2009-05-02

Nu kommer Nuder?


31 fackliga ledare har krävt Sahlins avgång som (s)-ledare och Lundby-Wedins avgång som LO-ledare.

Nu sällar sig Göran Persson till Sahlins kritiker, även om han inte tar ordet "avgång" i sin mun. Ännu.

Detta innebär att drevet går. Det har nu blivit tillåtet att mosa Mona internt i Partiet. Traditionalisterna slipar knivarna.

Sahlins framtid hänger alltså på en mycket skör tråd. Hon befinner sig i samma hopplösa situation som en gång Bo Lundgren i moderaterna.

Men vem skall komma istället? Låt se...

Det finns en kandidat som av många ansågs som Göran Perssons givne kronprins. Som fick sparken av den partiledare som nu håller på att fucka upp sitt parti. Och som därmed inte heller kan anklagas för att vara delaktig i den partikris som har blossat upp.

27 kommentarer:

  1. Någon mer än jag som tycker att ett (av många) problem med socialdemokraterna är att det känns väldigt elitistiskt internt; om man inte gick med på mellanstadiet och var SSU-bas i gymnasiet har man tydligen inte i toppen att göra. Det är dags att de tar in nytt folk, som inte är fläckade av tsunami-, bostadsrätts-, eller toblerone-affärer!

    SvaraRadera
  2. Så länge den inte blir Bodström...

    SvaraRadera
  3. Det är lika "elitistiskt" som inom katastrofalliansen, dvs. inavel och politisk unkenhet bland nyliberala politruker och dödansare...

    (ägg?)Nudel är ytterligare en svärmorsdröm för fascistunionen €U. han förväntas göra vad Deusches bundesbank och Bryssel kräver av honom och hålla käft i övrigt.

    Tänk vilken perfekt symbios de "olika" partierna samarbetar i, i några decennier sopar S rent inför nyliberal marknadsdiktatur och hotar skrämmer och lurar medborgarna in i unionen, sedan kommer katastrofalliansen och gör resten...

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas att hon sitter kvar iaf i två veckor till (annars skulle jag förlora ett dyrbart vad :-), men sen hoppas jag att hon sitter kvar över valet 2010.

    Som jag har sagt några ggr tidigare vore det något alldeles oerhört om rörelsen byter partiledare två ggr under en mandatperiod. Och dessutom mot partiledarens vilja. En palatskupp alltså (även om palatset nu inte heter Rosenbad).

    Bodström vill nog väldigt gärna bli, men han är ännu inte tillräckligt väl förankrad i (s) bunkern. Han skulle bli farlig. För han är både intelligent, charmig, skicklig och fullkomligt skrupellös.

    SvaraRadera
  5. Är det en ny teknik detta att utse 14 olika nya partiledare åt sossarna trots att det redan finns en som sannolikt inte kommer att bytas ut?


    Vad är syftet?

    Att förvirra sig själv?

    SvaraRadera
  6. Jag har svårt att tro att Pär Nuder skulle vilja kliva in som ordförande i det här läget. Sahlin har gjort sina förändringar i partiet, och fram till valet kan man inte förändra särskilt mycket. Nuder måste isåfall dansa efter Sahlins redan utstakade pipa.

    Förutom Pär Nuder ser jag dock ingen inom socialdemokratin som skulle kunna axla rollen som partiledare. Även om Lars Sternqvist är min "favoritsosse".

    SvaraRadera
  7. Som socialdemokrat i fyrtio år vet jag vem som är mest lämpad som socialdemokraternas partiledare:

    Thomas Bodström

    Han är en uppstånden Olof Palme!!

    SvaraRadera
  8. Bodis har blivit folklig - han bloggar!

    Jag misstänker att han lugnt väntar in dagen då han blir vald till partiordförande.

    SvaraRadera
  9. Ge Sahlin en parhäst, tycker gruvgubbarna. Whooo hoo ho, kan inte hålla mig, skall hon rida eller ridas..

    SvaraRadera
  10. Mona Sahlin åker, för hon ville inte gå på vissa möten. Skulle kolla in filmen Obama Deception för att få mer klarhet.

    Obama Deception

    http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

    SvaraRadera
  11. Varför nämns inte Urban Ahlin som jag tycker verkar vara den självklare tronföljaren?

    SvaraRadera
  12. Det blir Bodström, och i så fall riktigt snart; han behöver vara väletablerad innan valet då.

    *kräks*

    SvaraRadera
  13. Sahlin eller Bodström? Det är nog den mest klockrena pest eller kolera jag hört på länge. Man får ju mardrömmar bara man tänker på det!

    SvaraRadera
  14. Någon mer än jag som tycker att ett (av många) problem med socialdemokraterna är att det känns väldigt elitistiskt internt; Ett problem som jag ser är att moderaterna i den här tråden som vanligen hatar att LO har trådar in i socialdemokratin just nu jublar för att delar av LO använder just dessa trådar för att radikalisera partiet.

    Fullständigt ologiskt och naturligtvis helt absurt.

    SvaraRadera
  15. Nuder kan man ju hoppas på, han är minst lika osympatisk som Mona Sahlin är.
    Nej av de ledande sossarna har de i dagsläget bara ett kort att spela ut om de vill vinna, Thomas Bodström!
    Låt oss hoppas att kvotering och kölapp än en gång går före lämplighet i utnämningen av nästa partiledare.

    SvaraRadera
  16. Bodström är en filur, tänker på rykten om att skandalen när han samarbetade med CIA och blev en vekling som lämnade ut några svenska invandrare.

    Dock är han faktiskt en av få som svarar på email från dom som har det hårt i samhället. Så det är snarare en enorm fördel tycker jag att Herr Bodström inte är så ingröten i politiken som andra och kanske har kvar och vill höra vad folket säger.

    SvaraRadera
  17. Tiden rinner iväg, S måste byta nu innan det är försent. Det är t om riktigt tveksamt om Mona kommer klara fulknepen och attackerna ens i början av valrörelsen (Det hon går igenom nu är ingenting mot drevet som kommer att dra igång då).

    Och, hela sträckan igenom en valrörelse: inte en chans! Det är därför bytet måste göras nu! Det är fortfarande ett och halvt år kvar.

    SvaraRadera
  18. Nej inte nu, börja byta först 8 juni...

    SvaraRadera
  19. Situationen är helt ohållbar för Mona, ett snedsteg.. och de blir KAOS.

    SvaraRadera
  20. Det är fortfarande så att häxan som ni ska byta ut med 14 olika personer skulle bilda regering idag om det vore val och det är osannolikt att er gissiningtävlan har nån inverkan på det.

    Det är också så att det fokus som media haft på sossarna som en konsekvens av högerns gaggande om "Måna" förr eller kommer att förbytas i att regeringen sätts i blickfånget.

    Detta dessutom under lågkonjungtur som fortfarande inte slagit igenom fullt ut.

    Då blir det ny gissningstävling och fokus kommer att ligga på oerhört viktiga saker även då av typen vilka borgerliga politker som gör att man blir spyfärdig.

    Jag har en lista klar på borgerliga som jag kan ta fram då om ni vill.

    SvaraRadera
  21. Micke

    Tycker du att Sahlin är en häxa? Skulle jag inte känna till ditt genusvurmande sen tidigare skulle jag ju kunna få intrycket att du bara är sexistisk!?

    :-)

    Men dels vill många inte alls byta ut henne, och dels är dina gissningar om valresultaten tämligen ointressanta (iom att dina andra gissningar slagit lika snett)

    Och vad får dig att tro att regeringen inte granskas nu? Är det bristen på uppmärksamhet vid deras tidigare klanterier månne? Eller försöker du bara flytta fokus?

    Men kul iaf att du så öppete visar att du föredrar Mona som regeringsbildare för (s) och med (mp) och (v).

    Men om du har en lista på vilka borgerliga partiledare du menar hänger löst, vilka som kan tänkas ersätta dem, och ffa varför det förhåller sig så ...

    ... finns det ingen som hindrar dig från att dela med dig av dina spekulationer.

    SvaraRadera
  22. Usch då! Är det månne denna bild som jag just bloggade som har fått allt att vända sig? Så Göran Persson en av mina typ 300 läsare i veckan! Var som attan.

    SvaraRadera
  23. Men dels vill många inte alls byta ut henne, och dels är dina gissningar om valresultaten tämligen ointressanta Uppenbarligen inte tillräckligt ointressanta för dig.

    Och vad får dig att tro att regeringen inte granskas nu? Vem har sagt nåt om att granska?

    Jag pratar om att hata och hatsoppan kokas i intervaller.
    Högern har inte fått sleva i sig någon sådan sedan direkt efter valet men det kommer.

    Då kommer bara 20 procent av befolkningen svara att dom vill sitta bordsgranne med Reinfeld och andra viktiga samt för landet avgörande politiska spörsmål som du och vissa av dina vänner nu drar växlar på när det gäller Sahlin

    Var så säker.

    Men kul iaf att du så öppete visar att du föredrar Mona som regeringsbildare för (s) och med (mp) och (v).
    Din fantsivärld är gränslös.Det är ingen nyhet.
    Jag föredrar Leif Pagrotsky som partiledare för socialdemokraterna.


    Men om du har en lista på vilka borgerliga partiledare du menar hänger löst, vilka som kan tänkas ersätta dem, och ffa varför det förhåller sig så ...Jag har tvärtemot vissa av er ingen aning om hur det interna arbetet hos partierna löper och vilka som kommer att bli utsparkade och tillräckligt mycket förstånd att inte gapa om vilka av dom som får mig att vilja spy.

    SvaraRadera
  24. Micke med "granska" syftade jag på följade:
    "det fokus som media haft på sossarna .. förr eller kommer att förbytas i att regeringen sätts i blickfånget"
    Och nej, det är inte min fantasivärld. Du hejar på laget Mona (och Pagrotsky är varken nu eller efter att hon tvingas bort ett realistiskt alternativ). Men tack för tilläggsinformationen.

    Typiskt också att du först annonserar att du har en lista på borgerliga att spy på, och på frågan om det finns någon substans bakom påståendet svara med ett resulut 'Nej'

    Skitsnack för dess egen skull .. det är allas vår Micke. Det är synd, men mest för dig.

    Jag tror som sagt att Sahlin finns kvar över valet. Skulle hon mot all förmodan vinna det blir hon kvar längre. Men inte annas (även om jag skulle välkomna det också. Så duktiga är inte Alliansen att de kan avstå från gratis draghjälp även från motståndarna)

    SvaraRadera
  25. Du svarade inte på om du menar att Sahlin är en häxa. Du är den ende som kommit i närheten av dessa beskrivningar. Och att kalla det 'hatsoppa'

    (Något som fö beskriver dina uttömningar i olika trådar bättre än du nog hade tänkt ...)

    SvaraRadera
  26. Uttömningar?


    Jag tror att du skulle läsa och låta dig imponeras en aning mindre av Olaus Petris blogginlägg.

    För allas trevnad.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.