2009-09-15

Största möjliga tystnad


I dag har riksdagen öppnats med pompa och ståt.

Statsministern har läst upp sin och Allianspartiernas regeringsdeklaration.

I den nämns integritet och övervakning inte med ett ord. Icke ett! Och detta dagen innan flera av riksdagens utskott skall börja behandlingen av FRA 2.0.

Jag tror att det börjar bli dags att påminna regeringen och riksdagen om att integritets- och övervakningsfrågorna inte går att sopa under mattan.

Regeringsförklaringen (PDF)»

2 kommentarer:

  1. Skrev nedanstående som kommentar på ett tidigare inlägg. Tar det även här:

    Precis som befarat rivstartar utskottsbehandlingen av FRA-lagen. JuU kommer att skicka sitt yttrande till trycket redan nästa vecka. Det verkar som om KU också blir klara om några dagar.

    SvaraRadera
  2. Du är i gott sällskap, andra enfråge-entusiaster/enfrågepartier förfasar sig också över att just deras område inte uppmärksammas vilket skulle legitimera plats i parlamentet. Gudrun Schyman klagar över att det är alldeles för lite feminism i oppositionens alternativa regeringsförklaring.

    Detta ger vid handen att Piratpartiet, Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ skrider in i riksdagen nästa år? ;)

    Johan

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.