2009-10-04

Principfast

Det är värt att notera att Amelia Andersotter (pp) – som kan bli ledamot i Europaparlamentet om Lissabonfördraget nu ratificeras – har kritiserat fördraget innan omröstningen på Irland och fortsätter att göra det nu efteråt. Detta trots att det är hennes stol som står på spel.

Jag gillar människor med principer.

13 kommentarer:

 1. Skall man nu vara krass så påverkar väl hennes opinionsbildning knappast processen i Tjeckien speciellt mycket. Visst är det bra med principer, men om du nu vill höja henne till skyarna så får du göra det efter att hon "av princip" avsagt sig sin parlamentsplats. (Vilket iofs vore dumt eftersom hon verkar kunna tillföra en del i parlamentet)

  SvaraRadera
 2. Visst är det bra med principfasta personer. Synd bara att hennes principer verkar ligga långt ut till vänster i saker som inte gäller (PP)s kärnfrågor...

  Henrik, integritetsfrågorna är av yttersta vikt, missförstå mig inte. Men, är du verkligen beredd att stödja en person som anser att Attac är det värdigaste organisationen att ge sina extra pengar från EU från?
  `(http://www.lundagard.se/2009/06/01/amelia-20/)

  Jag behöver inte berätta för dig vad Attac står för, men här är ändå ett utdrag från deras egna webbsida:

  "Attac is an international organization and network in the global justice movement. We are resist neoliberal globalization and work towards social, Environmental and democratic alternatives in the globalization process. We stand for the regulation of financial markets, Closure of tax havens, Introduction of global taxes to finance global public goods, Cancellation of developing countries‘ debt, Fair trade rules and limits to free trade and unregulated capital flows."

  Det låter inte som ni kommer sakna saker att diskutera vid trefikat där nere. Eller?

  SvaraRadera
 3. I Europaparlamentet skall (pp):s ledamöter naturligtvis hålla sig till det som är (pp):s plattform. Till och med jag, som assistent, försöker hålla mig på mattan - även när det kliar i fingrarna.

  SvaraRadera
 4. Sorry, HAX, men Amelia står för den värsta politiska uppfattningen jag kan tänka mig. All trovärdighet för PP försvinner. Och tyvärr också en del av din liberala trovärdighet.

  Men jag gillar dig ändå!

  Attac = Stalin.

  SvaraRadera
 5. Äh, tänk på att hon är knappt 20 år gammal. Folk som inte är socialister när de är unga är det något känslomässigt fel på. (Eller så har de lärt sig nationalekonomi ovanligt tidigt.)

  SvaraRadera
 6. Ante, menar du att du anser att du eller Piratpartiet har rätt att reglera med vad Amelia får och inte får göra med sin kommande lön som parlamentariker?

  Det är knappast en liberal åsikt.

  SvaraRadera
 7. Falkvinge,

  Har jag sagt det? Man kan tycka att en person har rätt att lägga sina pengar på vad som helst, medan man samtidigt arguementerar för att det är en dålig ide. Det är inget oliberalt med det...

  Jag säger att en person som tycker att Ordfront och Attac är de bästa organisationerna här på jorden antagligen har åsikter som är långt från liberala.

  Jag vet att ni slår hårt på trumman som säger att ni bara kommer ta ställning i tre frågor (eller tre punkter).

  Men, man kan göra det på många sätt. Politik blir många gånger ett förhandlingsspel. Om någon bakom lyckta dörrar i förhandlingsrummet erbjuder sig att rösta för ett förslag för ändrade patentregler om (PP)s delgat lobbar lite för att övertyga sina Gröna vänner att rösta för ett protektionistiskt förslag kommer det inte finnas någon moralisk kompass som säger att det är fel.

  Det är ju istället ett perfekt läge, man får igenom sin hjärtefråga och kan sen ramla tillbaka på att "Jag röstar bara som gruppen" i den andra frågan.

  SvaraRadera
 8. Hellre någon principfast än en kappvändare.

  SvaraRadera
 9. Känner mig också lite orolig måste jag säga. Att hon är Attac har väl varit känt, och är något som inte gör mig så mycket. Men i DI idag citeras hon ”i parlamentet vill jag jobba med handelspolitiska frågor”. Känns inte direkt som det vi gav henne mandat att göra om hon skulle komma in. Jag håller med om att strafftullar är föråldrade, men det har inget med pp att göra. Stämmer citatet kan man inte annat än kalla henne politisk vilde, och hon riskerar att sänka trovärdigheten för pp helt.

  SvaraRadera
 10. Vad vore politiken om alla var principfasta?

  Principer är inget som hör hemma i politiken, där handlar allt om att kompromissa.

  Det är därför folk i största allmänhet avskyr politiker och deras värv. I princip.


  /LD

  SvaraRadera
 11. Re: Stroll

  De handelspolitiska frågorna hon pratar om är de som reglerar immateriella egendomar, dvs patent- och upphovsrättfrågor. Ett konkret exempel är ACTA, som är just ett handelspolitiskt fördrag pushat igenom av skiv- och filmindustrin, och som har kraftiga inverkningar på det mesta. Definitivt saker som PP har mandat att driva.

  SvaraRadera
 12. Väldans vad alla var rätta för en liten 20-årig tjej här ;)

  Jag tror Amelia kan bli en vitamininjektion i det annars så gråtråkiga EU-parlamentet!

  Hon missciteras ofta i media - hon kommer bara driva PP-frågor (informationspolitik).

  SvaraRadera
 13. Jag förstår att folk rider ut till försvar för Amelia. Hon har ju visat ett stort engagemang och en intensitet för PP-frågor.

  Dock. Är det någon som kan säga att det inte kan gå till som jag sa ovan? Dvs, saker som inte alls har något med PP-frågor att göra accepteras för att få igenom sina frågor.

  Jag antar att ingen förväntar sig att folk i EU-parlamentet bara kommer att gå med på PP's frågor för att de är en fräck uppstickare, de kommer att krävas motprestationer i någon form.

  Jag är rädd för att man offrar andra saker på principen av att målen helgar medlen.

  HAX, du som har förstahands kunskap, vad finns det för garantier för att så inte sker?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.