2009-10-16

Terroristjägarna ser dig

Tyska Handelblatt uppmärksammar det svenska EU-ordförandeskapets förhandlingar med USA om bankdatasystemet SWIFT. Och att det inte bara ger de amerikanska terroristjägarna insyn i internationella – utan även nationella – banktransaktioner.

Vår nye gröne polare Jan Philipp Albrecht är en av de ledamöter i Europaparlamentet som just nu skapar buller i frågan.

Länk»

19 kommentarer:

  1. Bra att det uppmärksammas. Synd att det når så få..

    SvaraRadera
  2. Nu vet jag varför du avfärdar alla konspirations teoretiker Hax. Du är livrädd Hax att du ska sammankopplas med dem. Men saken är den, lyssnar man på Alex jones så är han i princip en amerikans spegelbild av dig. Han har samma åsikter som dig i allt som rör politik. Det enda som skiljer er åt är att han är kristen, men Alex jones rapportering handlar inte om hans religiösa övertygelse.

    Du är avslöjad hax. För de som inte tror mig. Lyssna på Alex jones, gå in på infowars.com

    SvaraRadera
  3. Jag är ledsen men jag kan inte hålla mig längre!

    Ditt j-vla äckliga, vidriga anonyma troll, dra åt h-vete för f-n!

    Du är svårt sjuk och behöver hjälp nu med detsamma! Så ge f-n i HAX och låt någon på Säters låsa in dig för gott!

    SvaraRadera
  4. Goliat står vid spisen och kokar grodor. En stor gryta med grodor. Sakta höjer han temperaturen. Som groda känns det behagligt ljummet. Åtminstone om det inte vore för den där känslan av att man inte har kontroll, över sitt eget liv. En av grodorna, HAX kallas han, har höjt rösten och ropar vädjande åt goliat "Hörru, halååå, du höjer väl inte värmen för mycket?". HAX har valt att kämpa inifrån grytan. Det är hans val. Det kanske funkar, vem vet? Alternativet är väl att inte lita på Goliat, och hoppa ur grytan. Det är farligt. Om tillräckligt många gör det, blir golvet fullt med grodor som Goliat kommer trampa på och halka i. Många grodor blir isåfall ihjältrampade, men chansen finns också att Goliat ramlar och slår i huvudet så att grodorna räddas. Då kan grodorna leva sina liv som grodor trivs bäst, i dammar och vattendrag.

    Det är fånigt att klaga på att någon valt att kämpa på ett visst sätt. Det är var och en fritt att göra på ett annat sätt.

    SvaraRadera
  5. Men herregud. Tror du på den patriarkala konspirationen mot kvinnor också? Indicier finns det gott om, alltså måste det vara sant.

    Att gnälla på HAX för att han inte dragit samma slutsats som du är bara fjantigt.

    Regga en blogg. De som inte läser dig får helt enkelt dö som slavar i den framtid du förutspår, men, snälla, snälla, låt bli att förpesta vår tillvaro med profetsior som vi redan avfärdat, om och om igen.

    /Smen

    SvaraRadera
  6. Rädslan är stor, väldigt stor för att HAx ska sammankopplas med Alex Jones.

    SvaraRadera
  7. patrik du visa ditt rätta ansikte. Man ska låsa in folk för vad de tycker och säger. Bra där. Du går från klarhet till klarhet. Fortsätt nu att kämpa för frihet din hycklare.

    SvaraRadera
  8. @Anonym
    I all välmening så tror jag att jag har hittat en mer passande blog för dig
    http://www.andersnilsson.name/2009/10/fra-lagen-ar-till-for-att-overvaka.html

    Han skulle nog uppskatta en diskussion med dig mer än vad vi gör här.

    /A

    SvaraRadera
  9. "Han skulle nog uppskatta en diskussion med dig mer än vad vi gör här."


    kollektivismen är stark hos Hax anhängare

    SvaraRadera
  10. Kan vi inte hjälpa HAX till en annan bloggplattform där han - eller någon sympatiserande sysadmin - har tillgång till ipfilter och råa serverloggar?

    Även troll lämnar forensiska slemspår efter sig. Så det borde gå att filtrera bort fanstyget med olika kombinationer av IP-adress, Ethernetadress och User-Agent. Kanske kan man stoppa in ett språkligt spamfilter också, det är ju liksom inte så att trollet varierar sig.

    Jag börjar misstänka att det här specifika trollet har sitt ursprung i Regeringskansliet eller något av våra "statsbärande" partier.

    SvaraRadera
  11. (Skrev följande i ett HAX-inlägg långt bak, men tar mig friheten att lägga in det igen appråpå troll och annat.)

    Har följt diskussionen här, där det tydligen handlar om att antingen så ligger det en planerad världskonspiration bakom allt som händer. Eller så handlar allt om att människor (politiker) bara följer strömningar i samhället där det för den enskilde handlar om karriär (inkomst och ställning).

    Jag skulle vilja säga att båda lägren förmodligen har bitvis rätt och bitvis fel. Det finns trådar av sanning hos samtliga parter. Även galningar och dårar kan ha en viss insikt och verklighetsförankring. Men visst är det tröttande att de dyker upp som hackspetten hos Kalle Anka på julkafton. Men galningarna behövs. Dom gör det "arbete" vi "normala" inte skulle orka eller kanske ens lägga märke till. Men ibland kan det bli lite väl jobbigt bara, när man skall föra konstruktiva diskussioner.

    Visst handlar det om att människor vill göra karriär. Visst handlar det om öppna och slutna möten där framtiden diskuteras. Visst handlar det om att människor och grupper med redan stor makt, vill ha ännu mer makt. Det finns ett antal s.k. superrika i världen, sär så rika att pengar inte längre betyder något. Dom behöver inte mer pengar, men ändå fortsätter dessa att samla in desto mer. Varför? Jo, det är det ökande makten som ger upphetsning och tillfredsställelse. En makt man antingen utnyttjar för bra eller dåliga syften. Eller en blandning av båda (som då kallas politik).

    Fastän jag själv tar alla teorier med en nypa salt, så kan det vara fascinerande att ibland läsa och ta del av dessa. Det kan vara mycket skrämmande "uppgifter" som kommer fram. Om man säger att endast 10% av allt som sägs då verkligen skulle ha verklighetsförankring, så är det ändå rätt så hemskt samhälle som då framträder.

    Nu kan inte alla aktiva politiker aggera och utgå från att allt som händer på hemmplan, EU och i hela världen, beror på en världskonspiration. Det skulle varken bli konstruktivt eller gagna medborgarna i sin helhet. Problemet i politikervärlden är att det är väldigt få idealister och tyvärr alltför många karriärister. Det är karriäristerna som har lättast att haka på strömningar, trender, partiagendor osv. Sedan har vi ultrakarriäristerna som fullständigt säljer ut sig bara för att garantera sin ställning och inkomst även efter de politiska uppdragen är slut. Det är dessa som låter sig köpas av lobbyister, för att senare i livet kunna se fram emot en plats i styrelsen för ett bolag som man tidigare kan ha hjälpt under politikertiden.

    Det största problemet med EU idag är att de politiska besluten kommer allt längre bort från folket. Det känns inte rätt att en EU-konstitution skall tas fram av samma politiker som den skall övervaka. Om det nu finns något sådant infört i den.

    Det enda hopp vi har, är att idiealisterna är tillräckligt många så att dessa på något sätt kan hålla tillbaka karriäristernas värsta härjningar. Jag hoppas verkligen att Rick och flera kan stå emot att bli korrumperade av den miljö de nu arbetar i.

    SvaraRadera
  12. En annant perspektiv17 oktober, 2009 12:19

    Ta Johan Norberg tex. Jag tror han har missat en viktig aspekt angående krisen. Nämligen att bankerna sysslade med systematisk bedrägeri som tillslut ledde till krisen. Och att politikerna försöker dölja detta, eftersom de själva är inblandade i bedrägeriet.

    Föreslår att alla tar en närmare titt på William K black som intervjuas av Bill Moyers, se länk nedan.

    BILL MOYERS JOURNAL | William K. Black | PBS
    http://www.youtube.com/watch?v=Rz1b__MdtHY

    Vill även tipsa om William K Blacks tidigare bok, som just visar att detta bedrägeri pågått långt innan krisen.

    The Best Way to Rob a Bank Is to Own One: How Corporate Executives and Politicians Looted the S&l Industry

    http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0292721390

    SvaraRadera
  13. @Anonym 1
    Har du sett någon hittills som har uppskattat vad forumtrollet öser ur sig?

    /A

    SvaraRadera
  14. Anonym 17 oktober, 2009 12:14 och ett annat perspektiv(dock felstavat) har båda försvarat rätten att lyssna på andra även om man blir trött på dem.

    Läs deras inlägg innan du uttalar dig som en kollektiv apa

    SvaraRadera
  15. Vet tokiga människor själva om att de är tokiga?

    (Brad Pitt i filmen Seven)

    SvaraRadera
  16. The legal services of the EU council (the member states' secretariat in Brussels) in July put forward a confidential paper saying that the European Parliament should have co-legislative powers on the pact under articles 95 and 300 of the EU treaty, EUobserver has learned.

    But EU foreign ministers on Monday (27 July) opted to give the Swedish presidency the exclusive right to handle talks, citing articles 38 and 24 instead.
    ..
    The new data pact will give US treasury officials the right to peek into EU citizens' banking transactions to investigate potential terrorist activity.


    http://euobserver.com/9/28506

    Det kanske var säkrast så?

    SvaraRadera
  17. Anonym, 17 oktober, 2009 16:21, "Vet tokiga människor själva om att de är tokiga? (Brad Pitt i filmen Seven)"


    Ganska ofta faktiskt, problematiken verkar mest ligga i det officiella erkännandet.

    Ingen utgår trots allt från logiken i storyn i moment 22.


    //ST

    SvaraRadera
  18. @ST

    Nu är jag övertygad. Du får verkligen aldrig någonsin knulla.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.