2009-09-16

Kvällsnöje

En smula spooky...

2 kommentarer:

 1. Kvällsnöje 2
  Som en extra bonus på nattkvisten så tänkte jag bjuda på lite hett om tjänsten Voddler. Den tjänst som all media nu lov ordar och som är en stöld av gratis programmet Xbmc. På Newsdesks kan nu läsas ett premeddelande där de påstår sig ha utvecklat tekniken själva. "Företaget har genom en egenutvecklad teknik tagit fram ett video on demand-format där ett obegränsat utbud av filmer kan ses av lika obegränsat antal användare. Det betyder att det finns plats för såväl gamla godingar, blockbusters och independentfilmer, svenska som internationella. Voddler har instant play, HD-kvalitet och annonsfinasierat material, något som efterfrågats under längre tid. Ett lagligt alternativ till fildelning som dessutom erbjuder ett socialt nätverk och filmdatabas." http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/voddler/pressrelease/view/filmprofilen-zoran-slavic-ny-vice-vd-foer-voddler-317168b

  Något som givetvis inte alls är sant utan hela programmet är en stöld av gratis programmet www.xbmc.org Som finns till windows, linuxs och Mac. De har tydligen lyckats lura ett tiotal utvecklare om att det är lagligt att stjäla gratis programvara byta namn på det och sälja det. Något som inte heller det är sant. Kalla det egen utvecklat är om möjligt än värre. Det som gör att man nästan vill se voddler komma i bruk är att alla codecs i gratis programmet är rättighets skyddade så som mplayer etc. Det gör att den dan de sätter sina planer i verket kommer bli stämda på allt de äger och lite till. För bakom xbmc´s moduler så finns det ca 10.000 utvecklare och kod skrivare som inte alls kommer uppskatta deras stäld, inte heller de med rättighets skyddad programvara som xbmc innehåller kommer nog nöja sig med att se på.

  mvh'
  m00ns

  SvaraRadera
 2. Om man inte vet vad man pratar om kanske man gör bäst i att vara tyst! Voddler bygger på en egenutvecklad, och patenterad, streamingteknik. Denna teknik har ingenting med XBMC att göra.
  Att Voddlers mediaspelar sedan bygger på öppen källkod från XBMC är inte heller någon hemlighet.
  Du borde läsa den här artikeln från XBMC:s svenska fansite så kanske det klarnar:
  http://www.xbmc.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=184:exklusivt-voddler-och-tekniken&catid=49:voddler-allmaent&Itemid=2

  /M

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.