från det som verkar vara Hoffas ganska nyvunna insikt, var det verkliga problemet finns. Hos allmänheten. ER!

  World Childhood Foundations grundare HM Drottning Silvia satt inte på bussen då hon sa;

  -But the most important is that the general public actually changes attitude.
  -How?
  -We cant shut our eyes farther. We must see the children, we must see the problems. And we must understand that we all, everyone can contribute in helping them.
  Her Majesty Queen Silvia December 13, 2003. Interviewed by Karin Thunberg, Svenska Dagbladet.

  Rough translation from Swedish to English by worldlingo.com. Obvious mistakes like "får=sheep" then corrected.

  -Men det viktigaste är att allmänheten verkligen ska ändra attityd.
  -Hur då?
  -Vi får inte blunda längre. Vi måste se barnen, vi måste se problemen. Och vi måste förstå att vi alla kan bidra till att hjälpa dem.
  created by LillebrorSerDigNU (12/3/2006 4:20 AM)

  Nu till JO. En del av PROBLEMET!

  JO är en del av "det höga förtroendet de flesta av oss (som rätt vanliga Svenssons egentligen) haft för rättsväsendet. Man förutsätter som den dumma svensk man är att det finn rutiner och kontroller som förhindrar sådant här i det svenska samhället."

  I "tonvis med förarbeten", citat från Annika B:s inlägg igår; "TPB: Jäv - en svensk tradition", finns det MYCKET tydligt MED LAG REGLERADE rutiner, HUR JO ska arbeta. Det gör inte riksdagens ombudsmän, JO. Bara att gå in på JO: egen hemsida;

  "Trots att snart 200 år har gått arbetar JO efter samma grundprinciper som man hade från början."

  Är det SANT? & Kolla KÄLLAN!

  Gå in på JO:s databas; "JO-beslut". Sök med söktermen "Fallet Ulf". En sökträff; "Granskningen av 'Fallet Ulf'"

  Ta plats på ett av demokratins vardagsrum, biblioteken. Den funktion som de HAR när Sverige HAR en rent monistisk konstitution. (Också en del av det parallella system, jag har byggt upp. Och testat fullt ut.)

  Jämför JO:s granskning med "tonvis med förarbeten". Det som SKA REGELERA, inte bara fildelning, E85, snus, utan även JO:s funktion. Ett skämt. Granskningen är BS/BOLLOCKS. Om man jämför med den LAG som ska REGLERA JO. Och JO:s agerande, vid denna granskning, ska, precis som Pirate Bay, prövas av rättsväsendet. Numera är det inte riksrätt längre. Utan Högsta Domstolen som har denna jurisdiktion. Varför det blev så är Lennart Geijers förtjänst, som justitieminister. Finns i "tonvis med förarbeten", till grundlagen. Som flera av er, som har skrivit INLÄGG, verkar tro INTE FINNS. Och även i flera av de dokument, som jag beställde till HAX Filarkiv. Med beställningsnummer 13807. Innehåll i;

  http://twitter.com/TheCode/status/1602160456

  Tror att det räcker nu. För det som nu har fått namnet "Motståndsrörelse", på HAX blog.

  Jag ligger fem år före ER, minst. Har Walraffat SS; Swedish Schizophrenia, sedan 2004. Varför jag har USA och just nu Twitter, som bas för @TheCode är ingen idé att gå in på. Annat än att JANTE-lagen gäller i Sverige.

  De flesta svenskar, inte bara HAX har behov av konspirationsteoretiker. NI inte bara VÄLJER att se min dokumenterade och testade förmåga som ett problem. Tack förresten! Sedan 1 mars är jag en helt skattebetald paranoid och narcisstisk idiot. Inte #iDoIT;

  http://twitpic.com/3uvof

  SvaraRadera
 10. "Så... vad var det där om? :P"
  (Tråd från "Den ironiska generationen")

  Till skillnad från lagtexter är din fråga, Aewheros vag. Vem riktar den sig till?

  Aewheros klargör först detta. Riktar sig frågan till HAX's inlägg eller min kommentar. Fler möjligheter finns inte. Just nu.

  Är det till mig du riktar dig med;
  "Så... vad var det där om? :P"

  Google uppdaterar svar automatiskt. Så jag kommer att se när/om du börjar inse att du är en dum svensk. Det som Hoffa helt korrekt skrev;

  "det höga förtroendet de flesta av oss (som rätt vanliga Svenssons egentligen) haft för rättsväsendet. Man förutsätter som den dumma svensk man är att det finn rutiner och kontroller som förhindrar sådant här i det svenska samhället."

  Fast frågan är inte felaktig. Som om du använder Google för att översätta termen jäv. Om domaren i Pirate Bay. Jag har nu gett Goggle Translate den korrekta översättningen "Incomptence". Det VAR mitt VAL. Jag har lämnat dum svensk bakom mig. Jag bidrar. Från Twitter:

  @RobBell "Thank you for contributing your translation suggestion to Google Translate." R U enlightened? "True Digging Democracy!" = #iDiggIT

  SvaraRadera
 11. Made a Reply, April 24, 2009 15:04 to Aewheros' "So ... what was that about?: P" (Thread from "Resistance") @HAX's blog; http://ow.ly/3NIQ

  SvaraRadera
 12. "ST: Vad?


  Om den lilla troll har gjort sig skyldig till något, jag skyller på Internet.

  / / ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.