2009-07-15

Nyfiken i Bryssel

Jag sitter här i Bryssel och är nyfiken. Har ni demonstrerat klart? Hur gick det?

15 kommentarer:

 1. Denna kommentar från Putte dök upp i en bloggpost längre ner, men hör mer hemma här....

  --- klipp --->

  Nu börjar jag tröttna på taffligt genomförda manifestationer av NSM (Nätv. Svart. Måndag)

  I vår tid med ett högt uppdrivet tempo kan man inte begära att en folkmassa ska stanna i tre timmar för ett möte. Om vi ska visa vår styrka görs det bäst genom att ALLA vet att man ska dyka upp vid EN tidpunkt (och sen stannna i åtminstone 30 minuter).

  Idag hade NSM flera 10-minuterspauser i talarlistan då man spelade musik. Jag frågade varför och fick svaret att man inte ville att det skulle bli för högt tempo om det var talare efter talare. Dah! Så det är bättre om folk står och är uttråkade? Sen började NSM få slut på bensinen i sitt elaggregat så man fick snabba på och avsluta. Falkvinge var på plats men var inte med på talarlistan, vilket slöseri.

  NSMs stora manifestation i september förra året när riksdagen öppnade var lika klantigt genomförd. Fem timmar under en vanlig arbetdag. Har ingen inom NSM någon känsla för hur man praktiskt genomför ett lyckat arrangemang och vad man ska tänka på för att få ett stort genomslag?

  SvaraRadera
 2. Putte:

  Varför går du inte med i NSM och påverkar istället för att gnälla?

  SvaraRadera
 3. Jag var där. Det var något fler besökare än jag hade förväntat mig. Demonstrationen var för mig främst en social grej, där jag fick träffa olika bekanta ansikten som jag nästan bara träffar i liknande sammanhang. Denna funktion hos en demonstration är inte att förringa. Sedan lyssnade jag såklart på en del av det som sas. För mig personligen var pauserna inget som helst problem, och längden lagom. Jag pratade med Rick också, som berättade att han skulle vara med i direktsändning i Aktuellt klockan 21 ikväll (om jag uppfattade det rätt).

  SvaraRadera
 4. Manifestationen var ok, men inte mer. Som nämnts - aningen dåligt tempo, vilket ledde till att leden tunnades ut rejält innan det hela var över.

  NSM verkar fungera relativt bra som samverkande kraft mellan de organisationer som delar värderingar i dessa frågor.

  Men, jag tror det skulle kunna vara nyttigt för våra gemensamma intressen om det fanns mer direktkontakt mellan de involverade organisationerna.

  SvaraRadera
 5. Platsen för demonstrationen var korkad, pausen var korkad, evenemanget för långt och Rick borde få tala. Kan någon som kan ordna demonstrationer ta tag i detta. NSW är idioter.

  SvaraRadera
 6. My take:

  Lugn och trevlig demonstration mot Stockholmsprogrammet

  Sedan kan jag bara uppmana "Anonym" att gå med i NSM och hjälpa dem att arrangera demonstrationer i fortsättningen. De lägger ner många ideella arbetstimmar och egna pengar för att vi ska få använda oss av vår yttrandefrihet.

  Så sluta gnäll och om du måste göra det, våga åtminstone stå för kritiken och säg vem du är!

  SvaraRadera
 7. Låter inte som en succé a la Walk for Capitalism, direkt.

  Per Bylund

  SvaraRadera
 8. Om de anlitar någon som verkligen kan organisera demonstrationer kommer resultatet bli ett helt annat. Det är inte så svårt men kräver lite tankeinsats innan.

  Jag är villig att komma över och hjälpa till om någon betalar min flygbiljett.

  Per Bylund

  SvaraRadera
 9. Det är väl så att Amanda Brihed själv saknar all praktisk kompetens men har ett oerhört stort behov av att stå i rampljuset och därför inte vill släppa in någon annnan.

  SvaraRadera
 10. Det var väl ok. Tyvärr så lallade en aspackad foliehatt omkring och var rejält otrevlig. Stamorden i hans harnag, som i bästa fall kan kallas för en känslosam smet, var "agenda", "Bilderberg" och "Bonniers". Visserligen så var Farbror Blå rikt representerad, men höll sig mest i bakgrunden. Tyvärr så fanns det inga demonstrationsvakter värda namnet, dvs storväxta och starka män med händer som skruvstäds som kunde mota bort honom.

  Jag ger honom ett år. Sedan så kommer han att ha fullt upp med David Ickes judiska rymdödlor.

  SvaraRadera
 11. Bylund: Driver du med oss? 2003 hade WFC passerat bäst-före datumet. Liksom Stockholmare åker till *Linköping* för att demonstrera.

  SvaraRadera
 12. Pirat så klart!16 juli, 2009 14:18

  Linköping är ju kufarnas stad så det passar väl bra.

  För övrigt kan konstateras att pressgenomslaget på humlegårdsaktiviteterna var mycket bra trots att arrangemangen var vääldigt långdragna (kan ingen säga åt talarna att det inte finns någon efterfrågan på 15-minutersanföranden). Det är inte FPU:s årsmöte.

  SvaraRadera
 13. Bylund: Driver du med oss? 2003 hade WFC passerat bäst-före datumet. Liksom Stockholmare åker till *Linköping* för att demonstrera.

  Jag anordnade (tillsammans med HAX) WFC 2001 och 2002. Jag var inte med 2003, så jag kan inte uttala mig om det. Filmen jag länkade till var en promo för 2002 med bildmaterial från 2001, så jag är inte helt säker på hur du resonerar...

  SvaraRadera
 14. Bylund: Näh. Du var inte med 2003. Och 2004 så kunde ingen vara med. (Man är nämligen inte bättre än sin senaste föreställning.)

  SvaraRadera
 15. "Jag är villig att komma över och hjälpa till om någon betalar min flygbiljett."

  Mat och uppehälle då? Jag är nog rädd att kompetensen redan finns här. Ingen mening med att du skall behöva drabbas av jetlag, Pelle. ;-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.