2009-07-08

"Klockan är tolv – och allt är lugnt i Europaparlamentet!"


Europaparlamentet i Strasbourg dras ju med en del problem. Flyttcirkusen en gång i månaden är hårt kritiserad. Förra sommaren rasade taket i sessionssalen in.

Och nu har man upptäckt att parlamentets hela metallstruktur saknar brandskydd. Vid en brand – eller ännu värre vid en dold smygbrand – kan hela klabbet rasa samman.

Nu har EP:s talmanskonferens beslutat att man ändå skall hålla kommande sessioner i Strasbourg. Men man skall ha brandvakter, dygnet runt, som håller ett öga på alla dolda metallbalkar.

Detta börjar bli löjligt. Europaparlamentets skrytbygge i Strasbourg uppfyller inte byggnormer som alla andra förväntas följa. Och lik förbannat envisas man med att fortsätta den dyra, onödiga och miljöovänliga flyttcirkusen till och från Frankrike tolv gånger om året.

Någonstans i detta finns en lustighet om nattvärktare och EU begravd...

13 kommentarer:

 1. Papieren Bitte, und haben Sie vielleich fosforos in din ficka, i så fall returnar , rapido,
  und so weiter. EU rules

  SvaraRadera
 2. Om man har riktigt svart humor kan man också finna Frankrikes anspråk lustiga - och det faktum att dessa tydligen skall tillmötesgås till varje pris. Även om taket riskerar rasa in och begrava parlamentets ledamöter. Att dö för drömmen om Frankrikes storhet! - inte illa!

  SvaraRadera
 3. kan bara inte Eu förlägga några större institutioner i Strasbourg istället(lär väl garantera mer jobb lixom) ???

  Sosse-aktigt javisst men långt mycket bättre än att parlamentarikerna huserar i fuskbygget och mer eller mindre riskerar sina liv.

  Smäll upp ett dyrt och grandiost Museum om EU när vi ändå håller på!

  SvaraRadera
 4. Det är faktiskt inte allom känt att stål förlorar huvuddelen av sin styrka redan innan det börjar synligt glöda. Det är något som den som konstruerar skyskrapor med stålstomme måste hantera. Annars kan en eldsvåda leda till att huset kollapsar.

  SvaraRadera
 5. Hela bygget kan gärna rasa samman och förhoppningsvis hela EU konstruktionen.

  SvaraRadera
 6. Förlåt, men är det inte självklart att även parlamentet ska ha en byggnad som är obruklig? Berlaymont har ju nyss öppnat, något annat måste givetvis stängas och det är inte kommissionnens tur!!

  SvaraRadera
 7. OT, men riktigt bra: Musikprofessor emeritus Roger Wallis hade ett alldeles utmärkt program Sommar i P1 idag. Roger var som bekant expertvittne i rättegången mot TPB och gjorde så bra ifrån sig att han och speciellt hans hustru blev blombombade. Vettiga synpunkter även i dagens Sommarprogram!

  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=2864660

  I P1 Studio Ett idag kl 17 kommer Roger Wallis att debattera med Antipiratbyråns Henrik "Pirat" Pontén. Värt att lyssna på!

  SvaraRadera
 8. Hur länge ska denna jävla flyttidioti pågå ?. Räckte tydligen inte med den miljon namn som Cecilia Malmström samlade ihop för något år sedan. Hur mycket är det som krävs egentligen för att stoppa denna cirkus ?.

  Det är ju i stort sett bara Frankrike som sätter sig på tvären i denna fråga. Om alla andra är emot så är det väl bara att avveckla Strasbourgbyggnaden ?.

  Hur kan detta vansinne få pågå ?. Hur får Frankrike andra länder på sin sida för att behålla nuvarande ordning ?

  SvaraRadera
 9. Manen// Ett EU-museum är på gång i Bryssel. So don't worry... ;-) /PMA, Junilistan

  SvaraRadera
 10. Kaj// Det räcker ju med att ett land säger nej, så kvarstår flyttcirkusen. Beslutet fattas med veto...

  SvaraRadera
 11. Kaj// Det räcker ju med att ett land säger nej, så kvarstår flyttcirkusen. Beslutet fattas med veto...

  Kan inte alla icke-fransmän bara låta bli att flytta i protest? Dom kan ju lära sig hur man strejkar av franska bönder.

  SvaraRadera
 12. Vad var det för ljushuvud som anmälde detta? Att EU-parlamentet rasade ihop vore ju bättre än julafton.

  EU delenda est.

  SvaraRadera
 13. Har svårt att tänka mig saker som skulle få mig på bättre humör än om taket på europaparlamentet skulle rasa när de var in session

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.