2009-05-26

Är det ett försök att skämta, då är det misslyckat.

Den där nya FRA-domstolen... Det är ju inte någon domstol. Det är en nämnd befolkad av byråkrater.

Ingen insyn. Kontroll först när integritetskränkningen har ägt rum.

Sofia Krigsman, politiskt sakkunnig vid försvarsdepartementet säger till SvD.se att "prövningen av tillstånd till signalspaning har inga likheter med de uppgifter som allmänna domstolar har".

Märkligt. Det finns massor av riktiga domstolar runt om i världen som prövar tillstånd för avlyssning.

Det känns på något sätt som om inte ens regeringens egna tjänstemän vågar stå för användningen av ordet "domstol" i detta fall. Trots att det ju är vad regeringen lovade leverera med FRA 2.0-kompromissen.

FRA-domstolen är helt enkelt inte någon domstol. Den har bara namnet domstol. Och syftet med detta måste vara att försöka lugna eller vilseleda medborgare och media. Det är alltså en bluff, en kuliss. Det är så uppenbart.

Att man hamnade här behöver inte bero på ondska. Det är helt enkelt ett taffligt och lite kantigt försök att komma ur en politisk rävsax.

Och så var det den där detaljen med att kablarna som innehåller svenska folkets elektroniska kommunikation lik förbannat kommer att kopplas in till statens myndighet för snokande i medborgarnas kommunikation.

Läs mer »

53 kommentarer:

 1. Vad väntar runt hörnet? Hemlig beskattning där man påskrivs en skatteskuld i ett hemligt skattemål där domen aldrig meddelas den åtalade, men där skulden dras från inkomster och tillgångar utan förklaring.

  SvaraRadera
 2. Kan inte påstå att man är förvånad...

  SvaraRadera
 3. Det var ju ungefär vad lagrådet sade, om än inte så explicit.

  Plus den underbara kommentaren att överklagandeförbudet uppvägdes av domstolens (som inte var en domstol) fina renommé och kompetens. :D

  SvaraRadera
 4. Precis. Snart är de allmäna valen avskaffade eftersom de inte behövs med hänvisning till riksdagsledamöternas fina renomé och kompetens.

  Vem skulle kunna i frågasätta vad Reinfelt coh Hökmark fattar för beslut?

  SvaraRadera
 5. Vad sägs börjar det inte bli dags och enas som ett folk och kasta ut dessa muppar ur riksdagen och införa Direkt Demokrati.

  Menar dom gynnar alla andra länder och privata maktelit utom sitt eget folk och land.

  Trots allt har dom någonsin gjort något annat än ljugit och skott sig på folket dessa politiker?

  SvaraRadera
 6. Tack vare IPRED och annat så lär ju hela signalspaningsmaskineriet bli fullständigt meningslöst ändå.

  Den explosion av hårt krypterade VPN tunnlar, f2f nät, overlay nät, med mer som uppstått lär ju dränka all annan kommunikation i hundratusentals torrentflöden och annat som skickas däröver av ren princip.

  SvaraRadera
 7. En ytterligare sak som är värd att uppmärksamma mer. Hittad hos Klamberg, som i denna fråga varit alldeles lysande, läs.
  "Avslutningsvis har FRA själv förklarat hur de ser på underrättelseskyldigheten - den kommer inte att användas."

  SvaraRadera
 8. Vad är det för en slags domstol du vill ha då? En tingsrätt med en jurist och tre nämndemän?

  Eller är det något nytt djur du är ute efter?

  Att tillstånd huvudsakligen ska ges i förväg framgår av nya 4 a § i signalspaningslagen.

  Efterhandskontrollen ska göras av Statens inspektion för försvarsunderättelseverksamheten.

  SvaraRadera
 9. Det vore förnämligt om Statsministern kunde förklara vad han sa för någon tid sedan i ärendet och dessutom kommentera vad som sker i nuläget.
  Jämförelsen kommer väl att förklara saken?
  Annars får vi de ansiktslösa samhället som viker undan för klarspråk.

  SvaraRadera
 10. Johan Tjäder: En icke politiskt tillsatt.

  Men kablarna ska aldrig kopplas in. Det är massavlyssning och inte acceptabelt.

  SvaraRadera
 11. Ja återigen, detta är för väl utstuderat för att avfärdas som en desperat åtgärd, att försöka rädda ansiktet.

  Vad du inte förstått HAX är hur oerhört mycket dumma väljare det finns i Sverige och i världen. De vet ingenting om politik och om medierna säger att vi ska införa en bättre rättsäkert FRA så nöjer sig denna dum-massa med det. Pröva snacka med "vanligt" folk de vet inte ett skit.

  Att du Hax skriver att detta inte stämmer på din blogg spelar ingen roll för fåren i detta land tror bara på gammelmedia. Du är bara en bloggare utan trovärdighet i deras ögon, som inte lyckats få jobb på SVT.

  Inget att ta åt sig eftersom denna dum-massa bara intresserar sig för melodifestivalen, lets dance. kändisar, märkeskläder...

  Även piratpartiet har en rätt korkad väljarkår, hade det inte varit för att de inte längre fick tanka ner gratis film hade de aldrig vaknat. Jag menar inte att PP handlar om att alla vill ha gratis film, men en stor andel hade aldrig märkt vad som händer om det inte var för detta.

  Därför spelar det ingen roll att deras beslut är så genomskinliga för det lurar ändå den dumma majoriteten i landet.

  Sen har vi ju killar som Johan Thjäder som kan gå och bli kompis med Hannity, vissa vill inte att man ska se vad som händer, de har för mycket intresse inbakat i systemet, eller är för hjärntvättade.

  SvaraRadera
 12. Den som inte är villig att ge upp lite frihet för att få lite säkerhet kommer att få ingetdera och förtjänar ingetdera. Thomas Jefferson

  SvaraRadera
 13. Ulrika där skrev du fel. Rätt är:

  Den som är villig att ge upp lite frihet för att få lite säkerhet kommer att få ingetdera och förtjänar ingetdera. Thomas Jefferson

  SvaraRadera
 14. Det är ju kul att det finns anonyma som begriper allt. Vad vore världen utan dem?

  SvaraRadera
 15. Shaun:

  Hur ska domstolen tillsättas då? Lottning?

  SvaraRadera
 16. Tjäder! Vad sägs om att ta bort FRA, så slipper vi skiten, sen framgår det kanska tydligt att en domstol kan bara vara en domstol om det är en. Vilket så inte är fallet här och du vet varför Tjäder. Gå nu och ring upp Hannity och ligg med honom.

  SvaraRadera
 17. Vad kan vi göra utöver allt det som vi hittills gjort?

  SvaraRadera
 18. Skönt att se att någon mer än jag reagerade på det sättet.

  SvaraRadera
 19. Innan man ens tänker tanken att låta FRA spana i kabel, måste deras tidigare verksamhet granskas.

  Tillsätt en medborgarkommission ledd av Anne Ramberg. Gärna också med Mark Klamberg som sakkunnig.

  Frågan om en kommission drevs i fjol av centern, men Tolgfors tvärvägrade. Han befarade att Sveriges relationer till främmande makt skulle kunna äventyras vid en granskning. Var det inte exakt så gamle ÖB Synnergren uttryckte sig på 70-talet under IB-affären?

  Om någon behöver argument för en kommission, så är det bara att plocka ur den digra högen:

  1. SVT:s avslöjande i fjol om masslagring av trafikdata under minst 10 år.

  2. Det interna FRA-dokument som bekräftar SVT:s uppgifter, men som dessutom visar att:

  - FRA har spanat mot svensk trafik.
  - FRA kan exportera sina sökbegrepp utomlands för filtrering i andra länders inhämtning.
  - FRA kan utbyta trafikdata med andra länder.
  - FRA har tidigare inhämtat “all tillgänglig trafik” i vissa signalbärare, även innehåll.
  - FRA har inte behövt motivera sina sökbegrepp för kontrollinstansen FUN.
  - Även internt på FRA underkänner man FUN:s granskning

  3. Aftonbladets uppgifter som väcker många frågor om utlandsutbytet och FRA:s polisiära spaning.

  4. Ur Underrättelsedatautredningen (SOU 2003:34):

  "Ofta sker inget urval vid inhämtning genom signalspaning, varför databasen tillförs stora mängder obearbetad information. Källdatabasen är på så sätt ”en spegling” av förekommande signaler. Försvarets radioanstalt vet således inte på detta stadium i underrättelseprocessen vilken information uppgifterna innehåller."

  5. Ny Tekniks uppgifter om att FRA fått kabeltrafik från Baltikum, där troligen även svenskars kommunikation snappats upp.

  6. FRA:s registrering av 103 svenskar i mitten av 1990-talet, som skrivits massor om här. Datainspektionen kunde inte direkt påvisa lagbrott, men granskningen avsåg bara själva lagringen av uppgifterna. Dessutom var lagstiftningen otydlig på 1990-talet, vilket DI påpekar. Man prövade inte heller om spaningsuppdragen kan anses proportionerliga. Inte heller har DI undersökt om det funnits liknande fall. Noterbart är även att FRA inte kunnat visa upp någon skiftlig uppdragsbeskrivning för den aktuella spaningen.

  7. Säpo skrev i sitt remissvar vid delningen av den första lagrådsremissen 2007:

  "Signalspaningen är väsentlig för Säkerhetspolisens underrättelseverksamhet men också i ärenden i anslutning till förundersökningar. Verksamheten är inte reglerad i en befogenhetslag utan bygger på principen att etern är fri att avlyssna."Att FRA skulle ha sysslat med uppdrag "i anslutning till förundersökningar" är något som FRA-chefen Ingvar Åkesson bestämt förnekat i andra sammanhang. Det skulle nämligen vara att kringgå rättegångsbalken.

  8. Integritetsskyddskommittén är bekymrad över att FRA:s polisiära spaning under många år legat utanför FUN:s granskningsansvar. Detta eftersom de polisiära uppdragen inte tillhört själva kärnverksamheten. Förhållandet ändrades först genom vidgningen av mandatet från “yttre militära hot” till “ytre hot” 2007.

  SvaraRadera
 20. Det är ju kul att det finns anonyma som begriper allt. Vad vore världen utan dem? Trevligare.
  I synnerhet om dom som i det här fallet ser sig själva som del av en utvald elit som seglar ovanför skallen på alla ignoranter.

  Detta av den enkla anledningen att när dom gör det anonymt i ett fall som detta så utövar dom i praktiken samma våld som det dom påstår sig bekämpa i våra namn.

  SvaraRadera
 21. Farmorgun, "Vad kan vi göra utöver allt det som vi hittills gjort?"

  Kanske bara gör mer av det som redan görs, och göra det ännu bättre?

  Det skulle säkert behövas mer information om vilka personer i alla partierna som _faktiskt_ står för grundläggande fri- och rättigheter och dess skydd, och snällt påvisa om att vi faktiskt har personval.


  Less is more, typ.


  //ST

  SvaraRadera
 22. Den POLITISKT tillsatta "domstolen".. ja just.. fair and balanced my ass..

  SvaraRadera
 23. Micke:
  Internet är ingen elit, likaså telefonsamtal som rings via sin ISP.

  Sedan är anonymitet ett vapen i sig mot förtryck.

  Om någon anonymt säger dumma saker så kan det alltid bemötas i realtid på internet. Det är en stor skillnad mot idioter i s k gammelmedia.
  Liksom jag tyckte om ditt inlägg nu

  SvaraRadera
 24. För att vara världens mest demokratiska land så har vi allt fortfarande en hel del att jobba med.

  SvaraRadera
 25. Johan Tjäder: "vad vore världen utan alla viktigpettar och smartrövar med anonym signatur då"?

  Förmodligen ännu bättre. ;-)

  Som man ropar får man svar, eller hur?  /LD

  SvaraRadera
 26. Det är en stor skillnad mot idioter i s k gammelmedia.
  Liksom jag tyckte om ditt inlägg nu
  Du svarar inte på mitt inlägg.
  Jag pratar inte om internet.
  Jag pratar om vanföreställningen om den oupplysta massan som behöver frälsas av den upplysta eliten.

  SvaraRadera
 27. Den oupplysta massan finns den ens, eller är det en del av dina hjärnspöken

  Varför de inte bryr sig?
  Ekonomi?
  Tidsbrist?
  Ork?
  Den, som du kallar oupplysta massan kan mycket väl tillsammans göra livet surt för andra. Mjölkbönder i Frankrike förstår sin position. Likväl som prostituerade i Amsterdam.
  Det handlar om helhet.. Inte "upplyst" tror jag.

  SvaraRadera
 28. Johan Tjäder sa något förbannat bra även om han inte själv var medveten om det. Naturligtvis är det bästa sättet att utse domstolens ledamöter genom lottning. Det är inte perfekt men det är förbaskat svårt att rigga.

  /Robert Andersson

  SvaraRadera
 29. underbart, man kan alltså vara laglydig i sitt hemland men bli arresterad för saker som inte är olagliga i sitt hemland som är olagliga utomlands!
  jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. europa ftfail

  SvaraRadera
 30. Den oupplysta massan finns den ens, eller är det en del av dina hjärnspöken .
  Jag föreslår att du frågar den anonyme skribent som du försvarar i ditt förra svar till mig när han säger:


  Vad du inte förstått HAX är hur oerhört mycket dumma väljare det finns i Sverige och i världen. De vet ingenting om politik och om medierna säger att vi ska införa en bättre rättsäkert FRA så nöjer sig denna dum-massa med det. Pröva snacka med "vanligt" folk de vet inte ett skit.
  Vad JAG säger är att jag förnekar alla självutnänmda eliter som hävdar att dom står ovanför det kollektiva medvetandet.

  Jag byter inte ett förtryck mot ett annat frivilligt.

  Oavsett hur man stavar till det.

  SvaraRadera
 31. Eh, Micke, du verkar inte va intresserad av någonting utom att få stryk, men jag ska inte ge dig det, för det är tyvärr inte min läggning. Hur mycket du en ber mig om det. Gå nu och mastrubera till en bild av David Rockefeller, det verkar va vad du går igång på.

  Din tolkning av att man är en självutnämd elit när man påtalar den riktiga eliten, är = att du är helt borta Micke.

  Men visst säg vilket parti du är nöjd med så vet vi vart du står.

  Att man skriver anonymt, precis som du gör Micke, (för jag vet ingenting om din identitet bara för att det står micke)är för att det är bäst så angående dessa ämnen om syftet bara är att få andra människor att upptäcka det.

  Det enda jag kan göra är att få dig att se efter, finns inget elitistiskt med att upplysa om info, eliter gör tvärtom, de döljer info, samt att de är mycket rikare än vad jag är.

  Så Micke jag förstår att du vill va speciell, det vill nog alla människor, men i ditt fall blir det en aningen patetiskt.

  SvaraRadera
 32. Strč prst skrz krk26 maj, 2009 21:01

  Det enda jag kan göra är att få dig att se efter, finns inget elitistiskt med att upplysa om info, eliter gör tvärtom, de döljer info, samt att de är mycket rikare än vad jag är."Anonym", om något är elitistiskt så är det ditt sätt att bunta ihop alla andra och påstå att de är dumma och oupplysta, medans du själv skulle vara del av någon sorts intellektuell elit som genomskådat "konspirationen" och nu ska upplysa oss "dumma och oupplysta".

  SvaraRadera
 33. Anonym, 26 maj, 2009 20:23, "Din tolkning av att man är en självutnämd elit när man påtalar den riktiga eliten, är = att du är helt borta Micke."


  Du menar eliten till alla de där länkarna som länkar till en självutnämnd "upplyst" elit av konspirationsteoretiker, vars syfte är att "störta" den federala staten i USA, och skydda USA mot såna maktfaktorer som FN, EU, Israel, rymd ödlorna, etc, och därför skiter i dig (annat än som nyttig idiot), och allt du står för eftersom du inte är en jänkare, utan en del av fienden?

  "Men visst säg vilket parti du är nöjd med så vet vi vart du står. "

  Bortsett från att han, om jag minns rätt, redan gjort det, så undrar jag över vilka "vi" är i din mening?


  //ST

  SvaraRadera
 34. Men du är ju förbannat jävla bäng Strč prst skrz krk, jag prata om de som inte ens vet vad FRA handlar om, som accepterar att den odesignas och tror att något ändrats. Detta hade du fattat om du läst din jävla idiot!

  SvaraRadera
 35. ST du slår ihop olika inlägg till något gemensamt, när jag påtalar att många väljare är borta i huvudet syfta jag på FRA lagen som alla vet finns.

  I övrigt ST så är du som en liten ettrig sork, jag fattar inte ditt problem, vad är det som skrämmer dig när det gäller information och åsikter från annant håll än massmedia. Du tjafsar bara, jag är ingen amerikan, och ditt jävla hackande utan innebörd är fullkomligt ointressant eftersom du bara vill spela viktig istället för att prata i sak.

  Du är en fjant ST, lägg ner det och skriv i sak vart du står, men du gör dig bara mer korkad än vad du är när du lägger ner tid på att motarbeta info som du inte ens utforskat.

  SvaraRadera
 36. ST du är för övrigt jävla oärlig, alla vet att det finns galningar som snackar om samma ämnen, som de som faktiskt tar fram fakta. Inte en jävla länk med ödlor har tagits fram av mig. Vissa är dårar, men om du är så jävla dum att du inte fattar att Federal Reserve styr USA och världen med sitt ekonomiska inflytande, ja då får du va så jävla dum.

  SvaraRadera
 37. "They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety"

  http://en.wikiquote.org/wiki/Benjamin_Franklin

  Det där ÄR orginalet, och han hade så rätt.

  SvaraRadera
 38. Daniel Estulin on The Alex Jones Show 1/3:Future Plans of The Global Elite

  http://www.youtube.com/watch?v=uMA1QW1wZ_Y&feature=channel_page

  SvaraRadera
 39. Anonym 13:32:

  Så söt du är! Har du ätit några bra böcker på sistone?

  SvaraRadera
 40. Denne Micke.... Finns det en mer självgod blajare än "han"?

  SvaraRadera
 41. Robert Andersson:

  Nåja, lottning är inte alls ovanligt, särskilt i länder med utpräglade jurysystem.

  Redan de gamla grekerna i Aten lottade bland medborgarna vilka som skulle sitta i juryn.

  SvaraRadera
 42. Vad är en domstol? Kan ingen svara på den frågan?

  SvaraRadera
 43. En domstol är en inrättning eller institution för rättskipning. Domstolen avgör tvister mellan två parter, beslutar om statusändringar för en eller flera personer, dömer personer för brott m.m. En domstol skiljer sig från en myndighet genom att den garanteras större självständighet från statsmakten, och därför att den ska kunna antas vara neutral mellan parterna, oavsett vilka parterna är.

  SvaraRadera
 44. Anonym 22:50:

  Intressant! Passar då Försvarsunderättelsedomstolen in på den beskrivningen?

  SvaraRadera
 45. Din tolkning av att man är en självutnämd elit när man påtalar den riktiga eliten, är = att du är helt borta Micke. Nja...vem som är helt borta är kan ju diskuteras eftersom det du säger är nedanstånde:


  Vad du inte förstått HAX är hur oerhört mycket dumma väljare det finns i Sverige och i världen. De vet ingenting om politik och om medierna säger att vi ska införa en bättre rättsäkert FRA så nöjer sig denna dum-massa med det. Pröva snacka med "vanligt" folk de vet inte ett skit. Inget att ta åt sig eftersom denna dum-massa bara intresserar sig för melodifestivalen, lets dance. kändisar, märkeskläder...
  Därför spelar det ingen roll att deras beslut är så genomskinliga för det lurar ändå den dumma majoriteten i landet.

  Frågan är du hur det du kallar den dumma majoriteten,dum massan och vanligt folk som inte vet ett skit helt plötsligt har blivit eliten?

  Hur gick det till?

  SvaraRadera
 46. Anonym ST, 26 maj, 2009 21:20, "du slår ihop olika inlägg till något gemensamt, när jag påtalar att många väljare är borta i huvudet syfta jag på FRA lagen som alla vet finns."

  Näh då jag svarade på ditt inlägg till Micke. Faktiskt så förutfattade jag inte några tidigare inlägg. Min dysletiska förmåga tenderar till att hindra mig i allt tjafs om "dokument analys".

  Men nu har jag ju lite mer information, det tankar "vi" för.


  "I övrigt ST så är du som en liten ettrig sork, jag fattar inte ditt problem, vad är det som skrämmer dig när det gäller information och åsikter från annant håll än massmedia. Du tjafsar bara, jag är ingen amerikan, och ditt jävla hackande utan innebörd är fullkomligt ointressant eftersom du bara vill spela viktig istället för att prata i sak."

  Uhm, möjligtvis flummig, men inte "en liten ettrig sork". Att du sen inte fattar är ju ganska uppenbart, men det har ingenting med att gör att du inte har rätt till en åsikt, även om den, din åsikt, är förutfattad.

  Att du inte är Amerikan var väl just det jag påstod. I bästa fall är du bara en nyttig idiot åt dom idioter du länkar till, som referenser, för att rationalisera det du hävdar. Och jag kan nog påstå att du gör det endast därför att det ligger i, ytterst abstrakt och onyanserad form, din förutfattade föreställning.

  Om det nu var så ointressant, så varför så intresserad?

  Men visst, jag anser så mycket så, att jag är så viktig. För så måste det ju bara vara, något annat kan ju inte vara tänkbart, eller hur?


  "Du är en fjant ST, lägg ner det och skriv i sak vart du står,"

  Yes box, jag tillstår, jag är en fjant. Jag tror nämligen ingen annan än en fjant skulle bemöda sig med att svara dina inlägg.

  Sen har jag ju skrivit flera ggr var jag står, men du kanske inte läser alla kommentarer? Du kanske inte tycker det är särskilt viktigt att läsa vad _alla_ andra skriver. Eller? 1*

  " men du gör dig bara mer korkad än vad du är när du lägger ner tid på att motarbeta info som du inte ens utforskat."

  Jo självklart är det så, för inte kan det vara det motsatta.


  1* Jag är moderat ... och "uppenbarligen" tillika medlem i Rymdödlornas riksorganisation. Fast jag är liiite trött på att betala medlemsavgiften när dom inte ens kan få brain-wave-re-configuration-ray-gun att fungera som den ska. Pff.


  Men du, du som är så allvetande, vad röstar du på då?

  //ST

  SvaraRadera
 47. @Micke

  det finns nog ingen som kan förstå hur du kommer fram till dina tolkningar. Ingen har påstått att den dumma massan angående accepterandet av FRA på något sätt skulle va eliten.

  @ST

  Jag kan inte annat än konstatera att du inte läst daniel estulins bok om bilderberg group. Om du är intresserad på riktigt i sak, så föreslår jag att du läser den och sen kommer tillbaka med dina åsikter och slutsatser efter det.

  Det enda jag försöker göra är att visa att det finns fler aspekter att titta på, och att jaq drar slutsatsen att det är viktigt.

  Vem som helst borde ändå tycka att det är konstigt att masmedia struntar i att bevaka bilderbergruppens möten.

  Medier bevakar alla andra stora möten evenemang där mäktiga, inflytelserika människor är inblandade, allt från viktiga möten i FN till nöjen som Oscarsgalan i Hollywood.
  Därför är frånvaron av massmedia på bilderberggruppens möten anmärkningsvärd.

  Om det är så att du hakar upp dig på mitt sätt att skriva och uttrycka mig, så är det en enskild fråga för sig, som inte hör ihop med vad Daniel Estulin skriver om Bilderberggruppen.

  Vad jag röstar på är ointressant, låt oss säga bara att jag inte längre litar på någon av de etablerade partierna eller politiker över lag. Kanske röstskolkar jag, eller så blir det PP, eller möjligen Vänstern, kandidat nr 16. Inte för att jag är vänstern, men man kan lita på att de är kritiska emot EU och övervakning i alla fall. Jag får se hur det blir. I USA gillar jag Ron Paul när det gäller det mesta, däremot tycker jag inte om att han är för dont ask dont tell i militären, samt att ordet marrige bara ska få användas av man och kvinna när de gifter sig.

  I dessa frågor tycker jag Jesse Ventura har rätt, giftemål skall vara separerat från staten och kyrkorna och andra institutioner ska få bestämma själva vilka de skall få gifta eller ej.

  SvaraRadera
 48. @Micke

  det finns nog ingen som kan förstå hur du kommer fram till dina tolkningar. Ingen har påstått att den dumma massan angående accepterandet av FRA på något sätt skulle va eliten.

  @ST

  Jag kan inte annat än konstatera att du inte läst daniel estulins bok om bilderberg group. Om du är intresserad på riktigt i sak, så föreslår jag att du läser den och sen kommer tillbaka med dina åsikter och slutsatser efter det.

  Det enda jag försöker göra är att visa att det finns fler aspekter att titta på, och att jaq drar slutsatsen att det är viktigt.

  Vem som helst borde ändå tycka att det är konstigt att masmedia struntar i att bevaka bilderbergruppens möten.

  Medier bevakar alla andra stora möten evenemang där mäktiga, inflytelserika människor är inblandade, allt från viktiga möten i FN till nöjen som Oscarsgalan i Hollywood.
  Därför är frånvaron av massmedia på bilderberggruppens möten anmärkningsvärd.

  Om det är så att du hakar upp dig på mitt sätt att skriva och uttrycka mig, så är det en enskild fråga för sig, som inte hör ihop med vad Daniel Estulin skriver om Bilderberggruppen.

  Vad jag röstar på är ointressant, låt oss säga bara att jag inte längre litar på någon av de etablerade partierna eller politiker över lag. Kanske röstskolkar jag, eller så blir det PP, eller möjligen Vänstern, kandidat nr 16. Inte för att jag är vänstern, men man kan lita på att de är kritiska emot EU och övervakning i alla fall. Jag får se hur det blir. I USA gillar jag Ron Paul när det gäller det mesta, däremot tycker jag inte om att han är för dont ask dont tell i militären, samt att ordet marrige bara ska få användas av man och kvinna när de gifter sig.

  I dessa frågor tycker jag Jesse Ventura har rätt, giftemål skall vara separerat från staten och kyrkorna och andra institutioner ska få bestämma själva vilka de skall få gifta eller ej.

  SvaraRadera
 49. @Micke

  det finns nog ingen som kan förstå hur du kommer fram till dina tolkningar. Ingen har påstått att den dumma massan angående accepterandet av FRA på något sätt skulle va eliten.

  @ST

  Jag kan inte annat än konstatera att du inte läst daniel estulins bok om bilderberg group. Om du är intresserad på riktigt i sak, så föreslår jag att du läser den och sen kommer tillbaka med dina åsikter och slutsatser efter det.

  Det enda jag försöker göra är att visa att det finns fler aspekter att titta på, och att jaq drar slutsatsen att det är viktigt.

  Vem som helst borde ändå tycka att det är konstigt att masmedia struntar i att bevaka bilderbergruppens möten.

  Medier bevakar alla andra stora möten evenemang där mäktiga, inflytelserika människor är inblandade, allt från viktiga möten i FN till nöjen som Oscarsgalan i Hollywood.
  Därför är frånvaron av massmedia på bilderberggruppens möten anmärkningsvärd.

  Om det är så att du hakar upp dig på mitt sätt att skriva och uttrycka mig, så är det en enskild fråga för sig, som inte hör ihop med vad Daniel Estulin skriver om Bilderberggruppen.

  Vad jag röstar på är ointressant, låt oss säga bara att jag inte längre litar på någon av de etablerade partierna eller politiker över lag. Kanske röstskolkar jag, eller så blir det PP, eller möjligen Vänstern, kandidat nr 16. Inte för att jag är vänstern, men man kan lita på att de är kritiska emot EU och övervakning i alla fall. Jag får se hur det blir. I USA gillar jag Ron Paul när det gäller det mesta, däremot tycker jag inte om att han är för dont ask dont tell i militären, samt att ordet marrige bara ska få användas av man och kvinna när de gifter sig.

  I dessa frågor tycker jag Jesse Ventura har rätt, giftemål skall vara separerat från staten och kyrkorna och andra institutioner ska få bestämma själva vilka de skall få gifta eller ej.

  SvaraRadera
 50. Inte mening att spamma, datorn haka upp sig.

  SvaraRadera
 51. Vet inte riktigt vad denna tråd handlar om längre, men här kommer i alla fall en nyhet om FRA: De har skaffat sig en informationschef.

  SvaraRadera
 52. Federley fixade ju så att vi skulle få en fin fin domstol.

  Verkar som han ljög igen då...

  SvaraRadera
 53. Anonym, 27 maj, 2009 08:19, eller 3 ggr i rad, "@ST

Jag kan inte annat än konstatera att du inte läst daniel estulins bok om bilderberg group."

  Nej det kan jag konstatera att du konstaterat korrekt. Fast du tycker ju uppenbarligen att hans böcker är väldigt viktiga. :/

  "Om du är intresserad på riktigt i sak, så föreslår jag att du läser den och sen kommer tillbaka med dina åsikter och slutsatser efter det."

  Jag föreslår att du läser lite mer logik.
  
"Det enda jag försöker göra är att visa att det finns fler aspekter att titta på, och att jaq drar slutsatsen att det är viktigt. "

  Försök titta ... på alla aspekter, även dom du blundar för, innan du drar dina slutsatser.

  
"Vem som helst borde ändå tycka att det är konstigt att masmedia struntar i att bevaka"

  Tja inte vet jag. Vem som helst är inte särskilt intresserad av hemliga-klubben efter typ 14 års åldern.

  Heh, lol, har du någonsin tänkt tanken att den enda konspiration som försigårs är kanske en viss form av bastubadar klubb? (Skulle nog generera en kraftigare motreaktion trots allt, än din typ av jag-har-tänkt-på-alla-aspekter-klubb :-()  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.