2009-08-14

Feed over e-mail

USA har fått mycket och relevant kritik för att inskränka de medborgerliga fri- och rättigheterna i sitt "war on terror", för att vara pådrivande i att forma övervakningsstaten och för sitt hemlighetsmakeri i till exempel ACTA-förhandlingarna.

Men man skall också ge beröm när jänkarna gör något bra. Just nu håller de på att utveckla tekniken Feed over e-mail – som syftar till att gå förbi internetcensuren i länder som Kina, Iran, Burma, Tadzjikistan, Uzbekistan och Vietnam.

Även om man kan misstänka att det bara är av USA godkända sändare som kommer att få tillgång till tekniken, så är fler röster i förtryckta länder i sig en bra sak.

Frågan är om inte alla frihetsvänner på nätet skulle kunna skapa något liknande – utan att behöva gå via ett statligt system – för att nå människor som lever under förtryck.

SvD | SR Ekot

6 kommentarer:

  1. Projektet är dessutom släppt under GPLv3, här finns det:
    http://code.google.com/p/foe-project/

    SvaraRadera
  2. Finns väl redan, d.v.s. i form av TOR?

    /Rickard

    SvaraRadera
  3. Det finns ju redan en massa saker utvecklade av frivilliga för att kringgå censur och för att vara anonym, som tor (som jag använder just nu faktiskt), freenet, waste m.m. Men om detta system tillför något nytt vet jag inte så kan inte säga om det bör utvecklas något ekvivalent av en oberoende organisation, det kanske redan finns liksom.

    // anon5437

    SvaraRadera
  4. Massinvandringsproblemet handlar om 1. laglöshet, 2. HIV, tuberkulos, hepatit C och resistenta bacillusker plus enkla faktum att samhället helt enkelt inte TÅL hur mycket invandring som helst, men alla hycklande makthavare tiger om. Det har INGENTING med "fiske i främlighetens grumliga vatten" blah blah blah att göra, det är den enkla och tydliga verkligheten! Det får man inte säga, men jag gör det i alla fall.
    .
    http://newsmill.se/artikel/2008/11/05/om-invandringspolitiken

    SvaraRadera
  5. Kraxpelax:
    Du säger det på ett märkligt ställe. Eller handlar det om hur du kringgår censuren??

    SvaraRadera
  6. Amerikaner gör ingenting utan egennytta! Jag skulle då inte lita på deras system, förmodligen är det bara de som kan avlyssna.
    Syftet är väl att få pejl på kritiska röster inifrån dessa länder.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.