2009-11-26

På tisdag kopplas kablarna in

På tisdag kopplas kablarna officiellt in hos FRA - och den svenska statens automatiserade massavlyssning av svenska folket kan börja.

Samtidigt öppnar "FRA-shopen" igen. Det råder nu ingen tvekan om att FRA kommer att lämna material till Säpo. Vilket är ett uppenbart svek, om man ser till vad FRA-kramarna lovade i debatten.

Läs mer om detta hos Klamberg och Frendo.

Kryphålet är att hemliga polisens beställningar av spaning måste gå genom regeringskansliet.

På så sätt behövs det inte ens någon ändamålsglidning för att ge allt fler tillgång till FRA:s material. Räkna kallt med att regeringskansliet efter en tid slentrianmässigt kommer att ge allt fler myndigheter tillgång till FRA:s godispåse.

8 kommentarer:

 1. Det finns en positiv aspekt av detta.

  Om Regeringskansliet agerar relä åt en massa myndigheter finns det ingen möjlighet för regeringen att skylla ifrån sig eller smita från ansvaret.

  Varje uppdrag till FRA-shoppen är direkt godkänt av Reinfeldt. Om det blir någon skandal faller ansvaret rakt på den politiska ledningen. Ha ha ha.

  Läge för opppostionen att titt som tätt kräva redovisningar.

  Och tänk vad kul det kan bli med läckor om olika avlyssningar.

  SvaraRadera
 2. Jepp, hoppas några bra hackers, typ unga arga hackare, börjar snoka efter FRA-skandaler. Lisbeth Salander for real.

  Alla som gillar tanken på att kämpa mot en ond makt får ju chansen nu. Är man inte hacker så kan man ju leka privatdetektiv på andra sätt, tex få tag på en kopia av nåt komprometterande papper.

  SvaraRadera
 3. SKATTEVERKET kommer att stå långt fram i kön. Finns inget värre brott mot välfärdsstaten än undanhållande av skatt.

  SvaraRadera
 4. Well,, det är väl bara att njuta av den sista stunden av relativ frihet..

  SvaraRadera
 5. När de ändå håller på så kan de väl avskaffa kravet på husrannsakan och habeas corpus? Vad ska man med dessa till om man ändå har rent mjöl i påsen.

  Nu kör vi, tut tut!
  Litar på staten fullt ut!

  SvaraRadera
 6. Det är väl tveksamt om habeas corpus tillämpas i Sverige i dag. I England och USA har de slängt den principen på soptippen.

  SvaraRadera
 7. Kampen mot FRA är föärlorad, övervakningssamhä
  llet är här för att stanna. Det hindrar inte att fortsatt upplysningsverk är motiverad.
  .
  ARBETSLINJEN
  .
  ARBETSLINJEN

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 8. Nej inte Unga arga hackare! det ska vara VFH! vuxna förbannade hackare... dom håller ju till på flashback och det senaste dom la in va att FRA avlyssnar oss! men VFH avlyssnar FRA... så fra är själva avlyssnade. ägda!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.