2009-07-10

Om det skall gå ihop...

Ett antal representanter för Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott skriver i dag i SvD att vi måste sluta ducka för att mera kärnkraft är ett måste, för att politikernas olika klimatscenarier skall gå ihop.

Länk»

6 kommentarer:

  1. Strävan att saker å ting skall gå ihop är väl inte direkt utmärkande för politiker och politiken?

    De kan ju till o med kompromissa bort förnuftet för att nån annan skall få sitt ogenomtänkta dravel över tröskeln.

    Man blir så trött.


    /LD

    SvaraRadera
  2. Kärlek till kärnkraft bör inte förlseda någon att godta klimattramset.

    SvaraRadera
  3. Det är synd att kärnkraft alltid förknippas med skitighet och livsfarlighet. Precis som alla andra teknikområden går det framåt och kan förbättras om man bara vågar vara vetenskaplig och objektiv istället för känslomässig. Jag ser ingen motsättning mot att vara för en utveckling på kärnkraftsområdet samtidigt som man är för alternativa energikällor. Energi är grunden för allt liv och välstånd och därför bör vi hitta så många bra sätt att framställa/tillvarata den som möjligt utan att i förhand utesluta någon möjlig väg.

    SvaraRadera
  4. De vittra männen i Vetenskapsakademin kan räkna och antagligen extrapolera, men har de hjärta?
    Hur kan man annars förorda kärnvapen, urangruvor och atomsopor som våra barn ska ta hand om, ja om de överlever vill säga. Efter oss syndafloden, sa redan madame de Pompadour, ska hon få rätt?
    Diana

    SvaraRadera
  5. @Anonym 12 juli, 2009 20:33
    Läs posten över din.

    Eftersom du likställer kärnkraft 2010 och kärnkraft 1960 så antar jag att du likställer bilar 2010 med bilar 1960. Alltså så använder du inte säkerhetsbälte eftersom det inte fanns 1960? Sluta känn och börja tänk, litet tips bara :p

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.