2009-08-02

Där kom den...

I England har myndigheterna börjat kameraövervaka människor i deras egna hem. Det gäller än så länge 2.000 familjer. Nu skall planen utökas till att gälla 20.000 familjer. Syftet sägs vara att upptäcka och korrigera antisocialt beteende. Kostnaden blir 400 miljoner brittiska pund. Och allt oppositionen har att säga är att det är för lite och för sent.

Sunday Express | Slashdot | Badlands Hyena | Opassande

14 kommentarer:

 1. Reinfelt antecknar...

  SvaraRadera
 2. @Anonym:
  ROFL!

  SvaraRadera
 3. Vilken kanal kommer det att sändas på?

  SvaraRadera
 4. Jupp, delvis en del av YCAP som ni kan läsa mer om här: http://www.homeoffice.gov.uk/documents/youth-crime-action-plan/

  SvaraRadera
 5. Being a child in such an environment is likely to become balanced. Not only is the parents struggling with drugs, alcohol or just antisocial behavior, no there is a Securitas guy who tug you in, and several cameras in your room.

  The Olsen Twins came out great, after having a camera in their head throughout their childhood.

  What a brilliant system for the kids!

  SvaraRadera
 6. There are only two things that are infinite, the universe and human stupidity, and I am not sure about the former.

  Ja jävlar alltså... när fan kommer revolten i England? Hur fan kan människor ens tolerera att något sådant sker?

  SvaraRadera
 7. Britter verkar var obegripligt omedvetna om farorna med detta. De matas med sensationsmedia som skruvar upp rädslan för terrorister och thughs. För six pack Joe är det "mer makt till polisen" som gäller.

  SvaraRadera
 8. Kanske snart läge för att börja kameraövervaka HAX också. Visst är det väl ett antisocialt beteende att ha synpunkter på makthavarna. Vad jag har förstått så gäller det att hålla med, kyssa en hel del r..hål och vara politiskt korrekt.

  // tyckare

  SvaraRadera
 9. Lars jonsson, Jämtland03 augusti, 2009 11:48

  A Huxley ter sig mer och mer profetisk i mina ögon

  SvaraRadera
 10. De e som de e sagt, de e nåt speciellt med öbor. Di e inte rektit som alla andra.

  Går det inte att erövra världen och göra den till ett globalt imperium så får vi väl erövra och kontrollera medborgarna.

  Makten tar sig många utryck. Kreativiteten inom maktsfären är oändlig. Nu har dess mest avskyvärda avarter letat sig ända in i våra hem.

  Å andra sidan kan man verkligen SE att det är skillnad på människor och människor. Medborgare utan röst kan man behandla hur som helst (bild: herden som vallar sina får), vilket väl passar vänstern (och maktkollegiet på andra sidan oxå för den delen) som hand i handske.

  God Natt Jord!

  /LD

  SvaraRadera
 11. Den korrekt sociale maktkramrens motto:

  "Tänk på att de tår du trampar på idag kan ha förbindelse med den röv du skall slicka imorgon".


  /LD

  SvaraRadera
 12. Min uppfattning av britterna är att de inte är direkt lättskrämda, till skillnad från amerikanarna.

  Kanske är det det som är problemet, de är oförmögna att se konspirationer... oförmögna att se potentiella faror i framtiden.

  "peace for our time"

  SvaraRadera
 13. Egentligen är det tragiskt, men mest tragikomiskt i sin paradox att England, men även Frankrike, har blivit så analfixerade vid kontroll.

  Om 50 år lär man nog inte kalla kontrollfanatismen vid fascism, nazism, kommunism, eller annan typ av socialism ... blir väl mer typ sociokapitalism. Inte staten och kapitalet, utan det statliga kapitalet ... och dom "hemska" separatisterna till liberaler som vill frigöra kapitalet från staten, även det "sociala kapitalet".


  //ST

  SvaraRadera
 14. Express artikeln saknar lite fakta. Det här handlar inte om CCTV i hemmet....

  http://www.dcsf.gov.uk/news/content.cfm?landing=family_intervention_projects&type=1

  Man borde inte tro på allt man läser i tidningar, inte minst i Expressen

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.