2009-08-27

Kul!

Micke Nilsson – en av de verkliga arbetarna i vingården i FRA-motståndet – kandiderar till riksdagen. För Piratpartiet, så klart.

12 kommentarer:

  1. Kul. Och han vill återinföra förmögenhetsskatten? Eller är det bra som det är? Och han vill höja A-kassan, eller är det bra som det är? Och han vill ha republik, eller är det bra som det är? Och han vill sänka inkomstskatten, eller vill han höja den? Och han gör vad vid nästa bankkris? Och han vill satsa mer på försvaret eller mindre? Och han tycker vi har för många poliser, eller för få? Och han tycker att vi ska ha krona eller euro?

    Och vad tycker han om skatt på bredband och datorer? Och kommer han att lägga hela statsbudgeten på barnomsorg om han i utbyte blir av med FRA?

    Piratpartiet har satt sig i den gröna gruppen i Europaparlamentet och en röst på piratpartiet i riksdagsvalet borde då vara en röst på Mona Sahlin. Just en snygg förkämpe för rättigheter både i verkliga livet och på internet.

    SvaraRadera
  2. Med piratpartiet i riksdagen blir Thomas Bodström justitieminister igen.

    SvaraRadera
  3. Herr Nilsson!

    Tja, jo, man kan nog skyla på kulturen ibland. :-)


    //ST

    SvaraRadera
  4. Det vore kul om piratpartiet kan garantera att Thomas Bodström inte under några omständigheter kommer att bli justitieminister om piratpartiet får vågmästarroll i riksdagen.

    SvaraRadera
  5. Jag tänker inte hymla med att jag i grund och botten är en sådan där halvmjäkig, oförutsägbar socialliberal person i botten. Jag har åsikter om alla de där sakerna, men jag skulle glatt förhandla bort dem om jag på det sättet kunde få min vilja igenom i integritetsfrågorna. Och om jag kommer in, så är det så det kommer bli, utan kompromisser.

    Skillnaden mellan blocken i de frågorna är, i min mening, inte så katatrofal som skillnaden mellan att kablarna kopplas in eller inte. Tycker man inte som jag är man fri att inte rösta på pp, liksom.

    Vad gäller Thomas Bodström så är det resultatet i termer av politik som räknas, inte vilka personer som sitter var. Jag har ingen dragning åt hämnd.

    SvaraRadera
  6. Misstah Nilsson,

    Jag tror det du skriver faktiskt bör gå upp på din blogg också.

    Det värsta folk vet i valtider är ju att känna sig lurade mest för att dom själva inte klurade ut vad som egentligen menades tidigare.

    Kort sagt, folk gillar det där enkla konkreta som inte kräver allt för mycket tanke verksamhet. Så få ut det till så många som möjligt nu.


    //ST

    SvaraRadera
  7. Och om MiNi så får tillgång till både DN Debatt och direktsänd valdebatt i TV där han får läsa innantill ur Piratpartiets vågmästarstrategi, så lär de kritiska kommentarerna på hans blogg efter valet komma från besvikna liberaler som klandrar honom för att inte i förväg ha avslöjat att han tänkt stödja en rödgrön regering, eller vice versa.

    Det var nämligen ungefär vad Christian fick erfara sedan samarbetet med den gröna gruppen i Europaparlamentet tillkännagivits. Vilken slips av två man än tar på sig, så muttrar svärmor över att den andra inte dög...

    SvaraRadera
  8. Piratpartiet kan hålla sig ute i EU-ropa.

    Här hemma kommer de bara att göra mer skada än nytta och svika förtroenden som uppstod under senaste EU-valet. Tycker M Nilsson skvallar om det redan.

    Sverige behöver inte fler partier, Sverige behöver färre men bättre politiker.


    /LD

    SvaraRadera
  9. @LD

    Och hur får man bättre politiker om inte "bättre"/andra människor ger sig in i politiken?

    SvaraRadera
  10. "Skillnaden mellan blocken i de frågorna är, i min mening, inte så katatrofal som skillnaden mellan att kablarna kopplas in eller inte. Tycker man inte som jag är man fri att inte rösta på pp, liksom."

    Jag skulle föredra att rösta PP och kryssa någon annan.

    SvaraRadera
  11. Mig veterligt är det inget sagt om vilket/vilka partier man ska samarbeta med i riksdalen.

    Vad som däremot är glasklart är vilka frågor man tänker slåss för, till sista blodsdroppen.

    SvaraRadera
  12. @Tomte: genom att kanske minska platserna i riksdagen till 175 stycken, genom att minska politikerfrälsets löner så att det inte blev så lockande bara av den anledningen, införa kompetenskrav, tvång på att ha jobbat minst 10 år ute i verkliga arbetslivet, etc...

    Finns säkert mer men det där får räcka för stunden.


    /LD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.