2009-09-29

FRA: Exakt vad kom man fram till?


Enligt DN har oppositionen i dag enats om att vilja riva upp FRA-lagen. Och det är ju bra. Men innebär det att det har funnits några oklarheter på den punkten tidigare? Det är i vart fall inte den bild som de rödgröna partiledarna har förmedlat...

Och vilket av riv-upp-förslagen är det egentligen man har enats om? Är det oppositionens första motion om att riva upp FRA-lagen nu, bums? Eller är det oppositionens andra motion, den som vill att regeringen skall få i uppdrag att riva upp FRA-lagen? (Det senare innebär långbänk. Förmodligen med syfte att både sossarna och borgarna skall slippa ta i denna heta potatis fram till efter nästa års riksdagsval.) Detta kan vara en riktig luring.

Klamberg uppmärksammar också att oppositionens andra motion utelämnar en rad viktiga problem med FRA.

Sossarna får skylla sig själva om vi blir misstänksamma. Varför olika motioner? Vad är det som gäller? Håller de på att köra en fuling? Är sossarna på väg att göra det omöjligt att rösta för att riva upp FRA-lagen direkt?

Någon som vet mer? Någon som fått tag i oppositionens reservation från försvarsutskottet?

5 kommentarer:

 1. Ursäkta om jag skriver detta på denna artikel, men jag undrar om ni i parlamentet har sett detta dokument? http://out-law.com/page-10402

  SvaraRadera
 2. Jag pratade med Ossi, som läste högt ur reservationen. De fyra att-satserna från 269an *är kvar*. De har plockat från flera motioner, men reservationen innebär tydligt att kablarna INTE får kopplas in den 1 dec. Så, just den punkten behöver vi inte kämpa om vad det verkar.

  Jag hinner inte blogga om saken. Sprid gärna.

  SvaraRadera
 3. varför bråkar ni? PP har ju fått det partiet kom till för: att skapa försörjning för Falkvinge/Augustsson

  SvaraRadera
 4. @Anonym?

  Egentligen skulle man väl inte kommentera ditt "välformulerade inlägg" alls????

  Men vad dillar du om? Vem bråkar? Vilket parti har "PP" fått? Förklara!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.