2009-11-26

Svar på tal

Piratpartiets MEP Christian Engström kommenterar de senaste dagarnas påhopp från vänster.

(Själv skall jag och en bra bok ägna restan av dagen åt att åka tåg över halva kontinenten.)

13 kommentarer:

 1. var det inte någon del i telekompaketet som EUs jurister själva kom fram till att man inte fick lagstifta om i EU-parlamentet?!? *förvirrad*

  SvaraRadera
 2. @ manen
  Jo precis. EU-juristerna kom fram till att man inte kunde använda ordet domstol så som det stod i den urspringliga 138:an. Så man fick formulera om texten och lyckades samtidigt förbättra den.

  SvaraRadera
 3. som vanligt är vänstern en samling känslostyrda inkompetenta vogoner.

  SvaraRadera
 4. som vanligt är vänstern en samling känslostyrda inkompetenta vogoner

  Som emellertid fajtas för rätt många friheter, dock inte ekonomiska sådana.

  Ex: Kvinnors frihet, homosexuellas frihet, djurens frihet, frihet från övervakning (aningen tveksamt dock), flyktingars frihetliga rättigheter.

  Skillnaden mellan libertarianer och vänsterpolitiker är att libertarianer nöjer sig med att kvinnor, homosexuella, flyktingar etc har juridisk rätt på sin sida. Sen kan man opinionsbilda på bloggar, torg, etc. Vänsterfolket försöker arbeta politiskt för att med hjälp av staten etablera en norm i samhället som säkerställer nämnda friheter.

  Inte så stor skillnad i intentionen men väldigt stor skillnad i tillvägagångssättet. Men nog borde man kunna samarbeta lite mer.

  SvaraRadera
 5. "Inte så stor skillnad i intentionen men väldigt stor skillnad i tillvägagångssättet. Men nog borde man kunna samarbeta lite mer."

  Tydligen tycker många på vänstersidan att det är bättre att gnälla som små barn. Vänstern lever fortfarande på 60-70talet.

  SvaraRadera
 6. här är mitt svar: http://christianengstrom.wordpress.com/2009/11/26/osaklighet-och-poserande-fran-vanstern/#comment-10711

  Kalle Larsson (V)

  SvaraRadera
 7. Tydligen tycker många på vänstersidan att det är bättre att gnälla som små barn. Vänstern lever fortfarande på 60-70talet.

  Ja, många på vänsterkanten är som barn. Dom vill också behandla alla medborgare som barn. Men alliansen är ju rätt bra på förmynderi dom också.

  Det är nog bara klassiskt liberala partiet som vill ha ett samhälle där individer måste ha, och tvingas ha, ett större ansvar. Och där man helt enkelt får ta smällen om man bestämmer sig för att man är helt maktlös mot diverse strukturer i samhället.

  SvaraRadera
 8. "med hjälp av staten etablera en norm i samhället som säkerställer nämnda friheter."

  om man sänker ned sig i cement för att det är tryggt så stelnar det ganska snabbt, och det är svårt att ta sig ur.
  menmen.. vi ska sammarbeta, rösta pirat helt enkelt så är höger och vänter under samma paraply.

  SvaraRadera
 9. PS: Jag är alltså så mycket libertarian att jag inte kan stava till vänster, därav "vänter".

  SvaraRadera
 10. PS: Jag är alltså så mycket libertarian att jag inte kan stava till vänster, därav "vänter".

  Samma här, men vi måste förlåta dom som fastnat för vänsteridéer, ty dom vet inte vad dom gör. Dom har missat det där med cementen.

  Jag slits mellan att rösta enligt mitt ideal (klassiskt liberala partiet) eller att vara pragmatisk och rösta på ett parti som kan uppnå något bra i praktiken (piratpartiet).

  SvaraRadera
 11. killerthriller: "menmen.. vi ska sammarbeta, rösta pirat helt enkelt så är höger och vänter under samma paraply."

  Ibland taggtråd, gulag och murar, ibland lite fri telekommarknad.

  SvaraRadera
 12. @Vänster-folk & mfl med liknande åsikter:

  Ni kan ta ert j*vla pack o dra dit peppar'n växer, nämligen KINA, forna RYSSLAND eller möjligen KUBA.. där kan ni uppleva lite "vänster-ideer" på riktgt.. jojominssan, lika (dåligt) för alla, likssom!
  Ja var i Berlin under hösten i år, och på öst-sidan finns den svarta ingrodda smutsen o all dekadens fortfarande kvar.. så, 20 år efter murens fall, är INTE tillräckligt lång tid för att laga vad 30 år av kommunism(vänster-ideer) har skapat.. Se klippet & fatta:

  vänster-politik&kosekvenser
  /insider

  SvaraRadera
 13. Hmm...
  Är det aldrig någon som har ifrågasatt eller sett miljöförstöringen i alla dessa flygningar, resor och papperskonsumtion som förekommer inom EU.
  Var med och avskaffa feminism
  och gå ut ur EU ! Kämpa för rättvisa åt alla. Värna samtidigt om vår miljö Byt inte ut glödlampan till ett miljöfarligt alternativ!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.