2009-07-08

Intressant...

Google kommer att lansera ett eget operativsystem, byggt på öppen källkod, främst avsett för netbooks.

12 kommentarer:

 1. Jag har fortfarande inte förstått hur det här är en nyhet. Att du HAX plockar upp det fattar jag, men att alla tidningar verkar ha missat att android sålts med netbooks och mini-laptops i AU i kanske 6 månader redan. Android togs fram för att just agera grund till mobiler, datorer, tv, satellitboxar osv osv, kort sagt ersätta i princip alla klassiker. Helt i linje med världsdominansplanerna de verkar ha ;). Jaja, android ftw, en konkurrent till Microsucks skadar nog ingen.

  SvaraRadera
 2. Är inte android det avser, android är byggt för mobiltelefoner (och andra mid's)

  Google Chrome OS ser ut att vara en vanlig Linux men med egen fönsterhanterare & avsedd för google apps

  SvaraRadera
 3. Google Chrome OS är ett skämt. Ta Linux, branda om, lägg in deras egna Webbläsare och X.org - klar.

  SvaraRadera
 4. Ska bli intressant att prova på och se vad det blir av det helt klart.

  World dominance, here we go.

  SvaraRadera
 5. Konstigt att android säljs i devdatorer på identiskt sätt som systemet levererades till mobiltelefoner då, kan jag tycka.

  SvaraRadera
 6. Risken med ett Google OS är väl snarast att upphovsrättsdårarna kan komma att kräva att de inför saker i systemet som inte finns i andra linuxsystem, diverse DRM funktioner och utlåsningar etc.

  SvaraRadera
 7. Kollade upp, android användes bara för touch only tablets (typ mediaspelare/mediacenter), alltså låtsasdatorer. Tar tillbaka, my bad.

  SvaraRadera
 8. Bra att en någorlunda seriös aktör tar på sig att göra något användbart av Linux, som hittills varit ett OS "av nördar, för nördar".

  Bra beslut att göra en ny fönsterhanterare också, för de har alltid sett ut som skit i Linux.

  SvaraRadera
 9. Det är inte Android. Google kommer att vidareutveckla Chrome till att bli ny typ av OS som är helt fokuserad på Nätet.

  Google Drops A Nuclear Bomb On Microsoft. And It’s Made of Chrome

  Google Chrome: Redefining The Operating System

  SvaraRadera
 10. Anonym klockan 21:07: Hur länge sedan var det du såg en linuxdesktop? Tio år? Jag medger att det jag använde då (huvudsakligen ctwm) inte är så snyggt med dagens ögon sätt, men den desktop jag har nu (gnome och compiz) är betydligt snyggare och mer lättjobbad än något jag sett på en windowsmaskin ...

  SvaraRadera
 11. OpenBox är annars min favorit när det gäller fönsterhanterare. Men det är väl en smaksak.

  SvaraRadera
 12. Är nog lite skeptisk mot Google OS med tanke på att Chrome samlade in information om vad du surfade/sökte efter och skickade in till Google så vill jag inte riktigt veta vad ett helt OS kommer göra

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.