2009-07-07

Repris: Boldrin on Intellectual Property

Här är en länk till ett web-radioprogram som jag i och för sig har tipsat om tidigare:

Econtalk: Boldrin on Intellectual Property

Michele Boldrin är bland annat författare till debattboken Against Intellectual Monopoly – som är en både intressant och utmanande hjärngympa med ett liberalt perspektiv.

Eftersom det är sommarlov – och folk kanske har tid att lyssna till längre teoretiska resonemang – så lägger jag upp länken igen. Programmet kan spelas direkt på webben eller laddas hem som MP3-fil. Web-sidan ovan innehåller många intressanta länkar, bland annat till en gratis PDF av Boldrins bok.

6 kommentarer:

  1. Mycket intressanta idéer och han kommer med insiktsfulla svar. Men som han säger i slutet, om vi ska ändra patent och upphovsrätten så måste det göras ganska sakta, och genom att förkorta tiden. Och inte förlänga som dom gör nu.

    SvaraRadera
  2. OT: Då var det dags för FRA igen.

    "Fra-lagen måste granskas på nytt"

    SvaraRadera
  3. NYA UTPRESSNINGSBREV FRÅN STIM

    STIM skickar ut brev till 2900 företag med krav på att de ska betala för att deras anställda lyssnar på musik under arbetstid.

    Upphovsrättsmaximalisterna förnekar sig inte.

    Vilket vidrigt svineri!!!

    När vågar något svenskt företag sätta hårt mot hårt och vägra betala och vara beredd att driva sin rätt i domstol?

    Vad anser facket om arbetsgivaren förbjuder musiklyssning under arbetstid? Vad anser trafiksäkerhets- och arbetsmiljömyndigheterna om nattarbetande lastbilsförare förbjuds att lyssna på radio i hytten? Vad säger det aggresiva byggfacket om förbud mot bergspängare på byggena? Detta är en klasslag som riktar sig mot blåställsarbetare.

    Källa: DN Kultur, papperstidningen

    SvaraRadera
  4. Programmen från econtalk, liksom P3 Dokumentär, är perfekta att lyssna på när man skall till jobbet, ta sig någonstans osv och inte orkar läsa.

    @Putte,

    det är totalt sjukt att de kräver att även den som lyssnar skall betala eftersom stationerna som sänder betalar för att spela låtarna. I fortsättningen kommer de kanske att kräva betalt av alla som har en radiomottagare för allt som sänds på radio eftersom man har haft möjligheten att lyssna på den alla låtar som spelats.

    SvaraRadera
  5. http://www.youtube.com/watch?v=Vzm50HEmNeM

    SvaraRadera
  6. http://www.kevius.com/

    kolla in matteläraren som blev kriminell pga sitt mattelexicon.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.