2009-07-11

Nya bud om demonstrationen mot Stockholmsprogrammet!

Hörupp!

Det råder en del förvirring om demonstrationerna mot Stockholmsprogrammet på onsdag.

Här är den senaste input jag fått:

Det finns en viss oro för att demonstrationen på Söder kan komma att domineras av kravallvänstern.

Därför ordnar bland andra Piratpartiet, Liberalt Nätverk för Integritet, Svart Måndag, (mp), den borgerliga och socialdemokratiska interna oppositionen m.fl. en egen demonstration mot Stockholmsprogrammet.

Tid: Onsdag 15 juni kl 17-20.

Plats: Humlegården, Stockholm.

Vilket verkar vara rätt demonstration att sluta upp bakom.

Planering pågår och massor med duktiga, ambitiösa människor håller just nu på att styra upp det här. Så mer information kommer att tillkomma, ju närmare onsdag vi kommer. Jag skall försöka hålla er uppdaterade.

Från Bryssel kan jag inte så mycket mer än heja på alla aktivister som håller på med detta! Och uppmana mina läsare att delta!

Gör en bra grej i Stockholm på onsdag – så skall vi göra vad vi kan här i Bryssel för att ta nästa rond inne i systemet!

(Tillför gärna mer input i kommentarerna, i takt med att formerna för onsdagens möte klarnar.)

20 kommentarer:

 1. Bra där! Tänkte bara tipsa om att du gärna får lägga in en uppdatering i förra inlägget om demon, många (bl.a. jag) länkar till det som källa för info om onsdagen.

  SvaraRadera
 2. Tack för uppmärksamheten.
  Som en av de ansvariga för den nya demon och lokalisationen, kan jag bara tacka.
  Vartefter ny info. tillkommer, ska vi hålla er alla uppdaterade.

  Jens O. (vice ordf. Svart Måndag).

  SvaraRadera
 3. jag hoppas att folk kommer ha flaggan med texten "we don't want to trade our freedom for security" för detta är vad politikerna måste fatta att frihet är nått som är verklighet men säkerhet kan aldrig garanteras.

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte du behöver oroa dig för att "kravallvänstern" på något sätt skulle förstöra demon. Men "dominera"? Ja kanske, precis som er pirater så är vänstern bra på att mobilisera sina anhängare. Men varför skulle det vara ett problem?

  SvaraRadera
 5. Superbra att du pushar. Vi jobbar superhårt för att få ihop detta och det kommer bli en jättebra grej tillslut.

  Har fått oersättlig hjälp att få ihop detta från dels Piratpartiet och dels ett par liberala grupper som arbetar hårt för att undvika bråk och stök tillsammams med oss andra.

  Information om eventet finns här och jag hoppas att vi får svar från fler potentiella samarbetspartners och talare under dagen och fram till onsdagen:

  http://www.facebook.com/event.php?eid=203451095233#/event.php?eid=203451095233&ref=ts

  SvaraRadera
 6. Hur tar man sig dit? Bor i Uppsala och hittar inte i Stockholm.

  SvaraRadera
 7. Vi som aktivt avskyr kravallslöddret måste ta vårt ansvar för att hålla ordning under demonstrationen.

  Arrangörerna bör när tåget startar informera alla deltagare om vad som gäller.

  Om det smyger in bråkmakare i tåget som sen bryter sig ut och börjar krossa skyltfönster och kasta sten måste varje enskild deltagare göra allt för att markera att vi tar avstånd från detta.

  Här gäller det att konfrontera slöddret på starkast möjliga sätt. Inget dialogdaltande.

  Dessa personer bör handgripligen kastas ut ur tåget och begår de brott hoppas jag att vi kan gripa personerna och överlämna dessa till polisen. Om sen andra är alterta och filmar brotten kan vi se till att de blir fällda, vilket är ännu bättre.

  SvaraRadera
 8. Rebecca,
  vilket slödder? Den här konstiga splittringen och sista minuten-demonstrationen i Humlegården är det väl bara integritetobfober och EU-ministrar som tjänar på. Om du vill leka envarsingripande så kan du hellre gå till stureplan en lördagnatt och avstyra krogbråk.

  SvaraRadera
 9. Att ta sig till Humlegården:
  Ta t-bana, röd linje, till t-banestation Östermalmstorg.
  Gå ut uppgång "stureplan". Sen går du norrut och Humlegården ligger 50 meter norr om Stureplan.

  http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=humleg%e5rden

  SvaraRadera
 10. @Chri$

  Varför annonseras Södermalmsdemon som en piratdemo när det är Motkraft som arrar den?

  Eftersom Motkraft inte tog avstånd från de våldshandlingar som utfördes i dess namn under valrörelsen är det många organisationer som inte KAN delta på er demo eftersom de har en icksvåldsprincip inskrivet i stadgarna.

  Något att tänka på nästa gång den autonoma vänstern utför saker under er flagg?

  SvaraRadera
 11. Niklas>>> Bra att du slänger ur dig saker utan den minsta koll. Motkraft är en nyhetssida och därmed ingen organisation som arrangerar något, Södermalmstorgsdemon anordnas fortfarande av nätverket mot Stockholmsprogrammet som det tydligt står överallt. På vilket sätt skulle det ha något att göra med någon kravallvänster? Vem tror ser något egenvärde i att kravalla? Kan det vara för att de enda demonstrationer som media uppmärksammar är den enda på 100 som urartar, ofta inte utan att polisen går in och vevar och provocerar för att just skapa den bilden av demonstranter i media. På så sätt vågar snart ingen att delta i demonstrationer längre, vem tjänar på det. Sluta sprida dumma uppfattningar utan grund. Gå istället på "kravallvänsterns" demonstrationer som medborgarvittnen och håll koll på polisen så kanske bilden ändras lite. Nu hoppas vi på god uppslutning i båda demonstrationerna och att stockholmsprogrammets integritetskränkningar uppmärksammans istället för att sitta och sprida skitsnack, vilket inte heller någon vettig tjänar på.

  SvaraRadera
 12. PS. Niklas, Piratpartiet har inte mandat att tala för hela piratrörelsen, vem tror du startade Piratbyrån? Alla pirater kan anordna piratdemonstrationer

  SvaraRadera
 13. I mina ögon är det sk Stockholmsprogrammet en ren amerikansk produkt.

  SvaraRadera
 14. Vad var det jag sade.

  Piratrörelsen domineras av kravallvänstern. Nåja, steget är inte långt från att krossa skyltfönster i anti-kapitalismens namn till att stjäla från upphovsmännen i anti-kapitalismens namn.

  Att du beblandar dig med dessa krafter HAX! Du borde veta bättre.

  Väljare

  SvaraRadera
 15. Anonym 00:56:

  Kravallvänster my ass!
  Var fan har du sett/hört det, i senaste pirat-kravallerna nere på mynttorget eller?!? Jävla instigatör, koppla på hjärnan.

  Vad ska hax göra då, rösta/lobba för alliansen (eller den rödgröna soppan) som domineras av despoter och maktkåta grismunnar?!??

  SvaraRadera
 16. JULI ska det stå, inte juni.

  (Eller "julli", som Håkan Roswall skulle ha sagt.)

  SvaraRadera
 17. Liberalerna splittrar och gormar om "kravallvänstern" byggt på fantasi och nys. Och, övervakarningsnissarna jublar...

  Så jävla tragiskt.

  SvaraRadera
 18. Signaturen "Rebecca" pratar samma språk som FRA-hetsarna och andra övervakare, hon om någon borde jagas bort från onsdagens demonstrationer.

  Måla upp värsta tänkbara scenario, vara "alerta" och videofilma alla för bevis "ifall att", sen ska vi alla tjalla på varandra och göra polisens jobb. Osmakligt. Äckligt.

  SvaraRadera
 19. @Micke

  Så, motkraft är bara en nyhetssida?

  Du/Ni har glömt berätta det för de i Lund och Malmö som demonstrerade under valrörelsen med "motkraft"-planscher, motkraft-tröjor och flyers som var underskrivna med "motkraft".


  Jag vet redan vad poliser kan hitta på för att provocera, däremot är jag inte så korkad att jag går på det.

  SvaraRadera
 20. Jag undrar, varför skrämmas för "kravallvänster" när du själv Hax är ordf. för frihetsfronten, en grupp som förknippas med politiska bombdåd vars like man aldrig sett i sverige, os-bombningarna mot salk-hallen, branting-statyn och millesgården?
  Kanske ska kratta lite framför egen dörr?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.