2009-09-28

Telekompaketet: Nu närmar det sig

Tokig dag. Måste nog låta klona mig.

Hur som helst: Nu drar det ihop sig till förlikningsprocess om telekompaketet.

Europaparlamentets delegation träffas kl 19:30 i kväll. Minst tre saker finns på dagordningen...

1) Man skall utse tre personer som skall ha de första kontakterna med ministerrådets förhandlare.

2) Man skall komma fram till vad man egentligen tycker om tillägg 138 (att fildelare inte skall kunna stängas av från nätet med mindre än en föregående domstolsprövning). Detta kan bli en fight i sig.

3) Man skall diskutera om det är möjligt att ta upp fler saker i förhandlingarna. Till exempel finns det skrivningar i telekompaketet som inskränker nätanvändarnas rättigheter. Detta borde upp på bordet. Och det kan bli en ännu tuffare match.

Det är intressant att ministerrådet ännu inte lämnat någon vettig förklaring till varför man vill att Europaparlamentet skall backa från tillägg 138.

Och det känns lite brådstörtat att planen är att sända iväg en förhandlingsdelegation till ministerrådet redan i morgon. Parlamentets delegation skulle behöva diskutera telekompaketet ur flera aspekter, i lugn och ro först.

Nu börjar folk bli lite hispiga och stämningen tätnar. Jag kommer att hålla er fortlöpande uppdaterade om vad som händer under eftermiddagen och kvällen.

Piratpartiets pressmeddelande

Se även denna artikel i SvD.

2 kommentarer:

 1. Man känner igen taktiken från FRA-katastrofen här hemma. Saker ska stressas igenom så man inte hinner att genomskåda vad den egentliga meningen är med alla dessa lagar.

  /A

  SvaraRadera
 2. Om du klonar dig så blir det nån form av piratkopiering...

  Alla formuleringar om lagligt innehåll borde rensas bort förstås.

  Förlikningsprocessen har väl en deadline? Därför är det nog viktigt att man börjar träffa Rådet. Kanske får man då äntligen lite motiveringar.

  Men låt er inte stressas av deadlinen. Fäll hellre än släpp igenom en halvmesyr.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.