2009-10-15

Ordningsfråga

Nu slutar vi mata trollen i kommentarerna. Helt. OK?

Själv skall jag gå och lära mig allt om Europaparlamentets juridiska utskott, nu på eftermiddagen.

48 kommentarer:

  1. Jag håller med om vad en del skrivit tidigare, går det inte att göra så man betygsätter kommentarer eller liknande? Så de med lågt betyg inte syns och därmed inte stör den seriösa diskussionen som faktiskt kan uppstå på denna blogg när den inte blir nerspammad. Alternativt så borde det väl finnas folk som kan ställa upp på att moderera din blogg åt dig eftersom du själv antagligen har ganska lite tid pga arbetet i parlamentet. Finns kanske några läsare som vill ställa upp?

    Att ta bort kommentarer är ingen bra lösning tror jag, eftersom de kan komplementera ett blogginlägg väldigt bra, folk kan rätta faktafel och komma med nya fakta och vinklar etc. Sedan så tror jag det är ganska svårt att få trollen att sluta eftersom det alltid verkar finnas folk som vill käfta mot. Om trollen inte får någon respons så slutar de, och letar sig vidare till något annat ställe, för det finns ingen poäng med att stå och skrika om ingen lyssnar.

    (ett tillägg: ipbanning brukar inte funka bra eftersom det är enkelt att byta ip genom att använda proxy)

    // anon2364

    SvaraRadera
  2. http://www.heckman.us/smilies/troll_feed2.jpg

    :-)

    SvaraRadera
  3. Utan kommentarer blir bloggen livlös, och modererade kommentarer är inte heller någe bra. Se bara på Bodströmsamhället.

    Nåväl, nu gällde det snarast att inte kommentera det som trollen skriver.

    Lycka till med lektionerna.

    SvaraRadera
  4. Håller med till fullo. Låt de yra på. -De tröttnar tillslut om ingen kommenterar eller svarar dem, och vinglkar tillbaka till det mörkaste hörnet av Flashback där de kom ifrån.

    -SÅ. Nu kan vi diskutera vidare.
    *Lämnar över micken till HAX*

    SvaraRadera
  5. Om man antar att den sk konspirationen tog sin början anno 1776 (hemska illuminati typ), dvs resan mot en planet en regering, så måste man säga att det verkar gå väldans sakta, särskilt med tanke på att Ryssland, Kina, och nu Indien, är involverade, för att inte tala om div opec-länder också, tja i stort sett alla medlemsländer i FN.

    Tittar man på utvecklingen som skett sen 1776 och frågar sig om det varit negativt eller poistivt, i det stora hela, för snart sju miljarder människor, idag ...

    Förvisso skulle än mer nog ha kunnats göra vad gäller fattigdom och hunger. För sen 1990 har antalet undernärda ökat med ca 80 miljoner. Men det ska ju ses i ljuset av att befolkning ökat med ca 1,5 miljarder människor sen 1990, samtidigt som antalet i utvecklingländerna minskat. (Irak och Afghanistan verkar stå för en betydande del av ökningen.)

    Att det finns ett vapen, som man försöker använda systemetiskt, är nog känt för dom flesta, det går ju under beteckningen ökat välstånd.

    För varje steg tillbaka i en ekonomisk kriss så går det två steg framåt i högkonjukturerna.

    Å vilken hemsk tanke det måste vara för alla som går ur fattigdomen varje år, att bara behöva försörja fem personer under en begränsad tid istället för femtioelva för resten av livet.

    På mindre än 60 år har t om Sverige gått från gemensamma duschar och utedass till valet och kvalet av oxfilé eller lammfilé, vilken av alla sjuttioelva sorters vin eller öl? Basta före man bubblar eller efter? Skrapa båten på lördag eller söndag?

    10Mbit eller 100?

    Ingenjör, läkare, eller flumpedagog?


    Hmm, konspirationens logik ter sig som att "förslavandet" av alla människor sker med högre välstånd och levnadsstandard, genom utbildning, jobb, och hälsovård.


    Fy va hemskt, eller?


    (Eftersom Internet ju antas vara det bästa övervaknings- och kontrollverktyget som existerats, är det smått paradoxalt att konspirationsteoretiker överhuvudtaget använder Internet, egentligen. Fast, hmm, det förståss det finns ju aluminium folie ...)

    (Sen undrar man vilken sida av foliehattarna som egentligen har rätt: den som ser marschen mot en planet en regering som ond, eller den som tydligen ser det som ett måste för att "vi" ska kunna försvara oss mot krigiska marsianer?)


    //ST

    SvaraRadera
  6. Om jag förstått det hela rätt, så handlar konspirationsteorierna om följande:

    Det finns en mäktig grupp människor som vill ha en tyrannisk världsregering.

    Dessa vet att de inte skulle kunna få igenom allt de vill genom att bara pressa på om det.

    Alltså måste de lura folk.

    Därför tillåter dessa grupper utvecklingen av diverse frihetsökande fenomen (t.ex. internet), för att sedan när folket vant sig vid frihet och inte längre kämpar för den, då går de in och tar över.

    Det de missar är att vanlig enkel girig- och dumhet räcker utmärkt väl för att förklara situationen vi hamnat i. Att ge folket frihet för att sedan försöka ta bort den måste vara en rätt misslyckad metod.

    Det handlar dock om saker som kanske inte är helt vansinniga. Vem som helst kan se att saker som frihet och fascism kommer och går. Orsaken kan naturligtvis bedömas olika av olika människor. Och underliggande i resonemanget finns en del rätt unkna drivkrafter. Att läsa Vägen till träldom var en stor upplevelse för mig.

    Det behövs dock inte någon ondskefull konspiration startad av Rhodes för att förklara det.

    SvaraRadera
  7. HAX, du ju också välja att massradera allt trollbajs som hamnat här de senaste fem dagarna.

    SvaraRadera
  8. Inget höra, inget se, inget säga15 oktober, 2009 19:44

    Mycket kul diskussions det här. Först Hax med en post att man inte ska diskuteras ämnet. Vilket leder till att folk diskuterar ämnet.

    Något som är kul med Hax är att han anser att staten ljuger om Global warming, där kan man snacka om konspirationsteori. Varför skulle staten ljuga om det, vad är syftet?
    Pengar, makt? Okej, har jag påstått något annat egentligen?

    Det skulle ju underlätta för alla som så ivrigt vill kritisera så kallade konspirationsteorier.
    Själva ordet i sig själv har man lyckats ge en dålig mening, men ordet är ett sammansatt ord som innebär teorier om konspirationer.

    Om ni verkligen läste på och dubbelkolla fakta som presenteras framför ögonen på er. Enklast är att läsa ett par böcker. End the fed av Ron Paul, The Bilderberg group av Daniel Estulin. Filmen Money masters, End Game, Obama Deception och fall of the republic. Alex Jones, infowars, prisonpalnet.
    De enda de gör är att sammanfatta nyhetsrapporteringen som redan finns där ute och sen är det upp till dig att dra slutsatser.

    Som jag tidigare har påtalat så har givetvis en person som Ron Paul, Alex jones, etc en egen politisk agenda, vill man veta vilken, snegla på gruppen John birch society.

    Man behöver inte hålla med om John Birch societys lösningar på problemen och deras politik i övrigt, men man kan lyssna och se på de självklara som presenteras.

    Man kan även lyssna på hardfire med bla Mark Roberts som faktiskt försöker debattera emot att 9/11 was an inside job.Inget fel att lyssna.

    Att påstå att det inte är något konkret att avslöja hemlighetsmakeriet och kräva transparans ifrågan om 9/11, Bilderberg group är ett märkligt påstående. Eftersom ju mer människor ställer frågor , ju öpnnare samhäller får man. Kriget emot terrorn är djupt kopplat till övervakningssamhället.

    Det är ju jättekonstigt att journalister inte ska få eller ens vill bevaka ett möte med de mäktigaste politikerna i världen och att de försökt hålla sina möten hemliga tills de blev avslöjade.

    Men när Oscarsgalan har sitt evenemang ska allt övervakas in i sömmarna. När FN har möten skall man få va med. Men inte CFR, inte Bilderberg etc


    Att det gått så att säga långsamt för NWO är ett konstigt uttalande. Går det långsamt nu? Men rent historiskt beror det på att det funnits människor som bekämpat New World Order hela tiden. Att totalt radera bort saker som första och andra världskriget och hitler tyskland är anmärkningsvärt när man försöker påstå att överrtagandet har gått långsamt. Att totalt missa irakkriget, afghanistan krigert där vi har svenska trupper inblandat visar hur lite ni tänker.

    SvaraRadera
  9. Illuminati blir ju motarbetade av The Justified Ancients Of Mummu, det är därför de inte kunnat ta över ännu!

    SvaraRadera
  10. Problemet med Alex Jones och de närmaste sörjande är ju att de tar saker och ting ett steg för långt och börjar mumla om Aliens och ödlemänniskor samt har de har dessutom en förkärlek till att förnekar allt som talar emot deras redan bestämda åsikt. Om man lyssnar på Alex Jones radio show, som finns tillgänglig på nätet och till stora delar är väl värd att lyssna på, så är det fantastisk bra journalistik, väl underbyggda fakta och mycket bra gäster, men så plötsligen vill eliten mörda 5.7 miljarder människor, flygplan har genom alla år spridit sjukdomar till höger och vänster samt tillber alla presidenter en gud som ser ut som en Uggla etc. vilket gör att man bara sitter och skakar på huvudet. Vilket är väldigt synd därför att det mesta som sägs är helt korrekt.

    När det kommer till Federal Reserve och Ron Paul är det en annan sak. Där har du en libertariansk rörelse som vill avskaffa det största problemet i den amerikanska ekonomin. Precis som den svenska riksbanken, och alla andra central banker, är ett av de allra största problemen för vårt samhälle att penningpolitiken och räntesättningen ligger i händerna på en bunt ekonomer som inte förstår sig på basal mattematik. Dessutom har ju Goldman Sachs m.fl. (som för övrigt äger och styr Fed.) just begått det största rånet i världshistorien, inte märkligt att man därmed blir lite upprörd.

    Mycket av det som nämns är dock inte allena en libertariansk uppfattning, utan den delas också av många socialister och anarkister såväl som andra som förstår vart själva problemet ligger. Konstigt nog enas extrem vänstern och deras ”ärkefiender” i det här fallet.

    Detta är diskussioner väl värda att föra, dock är det något helt annat att tjata och förstöra en basal diskussion som till stora delar handlar om något annat.

    Sorry Hax, ville bara, som en av dessa konspiratoriskt lagda individer lägga mig i en liten sväng. Och till er som köper allt som sägs också från detta ”extrema” håll, ta en titt till och oavsett vilket, det finns något som heter vanligt hyfs. NWO existerar i någon mening, men det betyder inte att allt är en konspiration eller att alla är involverande.

    SvaraRadera
  11. Det behövs ingen hemlig sammansvärjning för att skapa en förtryckarstat. Det räcker alldeles utmärkt med de enskilda makthavarnas inneboende drifter. Drifter som alla människor har.

    Människor vill ha makt och rikedom. De vill samtidigt känna sig behövda och nyttiga. Koldioxidhypotesen är ett perfekt luftslott för att härbärgera dessa drifter. Det ger massor av människor makt och inflytande. Det ger massor av människor känslan av att vara nyttiga.

    Klimatalarmismen är tidernas största lögn, men det är ingen konsppiration. De flesta deltagare tror på den för att de vill tro. De vill känna att de skapar en bättre värld. Den känslan är viktigare än att veta vad de egentligen håller på med. På liknande sätt fungerar kontrollfreakar, paragrafryttare, politiker och påvar av alla de slag.

    Olaf

    SvaraRadera
  12. Hax, Var är Christian??
    Ingen postning på flera dar när man vill veta vad som händer där nere...

    // Linus

    SvaraRadera
  13. Jag har alltid gillat denna blogg och HAX:s envisa och enträgna försök att skapa någon slags rättvisa i denna värld. Efter gårdagens fiasko med FRA och HAX:s frustration som han tog ut på "trollet". Det har fått mig att inse att denna blog nog mest är till för klubben för inbördes beundran. Tycker du inte som jag, kom inte hit.

    Tillbaka till FRA.

    Lite symptomatiskt är det för oss svenskar att: "först är allt rosa och fluffigt, sedan blev det svart", meaning: Vi svenskar är allt bra naiva att vi ska tro att vi kan lösa problemen vi står inför med att försöka påverka den vanliga politiska vägen, så att säga. Agendan är redan satt och politiker anser sig själva vara "untouchable", - har du väl blivit politiker kan du göra vad du vill, oavsett vad väljarna säger. Med andra ord, det handlar inte om att politiker ska fixa samhällets problem längre, det handlar om att göra sig en karriär. Punkt slut.

    Finns det någon politiker som är utbildad till att lösa samhällets problem? Näää, tänkte väl det.

    Sent ska syndarna vakna, för att använda ett slitet uttryck.

    SvaraRadera
  14. Olaf: +1.

    Man har skapat ett självförsörjande belöningssystem för forskare och andra som tycker rätt.

    SvaraRadera
  15. Inget höra, inget se, inget säga15 oktober, 2009 23:36

    @Hax och olaf

    jo men varför har man skapat ett belöningssystem för forskare som tycker rätt. Och att människor vill ha makt är givetvis en inneboende drivkraft som skapar problem, men vem står bakom organiseringen av detta maktövertagande. Det sker ju samtidigt över hela jorden.

    Varför finns bilderberggruppen om de inte har en agenda, när det även rapporterats om detta via massmedia, varför är det så hårdbevakat, ingen rök utan eld.

    Det är som Mikael säger, denna blogg är tillför inbördes beundran. Att kolla lite mer på vad så kallade konspirationsteoretiker säger skadar knappast.

    För om man läser vad som skrivs på infowars.com så är det knappast massa humbugg om marsianer, som folk här försöker göra gällande.

    Jag säger det igen. man måste verkligen tro på konspirationsteorier och mystik om man tror att detta övervakningssamhälle bara kan växa fram ur att vissa vill ha makt. För att lyckas med det, måste man få politiker valda av folket som sedan genomför det. Hur gör man, ja man ljuger vid valen och tjänar de ekonomiska krafterna när man fått makten.

    SvaraRadera
  16. Inget höra, inget se, inget säga15 oktober, 2009 23:44

    Har du drucktigt hax? Peter?

    SvaraRadera
  17. Inget höra, inget se, inget säga15 oktober, 2009 23:45

    Jag har nog också druckit, kan inte stava längre. Peter! Peter! är det här någon sorts namnlek hax? Johannes! Erik!

    SvaraRadera
  18. Linus:

    Det är nog lite mitt fel. Jag skickar honom på möten och intervjuer hela tiden. Han sliter duktigt.

    Just nu får man nog läsa både Christians och min blogg för att få en större bild.

    Vi har funderat på en planet-blogg som samlar Brysselpiraterna och våra pressmeddelanden, men vi har helt enkelt inte hunnit - eftersom det har varit fullt ös hela tiden.

    SvaraRadera
  19. Filmen Money masters, End Game, Obama Deception och fall of the republic.

    Jag har sett Obama Deception och jag kan inte se något bevis för någon världskonspiration.

    Det man får se är ett antal personer som blir intervjuade: hip hop artister, historiker och personer i demonstrationståg, etc. Sen tar man upp en dåliga saker som man vill hitta på i USA, tex. koldioxidskatter.

    Det närmsta "bevis" man kommer är lite bilder från ett Bilderbergmöte där ledare runt om i världen träffas, man lyckas dock aldrig etablera att det på dessa möten skulle konspireras. Här skulle behövas kopior från mötesprotokoll eller inspelning från vad som sägs där. Det kan precis lika gärna vara ett möte där ledare runt om i världen träffas informellt för att utbyta tankar och idéer. Finns inget som stödjer en konspiration öht.

    SvaraRadera
  20. Inget höra, inget se, inget säga16 oktober, 2009 00:40

    @peter

    Nu ljuger du. I Obama Deception tar man upp hur Obama skickat människor från Guantanamo till läger där man tillåter tortyr. Underbyggt av tidningsartiklar som ingen motsäger. Detta är bara ett exempel. Allt i Obama Deception har tydlig backup av dokument från vita huset och väl underbyggda journalistiska artiklar. Att du inte klarar av att ta till dig detta bygger snarare på att du är okoncentrerad och ointelligent.

    SvaraRadera
  21. @peter

    Vi vet att du inte läst Daniel Estulins böcker om Bilderberggruppen. Där har du en journalistiska gruva av just dokument som bevisar detta om deras agenda.

    Läs boken innan du uttalar dig.

    SvaraRadera
  22. Att du inte klarar av att ta till dig detta bygger snarare på att du är okoncentrerad och ointelligent.

    Jaha, när argumenten tryter så är det personangrepp som gäller. Hur skiljer sig ditt beteende här från Hax?

    Nu ljuger du. I Obama Deception tar man upp hur Obama skickat människor från Guantanamo till läger där man tillåter tortyr

    Och på vilket sätt bevisar det en konspiration? Politiker ljuger. Billström lovade att det inte skulle bli några biltullar.

    Jag vill ha bevis och den film som det har tjatats om så mycket kunde inte lägga fram några.

    SvaraRadera
  23. Inget höra, inget se, inget säga16 oktober, 2009 03:21

    @peter

    jo det lägger fram bevisen via Daniel Estulin. Läs hans bok där har du alla dokument som du efterfrågar som presenteras i filmen.

    Att påstå att det inte finns någon konspiration när man dessutom ser att det är samma medlemmar i Federal reserve, regeringen, cfr, bilderberg, att politiken inte förändras ett dugg oavsett demokrater eller republikaner är i regeringen. Att de alla driver samma agenda över hela världen.
    har du missat att samma sak sker i europa, Hax rapporterar om det varje dag här.

    Trots detta påstår du att det saknas bevis. Ärligt talat är du efterbliven?

    SvaraRadera
  24. Inget höra, inget se, inget säga16 oktober, 2009 03:23

    Allt dessa bevis och påpekanden som du efterfrågar finns i filmen obama deception. Så lägg ner dina lögner och se om filmen och läs källorna som filmen hänvisar till.

    SvaraRadera
  25. människor som dig peter kan man lägga bevis framför nyllet på dig och du kommer ändå fråga om bevis. Du är inte klok i huvudet. Kan du inte se bevisen hur fan ska man då kunna presentera bevis för dig. Hur jävla korkad är du?

    SvaraRadera
  26. synd att kufarna spammar ned de
    ämnen som man pratar om som liberal.

    säger man att man läst ron pauls bok end the fed tex så möts man snart med kuf varning.
    sluta!

    /AV

    SvaraRadera
  27. Konspiration eller inte konspiration.
    Vän eller fiende.

    Beror inte allt på vilken åsikt och vilken sida man står på? Jag tror att ett "öppet sinne" och en stor portion skepticism mot allt och alla kan vara sunt.

    Själv tittar jag mycket på http://projectcamelot.org/ där finns det mesta av allt, mycket som är bra och mycket som är rent skit.

    Lyssna, lär och sortera. Ett öppet sinne skadar ingen.

    //tyckare

    SvaraRadera
  28. Klimatalarmismen är tidernas största lögn, men det är ingen konsppiration. De flesta deltagare tror på den för att de vill tro. De vill känna att de skapar en bättre värld. Den känslan är viktigare än att veta vad de egentligen håller på med. På liknande sätt fungerar kontrollfreakar, paragrafryttare, politiker och påvar av alla de slag.

    Det finns en annan lite subtilare aspekt också. Verkar man inom tex koldioxidrörelsen där beviskraven inte är så stora så kan man producera massa dokument (på lösa boliner) och känna sig produktiv. Man kan säga att man skrivit vetenskapliga artiklar, blivit rikligt citerad etc. Dvs som forskare eller skribent så kan man få den bekräftelse man vill ha.

    Verkligt rigorös forskning är så oändligt mycket svårare.

    Anledningen att jag skriver det här är att jag själv känner dragningen inom mig i mitt eget fält (IT/Matematik). Vad *skönt* det vore att syssla med nåt enklare där jag bara kan spruta ut massa idéer utan det hårda arbetet att visa att idén verkligen fungerar. Ska jag inte vrida om karriären lite och bli tex projektledare så jag slipper det ångestladdade jobbet att lägga alla detaljer till rätta?

    Den här subtila mekanismen ligger (till en del) bakom mycket. Att folk jobbar i den improduktiva sektorn istället för den produktiva. Att så få vill ha det egentliga ansvaret. Att man söker sig till religionen eller andra rörelser där det inte finns några rätt eller fel. Att det vid en närmare titt finns så lite substans i allt vad folk gör och säger.

    SvaraRadera
  29. Trots detta påstår du att det saknas bevis. Ärligt talat är du efterbliven?

    Hur jävla korkad är du?

    Ännu mer personangrepp. Det märks att du saknar argument, hade du haft några hade du sagt dem. Du refererar nu till en bok som man ska behöva läsa för att hitta bevisen.

    Jag har inte tid att läsa varenda bok som en person på ett forum föreslår, det måste du förstå. Om filmen på 2 timmar hade haft några bevis så hade jag varit högst villig att fördjupa mig, det hade den inte.

    Att Obama ljuger, att politiker träffas informellt och att någon hip hop artist ser konspirationer duger inte.

    SvaraRadera
  30. Nu kanske den här tråden är övergiven, men borde inte HAX överväga andra bloggplattformar? Wordpress har ju plugins för att skapa röstningssystem för kommentarer. Finns det inget liknande hos Blogger?

    SvaraRadera
  31. @Mr Profit

    näää.... censur e väl inge bra. Har liksom för mig att det är just censur och integritet HAX säger sig jobba mot och för.

    //tyckare

    SvaraRadera
  32. För att förenkla så kan du väl ta och skriva tidpunkterna i filmen där du hittar bevis för konspirationen, så kan vi gå igenom dem en och en. Exempel,

    23:25 - 33:10 De som ingår i konspirationen träffas på hemliga möten.

    Nu behöver du inte ta Bilderbergmötena. Det är inget bevis på konspirationen i sig men det etablerar iaf. en plats där konspirationen skulle kunna ske. Jämför med om du anklagar fem personer för gruppvåldtäkt. Om du då kan visa att alla personer träffats avskilt så är det iaf. möjligt att det skulle kunna ha skett dör. Det du sen måste etablera är att flickan var där och att personerna verkligen våldtog. I annat fall kanske de bara var fem grabbar som träffades för att spela poker.

    SvaraRadera
  33. Inget höra, inget se, inget säga16 oktober, 2009 13:59

    @peter

    sluta spela hjärndöd advokat för bilderberggruppen.Det är enkelt, har ¨man något att dölja så sysslar man med något man inte vill visa för andra. Ser man sedan att politiker och bilderberggruppen för samma agenda, samt att Daniel Estulin har massa dokument som avslöjar detta, så är saken klar.

    Ditt sett att argumentera visar att du är så djupt hjärntvättad att du tappat förmågan att tänka självständigt. Istället har du valt att tänka som en advokat. Advokater sysslar med den största manipulativa verksamheten som finns för att frige just mördare och våldtäcktsmän. Skulle granskande journalister tänka som advokater så skulle de inte komma någonstans med sina efterfprskningar.

    Massmedierna ägs av samma människor som styr regeringarna, så därför får du aldrig tillgång till den information som finns där ute och de har dessutom lärt dig hur du ska undersöka problem så att du inte ska se vad som händer. Du lever och är fången i matrix.

    SvaraRadera
  34. Inget höra, inget se, inget säga16 oktober, 2009 13:59

    @peter

    sluta spela hjärndöd advokat för bilderberggruppen.Det är enkelt, har ¨man något att dölja så sysslar man med något man inte vill visa för andra. Ser man sedan att politiker och bilderberggruppen för samma agenda, samt att Daniel Estulin har massa dokument som avslöjar detta, så är saken klar.

    Ditt sett att argumentera visar att du är så djupt hjärntvättad att du tappat förmågan att tänka självständigt. Istället har du valt att tänka som en advokat. Advokater sysslar med den största manipulativa verksamheten som finns för att frige just mördare och våldtäcktsmän. Skulle granskande journalister tänka som advokater så skulle de inte komma någonstans med sina efterfprskningar.

    Massmedierna ägs av samma människor som styr regeringarna, så därför får du aldrig tillgång till den information som finns där ute och de har dessutom lärt dig hur du ska undersöka problem så att du inte ska se vad som händer. Du lever och är fången i matrix.

    SvaraRadera
  35. De enda sakerna som verkar skilja en troende konspirationsteoretiker och en troende religiös person verkar vara antalet accepterade profeter, och en fundamental logik.

    För foliekonsumenterna blir alla profeter så länge dom på ett eller annat sätt blivit publicerade, och publicerat vad som helst som mer eller mindre samstämmer med den egna övertygelsen.

    För de religiösa så måste å andra sidan en hel del krav uppfyllas för att en person ska nå profetstatus.

    Hos de religiösa så är den fundamentala logiken strukturell, men abstrakt in absurdum.

    Den fundamentala logiken hos foliekonsumenten är logiskt ologiskt, inte helt olikt politisk demagogisk retorik i sitt uttryck.


    //ST

    SvaraRadera
  36. Massmedierna ägs av samma människor som styr regeringarna, så därför får du aldrig tillgång till den information som finns där ute och de har dessutom lärt dig hur du ska undersöka problem så att du inte ska se vad som händer"

    Ok, en fråga, varför startar du inte en egen blogg och diskuterar där.
    folk är inte intresserade här, GE UPP!
    att du hela tiden fortsätter att gapa och skrika samt kalla folk retarterade är väl ett bevis om något på att du är det.
    och jag vet att det är hopplöst, du kommer svara igen med att "se verkligheten, federal reserve, rockafeller blablabla bilderberg"
    så nu skiter jag i det här, men frågan kvartstår.
    VARFÖR SKAFFAR DU INTE DIN EGEN FÖRBANNADE BLOGG!?

    /Ron Paul

    SvaraRadera
  37. @Inget höra, inget se

    Besök gärna Exopolitics eller Project Camelot de passar nog din smak bättre skulle jag tro.
    Lycka till.

    // tyckare

    SvaraRadera
  38. Tacksam för svaret. Och det var väl ungefär som jag trodde =) Frustrerande att det är så lite info från bryssel för närvarande.

    // Linus

    SvaraRadera
  39. Inget höra, inget se, inget säga sa...

    Jag tror inte vi kommer så mycket längre.

    Jag kräver bevis för konspirationen och du kallar mig hjärntvättad. Tycker du folk som inte tror på slagrutor och spöken också är hjärntvättade?

    Du kallar mig sen för advokat för Bilderberg-gruppen. Av ren nyfikenhet, tror du jag också är med på konspirationen?

    SvaraRadera
  40. @peter

    återigen visar du din låga intelligens. Jag sa att du tänker som en korkad advokat. Att din hjärna begränsat sig till att tänka logiskt. Att tala med dig och andra är som att va i filmen idiot republiken.

    Hax kan säga massa saker, men då är det inte konspirations teorier. Sen när någon säger samma sak men nämner namnet Bilderberg, så vips är man folie hatt. Helt jävla otroligt!

    SvaraRadera
  41. @Peter

    förtydligande. Din hjärnas logik har begränsats till att tänka på ett visst sätt. Allt måste ske via bevisföring som bygger på att de inblandade ska erkänna rakt ut. Att det finns stora skäl till misstanke och dokument som bekräftar dessa misstanker spelar ingen roll för dig.

    Men du kommer att kolla närmare på det här, du är tvungen.

    SvaraRadera
  42. @peter

Nu ljuger du.

    ***

    @peter

Vi vet att du inte läst Daniel Estulins böcker om Bilderberggruppen. Där har du en journalistiska gruva av just dokument som bevisar detta om deras agenda.

Läs boken innan du uttalar dig.

    ***

    @peter

Att påstå att det inte finns någon konspiration när man dessutom ser att det är samma medlemmar i Federal reserve, regeringen, cfr, bilderberg,[...]

Trots detta påstår du att det saknas bevis. Ärligt talat är du efterbliven?

    ***

    människor som dig peter kan man lägga bevis framför nyllet på dig och du kommer ändå fråga om bevis. Du är inte klok i huvudet.

    ***

    @peter

sluta spela hjärndöd advokat för bilderberggruppen.

    ***

    @Peter

förtydligande. Din hjärnas logik har begränsats till att tänka på ett visst sätt. Allt måste ske via bevisföring som bygger på att de inblandade ska erkänna rakt ut.

    ***

    @peter

återigen visar du din låga intelligens. Jag sa att du tänker som en korkad advokat. Att din hjärna begränsat sig till att tänka logiskt.


    ***

    Detta till svar endast i denna tråd på i stort sett en enda fråga som Peter ställde: "Jag kräver bevis för konspirationen [...]"


    ***

    "[...] så vips är man folie hatt. Helt jävla otroligt!"


    Uhm, inte särskilt otroligt. All things considering.


    //ST

    SvaraRadera
  43. @St

    Får du aldrig knulla?

    SvaraRadera
  44. Anonym, 16 oktober, 2009 22:46, "@St

    Får du aldrig knulla?"


    Är det den frågan som är skälet till din lust att övervaka allt och alla?


    Fråga dig själv varför du tror den frågan skulle bevisa något annat än din egen nyfikenhet att veta så mycket som möjligt om allt och alla, eller tja allt som korrelerar med dina förutfattade meningar.


    Men, det är ju klart, det var nog bara en retorisk fråga. (<-- With a rational explanation this would be your out.)


    //ST

    SvaraRadera
  45. Nu börjar det bli djupa diskussioner här....

    Nåja, lagom underhållande så här sent på fredagsnatten

    SvaraRadera
  46. Att din hjärna begränsat sig till att tänka logiskt....

    Om det krävs att man ska behöva tänka ologiskt för att förstå filmen så håller jag med. Frågan är dock om det är mig eller dig det är fel på?

    Hax kan säga massa saker, men då är det inte konspirations teorier.
    Hur ska jag uppfatta detta? Betyder det att du inte längre anser att det finns en konspiration?

    Att det inte talas om konspirationer när Hax skriver saker är det för att han inte talar om en sammansvärjning. De trender vi ser med ökad övervakning och klimathysteri kan uppstå utan att det finns en liten grupp med en hemlig och illasinnad agenda. Jämför med hur politiker och media skrev spaltmeter efter spaltmeter om skogsdöden på 80-talet, men som sen visade sig vara en myt. Det fanns aldrig någon hemlig orden som iscensatte det hela.

    Jag har inget direkt emot att tala om Bilderberggruppen, det verkar inte Carl Bildt heller ha. Däremot anser nog Hax att det blir lite jobbigt när någon tjatar om ett ämne som är off topic och refererar till filmer som inte kan bevisa det som de ska.

    SvaraRadera
  47. Har följt diskussionen här, där det tydligen handlar om att antingen så ligger det en planerad världskonspiration bakom allt som händer. Eller så handlar allt om att människor (politiker) bara följer strömningar i samhället där det för den enskilde handlar om karriär (inkomst och ställning).

    Jag skulle vilja säga att båda lägren förmodligen har bitvis rätt och bitvis fel. Det finns trådar av sanning hos samtilga parter. Visst handlar det om att människor vill göra karriär. Visst handlar det om öppna och slutna möten där framtiden diskuteras. Visst handlar det om att människor och grupper med redan stor makt, vill ha ännu mer makt. Det finns ett antal s.k. superrika i världen, sär så rika att pengar inte längre betyder något. Dom behöver inte mer pengar, men ändå fortsätter dessa att samla in desto mer. Varför? Jo, det är det ökande makten som ger upphetsning och tillfredsställelse. En makt man antingen utnyttjar för bra eller dåliga syften. Eller en blandning av båda (som då kallas politik).

    Fastän jag själv tar alla teorier med en nypa salt, så kan det vara fascinerande att ibland läsa och ta del av dessa. Det kan vara mycket skrämmande "uppgifter" som kommer fram. Om man säger att endast 10% av allt som sägs då verkligen skulle ha verklighetsförankring, så är det ändå rätt så hemskt samhälle som då framträder.

    Nu kan inte alla aktiva politiker aggera och utgå från att allt som händer på hemmplan, EU och i hela världen, beror på en världskonspiration. Det skulle varken bli konstruktivt eller gagna medborgarna i sin helhet. Problemet i politikervärlden är att det är väldigt få idealister och tyvärr alltför många karriärister. Det är karriäristerna som har lättast att haka på strömningar, trender, partiagendor osv. Sedan har vi ultrakarriäristerna som fullständigt säljer ut sig bara för att garantera sin ställning och inkomst även efter de politiska uppdragen är slut. Det är dessa som låter sig köpas av lobbyister, för att senare i livet kunna se fram emot en plats i styrelsen för ett bolag som man tidigare kan ha hjälpt under politikertiden.

    Det största problemet med EU idag är att de politiska besluten kommer allt längre bort från folket. Det känns inte rätt att en EU-konstitution skall tas fram av samma politiker som den skall övervaka. Om det nu finns något sådant infört i den.

    Det enda hopp vi har, är att idiealisterna är tillräckligt många så att dessa på något sätt kan hålla tillbaka karriäristernas värsta härjningar. Jag hoppas verkligen att Rick och flera kan stå emot att bli korrumperade av den miljö de nu arbetar i.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.