2009-05-04

Regeringen och telekompaketet

Näringsdepartementets pressträff om EU:s tlekompaket kanske inte gav så många svar på våra frågor. Ibland fick jag känslan av att politikerna och byråkraterna inte riktigt har fattat det spel de själva spelat.

Däremot fick vi bekräftat att mycket av det vi har varnat för och kampanjat mot under resans gång verkligen har varit skarpa förslag. Det har alltså funnits fog för vår oro. Och vi har påverkat till det bättre.

Och redan då fick vi höra att vi målade fan på väggen...

Nu får vi se om vi får några skriftliga svar på de frågor vi ställt, till exempel i bloggposten nedan.

5 kommentarer:

 1. Tror inte vi får några svar. Det var en tam tillställning där varken tjänstemän eller journalister verkade vara pålästa eller veta vad de pratade om. Innehållet i och hur man skall tolka de nya kompromiss-skrivningarna kom inte ens upp till diskussion. De finns i alla fall att läsa och jämföra på min blogg för den som orkar.

  SvaraRadera
 2. Här är ett videotips om något helt annat: http://www.youtube.com/watch?v=cpEcPFSEIwQ

  SvaraRadera
 3. http://scabernestor.blogg.se/2009/may/regeringen-far-med-osanningar-lawful-content.html


  Regeringsrepresentanten sade som svar på en direkt fråga i slutet att "lawful content" inte skulle finnas med i paketet.

  Det tog någon timme att få reda på att detta inte var med sanningen överensstämmande.

  SvaraRadera
 4. Henrik Hansson04 maj, 2009 16:41

  Niklas:

  Jag har skrivit en förklaring i en kommentar på Scabernestors blogg.

  SvaraRadera
 5. HAX, "Däremot fick vi bekräftat att mycket av det vi har varnat för och kampanjat mot under resans gång verkligen har varit skarpa förslag. Det har alltså funnits fog för vår oro. Och vi har påverkat till det bättre."


  Processen är typ:

  1. Frågorna ska ses som separata enskilda detaljfrågor utan relation, och därmed utan kontext, till övriga frågor.

  2. Det var aldrig så dom menade att frågorna skulle ses som, eller komma att användas till. (Hur nu någon ska veta hur frågor explicit och uttryckligen skall tolkas när så inte ingår i frågornas formuleringar.)

  3. Om vartannat har alla som vill säga nej till frågorna alltid fel, har inte förstått, är irrationella, ser på frågorna från fel "synvinkel", etc, etc, etc.

  4. Eftersom alla frågor endast kan svaras ja på, måste frågorna som svaras nej på, formuleras om, in absurdum, tills det blir ett ja.


  Ifall frågorna ska helt förkastas så måste "pöbelns" massa ha tillräckligt med energi för att bryta igenom politikernas ljudvall.

  Peek-a-boo

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:FA-18_Hornet_breaking_sound_barrier_(7_July_1999)_-_filtered.jpg  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.