2009-06-11

Telekompaketet i Sveriges händer

Nu står det klart att det blir det svenska ordförandeskapet som får hantera EU:s telekompaket.

Det gör mig lite nervös. Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) har inte haft så där överdrivet mycket pejl i frågan hitintills. I Frankrikes och särintressenas klor, typ.

Å andra sidan kan frågan kanske bli lite lättare att hantera nu när den franska författningsdomstolen har sagt nej till den nya lagen om avstängning av fildelare från internet.

Här gäller det att punktbevaka regeringen.

25 kommentarer:

  1. De franska ledmöterna bör svara på frågan "varför driver ni ett förslag som er egen författningsdomstol ratar?".

    SvaraRadera
  2. Å andra sidan har ju Storbritanien bestämt sig för att ta upp frankrikes fallna mantel som "upphovsrättens försvarare på nätet"...

    http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3041425.svd

    Så 138:an kanske visst behövs...

    SvaraRadera
  3. Det är ju då vi får chansen att se till att lobba tillräckligt så vi kan få fram ett internetdirektiv som kan ta till vara på våra rättigheter.

    SvaraRadera
  4. Henrik Hansson11 juni, 2009 14:20

    Nej, det är inte formellt klart ännu att det är Sverige som tar över. Ministerrådet har 3+1 månader på sig att svara parlamentet när det officiella beslutet sänds över. Vilket ministerråd som helst kan ta ärendet som en A-punkt, och det är fortfarande tjeckerna som har ansvaret för att driva frågan.

    SvaraRadera
  5. Å andra sidan är ju det bästa utfallet att det inte blir något telekompaket alls.

    SvaraRadera
  6. Vi har sett det förr11 juni, 2009 15:20

    Här har egentligen regimen nu en jättechans, ett formidabelt guldläge.... men

    istället kommer situationen förvärras, (m)ors lille gosse kommer återigen göra självmål och sumpa alltsammans.. pinsamt, sen blir det tyst; eftersom "alla tjänar på om debatten lägger sig"

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. Roland sa:

    Hax som uttalad Liberal så måste du kommentera det här blogginläggeet av Cornucopia?

    Dags för Piratpartiet att expandera sin politik?

    Rick Falkvinge har också skrivit om sin syn på ekonomin. Detta måste debatteras av liberaler.

    Why the US is collapsing

    Så Hax läs allt och ta även en titt på piratmyntprojektet, se Piratpartiets forum.

    Pirat-valuta

    Man bör även titta mer på vad företaget Libert silver handlar om, samt deras budskap som de sprider.

    Liberty Silver

    "Roland"

    SvaraRadera
  9. NEJ, PP ska inte skaffa sig en fullständig politik i alla frågor.

    Både f.d. vänsterpartister, miljöpartister och frihetsfrontare måste känna sig hemma med att rösta på PP. Visst, öppen källkod inom offentlig sektor är OK. Att försvara rätten att betala med anomyna kontanter är OK. Men om man trampar in på t.ex. ekonomisk politik blir det jätteproblem.

    SvaraRadera
  10. Roland sa:

    @Putte

    Att döma av ditt svar, så har du uppenbarligen inte förstått innebörden av Piratpartiets program och du har inte heller läst eller förstått artikeln av Cornucopia.

    Du har inte överhuvudtaget tagit någon hänsyn alls till Pirat partiets program. Du måste läsa på programmet och förstå innebörden av vad som skrivs där.

    En av Piratpartiets kärnfrågor är att bekämpa Privata monopol och skadliga Monopol. Med tanke på Krisen så är det rätt klart att privata Federal Reserve anses vara både ett skadligt och privat monopol som påverkar hela världen.

    Så att bekämpa privata och skadliga monopol genom att försvara rätten för konkurrerande valuta ligger klart i linje med Piratpartiets politik.

    Vi måste sluta debattera, om höger, vänster det handlar om att Pirat Partiet måste stå upp för sina kärnfrågor inom sin politik. Idag gör man inte det, man står bara upp för sina kärnfrågor på vissa områden i samhället, det leder i slutändan till att Piratpartiet bara kämpar för vissa människors rättigheter inom vissa områden. Det är oacceptabelt och helt emot Piratpartiets eget program.

    Hax måste driva den här debatten och sätta sig in i vad som skrivs om Piratpartiet på Cornucopia? blogg.

    Även alla andra bör sätta sig in i det här, se länkar jag tipsat om i ovanstående inlägg.

    "Roland"

    SvaraRadera
  11. Roland, "Vi måste sluta debattera, om höger, vänster det handlar om att Pirat Partiet måste stå upp för sina kärnfrågor inom sin politik."

    Egentligen menar du att "vi" måste tolka PPs tre grundläggande värderingar (att den personliga integriteten måste skyddas, att kulturen måste släppas fri och att patent och privata monopol är skadliga för samhället) på ett sätt som passar dig.

    Men nu är det ju lite som så att patenten och de privata monopolen är de som ingår i immaterialrätten, som endast kan reformeras via Sveriges Riksdag på lokal nivå här i Sverige, via EP på EU nivå, och via WIPO på internationell nivå, och inte valutor eller Amerikanska Federal Reserves (som bara är semi-privat) reglering av privata banker i USA, och som heller inte har någonting med WIPO att göra.

    Och precis som Putte skrev, fast med en annan mening, så skulle PP inte bli något annat än intern krigsskådeplats om dom gick utöver slaget om de grundläggande demokratiska fri- och rättigheter, reformerad upphovsrätt, och vad som minst sagt kan i alla fall sägas vara en väldans stor översyn av patentsystemet för kunskapsinformation. Det två sistnämnda är också sekundära till det primära förstnämnda då immaterialrätten har att ändra sig efter just grundläggande demokratiska/mänskliga fri- och rättigheter.


    //ST

    SvaraRadera
  12. Piratpartiets forum helt nere. Har någon slagit ut det?

    Har säkert att göra med att man nu vill göra ett piratmynt, det blev för mycket för eliten.

    X

    SvaraRadera
  13. Avstängning av folk som MISSTÄNKS för illegal fildelning, inte folk som håller på med illegal fildelning...

    SvaraRadera
  14. Roland sa:

    @ST

    Nej det handlar inte om vad som passar mig, det handlar om ren logik. Vad du pratar om är att du är rädd att förlora väljare. Du pratar som en företagare som är rädd att förlora sina nuvarande kunder. Det är så här framgångar leder till korruption och svek från sina ideal, man blir försiktig och slutar stå upp för sina kärnfrågor. Alla partier har gått den vägen, se på miljöpartiet, nu står de för Kärnkraft och för EU, oavsett vad m,an har för åsikt så vet man att detta inte är vad MP:s värderingar står för.

    Så vad ska hända med Piratpartiet, står man inte upp för sina värderingar så förlorar man dem helt tillslut.

    Även pengar har att göra med internet, någon som hört talas om bankkort, någon som hört talas om bankernas planer att reglera internet. Vem tror ni står bakom med pengar för att finansiera och tjäna pengar på övervakningssamhället via deras Fiat ekonomi? Jo bankerna och Monopolen.

    Det är helt absurt att påstå att PP ska undvika att bekämpa det enormt skadliga och privata monopolet Federal Reserve när det står klart och tydligt i deras program att de skall göra det.

    "Roland"

    SvaraRadera
  15. Roland sa:

    @ST

    De svenska bankerna med deras monopol på papperpengar är ett problem för Sverige. Ingen kan heller säga att Federal Reserve inte hjar med Sverige att göra, du har uppenbarligen missat händelsen som kallas för globalisering och världskrisen som just nu äger rum.

    Läs Rick Falkvinges artikel, läs övriga länkar jag tipsat om. Du snedvrider debatten nu ST, det har du inte mycket för.

    "Roland"

    SvaraRadera
  16. Sorry, men privata valutor och guldmyntsfot är lika omöjliga att driva som knarklegalisering. (Oavsett hur bra dessa förslag sedan är.)

    PS. Jag ogillar också privata och statliga monopol.

    SvaraRadera
  17. Roland sa:

    @Putte

    Skulle alla ha resonerat som du gör idag så hade aldrig någon vågat driva den politiska kampen för fri fildelning.

    Att säga att något är omöjligt gör det omöjligt. Att informera och kämpa för sina ideal gör att människor lyssnar tillslut.

    Att bli rädd för att förlora det man har slutar alltid med att man förlorar allt. Endast modiga människor och organisationer vinner i slutändan, vill verkligen inte att Piratpartiet redan nu ska drabbas av samma fegis-stämpel som de etablerade partierna, då blir det röstskolk från min sida.

    Jag tål verkligen inte den typen av attityd, den är livsfarlig och fullkomligt orimlig och ologisk.

    Resonerar man som dig så ska vi anpassa oss efter andra människors dumhet, det om något är fegt och vansinnigt.

    "Roland"

    SvaraRadera
  18. @Putte

    Roland sa:

    För övrigt handlar det inte om att driva eller förorda något annat ekonomiskt system, utan det handlar om att försvara individer och företagares rätt att skapa egen valuta om de vill det, utan att de blir arresterade av FBI, som har hänt grundaren av Libertydollar.

    Angående legalisering av knark, så handlar det fortfarande bara om upprätthållande av integriteten och kampen emot skadliga monopol på området. Jag tänker aldrig låta andra människor styra vad jag ska våga stå för offentligt, det borde inte Piratpartiet heller göra om de vill visa sig seriösa i sina ställningstaganden för integritet och kampen emot de skadliga och privata monopolen.

    @ST

    För övrigt blir jag alltid lika förvånad när folk påstår att Federal Reserve är halv privat. JAg vet att det är vad som sägs, men det är rent nonsens. Så de är halvprivata för att de styr USA:s regering, vilket trams.

    Gå in på forumet om pirat-valuta istället, se tidigare inlägg med länk till forumet här i tråden.
    Om folk skaffar sig piratmynt så kommer denna debatt verkligen dra igång på allvar och då kommer folk att lyssna på piratpartiet i denna fråga också.

    "Roland"

    SvaraRadera
  19. Roland sa:

    @Putte

    Det handlar inte bara om att behålla gamla väljare, man måste skaffa sig nya också, det lyckas man bara med om man visar sig seriös i sitt santagande att stå för sina kärnfrågor.

    "Roland"

    SvaraRadera
  20. Roland sa:

    @Henrik

    Henrik vaksamhet nu! :)

    Jag är ledsen att jag skrev på så här, men ämnet är viktigt hoppas i alla fall att du läser de länkar som jag bifogat, framförallt blogginläggeet av Cornucopia?.

    Man skriver lätt mycket när man blir entusiastisk över ett ämne. Är hur som helst intresserad av att höra dina synpunkter om Cornucopia? inlägg i debatten.

    Jag anser också att mina argument i övrigt har varit sansade, även om debatten blev lite hetsig här.
    Sorry.

    "Roland"

    SvaraRadera
  21. http://www.dn.se/opinion/debatt/fildelning-kan-vara-bra-for-samhallsekonomin-1.888816

    Varsågod och läs, fantastiskt intressant tyckte jag själv.

    SvaraRadera
  22. "Roland",

    "För övrigt blir jag alltid lika förvånad när folk påstår att Federal Reserve är halv privat. JAg vet att det är vad som sägs, men det är rent nonsens."

    Så varför blir du då förvånad?

    " Så de är halvprivata för att de styr USA:s regering, vilket trams."

    Näh men vice verse, de är halv privata för att den Amerikanska regeringen styr via Federal Reserve.

    "Gå in på forumet om pirat-valuta istället, se tidigare inlägg med länk till forumet här i tråden."

    Vad, fungerar inte alla de andra länkarna i de andra trådarna? :/

    "Om folk skaffar sig piratmynt så kommer denna debatt verkligen dra igång på allvar och då kommer folk att lyssna på piratpartiet i denna fråga också."

    Problemet för dig är väl snarast att PP inte har någonting med penningpolitiken att göra, eller present mynt.

    Men du har säkert tänkt igenom allt det där med din valuta som du vill ha, helt obunden ska den ju vara, baserad på guld och silver, eller hur?

    En liten undran är dock hur gör du med US Treasury (den där lilla entityn som Federal Reserve agerar lokal kontor åt) som ju sitter på det mesta av ditt guld?

    Och nu när du badar i pirat-mynt, hur hade du tänkt dig att snart 7 miljarder människor, och 100 000 000+ nya Jordbor varje år, ska kunna samsas om det relativt lilla guld och silver som existerar? Eller att människor, men framförallt nationer, inte ska gå helt beserk och skövla naturreservat och andra skyddade områden i jakt på guld och silver?


    //ST

    SvaraRadera
  23. "Roland",

    "Nej det handlar inte om vad som passar mig, det handlar om ren logik."

    Mmm, fast det är ju just din speciella logik som gäller, inte vanlig hederlig logik aka logik. Lite varför din logik, i dina resonemang, alltid resulterar i någonting som just passar dig, samtidigt som alla andra har fel.

    "Vad du pratar om är att du är rädd att förlora väljare. Du pratar som en företagare som är rädd att förlora sina nuvarande kunder. Det är så här framgångar leder till korruption och svek från sina ideal, man blir försiktig och slutar stå upp för sina kärnfrågor."

    Tja inte vet jag, men exakt vilka väljare är det jag har? Å sen "pratar" nog inte företagare som mig, generellt, dom försöker nog vara mer diplomatiska.

    "Så vad ska hända med Piratpartiet, står man inte upp för sina värderingar så förlorar man dem helt tillslut."

    Fast nu är det nog inte riktigt dina värderingar som PP står för, utan partiets egna. Du får nog stå för dina värderingar själva, precis som alla får stå för sina egna värderingar. PPs värderingar är kontentan av en grupp människor som nyttjar demokrati, med allt vad det innebär för värderingar där ankaret är medborgarrättigheter (både on och off line).


    //ST

    SvaraRadera
  24. Aldrig har jag stött på en sån lögnaktig person som ST. Du kan inte komma med någon logisk motförklaring, du påstår att företagare är mer diplomatiska, men ditt skäl är ju just det, du vill inte att piratpartiet skall stöta sig med någon. Du har problem med verkligheten.

    Till alla ignorera den här personen han kan inte hålla sig till sanningen

    XL

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.