2009-11-11

Suck!

Det verkar som om EU-kommissionen vill förlänga vätskeförbudet och vätskekontrollerna på flyget till år 2014.

13 kommentarer:

  1. Varför inte 2041 på en gång?

    Suck

    SvaraRadera
  2. Klapp, klapp, klapp

    - Varför klappar du i händerna hela tiden?
    - För att skrämma bort alla dronter.
    - Men här finns ju inga dronter?
    - Nej där ser du!

    Klapp, klapp, klapp

    SvaraRadera
  3. Har PP gjort något officiellt ställningstagande i frågan?

    SvaraRadera
  4. PP är för terrorism

    SvaraRadera
  5. Vi samarbetar med Eva Lichtenberg, som tycker att kommissionen bara är tramsig och tröttsam i den här frågan.

    SvaraRadera
  6. En viktig anledning är att man får sälja mer drycker (vatten, läsk, öl, vin, etc), då folk som sitter och väntar på planet, eller byter mellan två plan, inte kan ha med något eget. Det skulle vara intressant att se siffror på hur många miljoner man tjänat på detta.

    SvaraRadera
  7. Säkerhetsteater.

    Vad händer när man första gången griper en kvinnlig terrorist som gömt sprängmedel i slidan?

    Att säkerhetsvakterna ska gräva runt i alla kvinnliga passagerares underliv?

    Gränsen för det löjliga har redan passerats.

    SvaraRadera
  8. Då har väl Förenta Demokratiska Staterna redan beslutat det, antar jag... för vi måste ju göra som de säger.

    SvaraRadera
  9. Om man nu skulle vara en självmordsterrorist som tänker spränga ett flygplan vore inte bästa sättet att få med sig en rejäl sprängladdning att svälja den?

    Det kan ju knappast vara svårt att skapa en tändmekanism som triggas efter en viss tid av magsyran. En sån mekanism lär knappast synas ens på röntgen.

    SvaraRadera
  10. Jag älskar det faktum att man får ha med sig hur mycket vätska som helst i bagaget som man checkar in. För det gör väl inget om en bomb detonerar i bagageutrymmet?

    Sedan undrar jag om begränsningarna verkligen räcker? Jag har svårt att tro att man inte kan göra en ordentlig bomb med den tillåtna mängden vätska om man verkligen vill. Alltså så hänger våra liv inte på mängden vätska utan på att de kan stoppa de som vill ha med sig fel sort.

    Men som vi alla vet så är det bara ett spel för gallerierna. Så tröttsamt.

    SvaraRadera
  11. En person som verkligen vill ta ombord sprängämnen och detonatorer kan ju göra det. Vi har så mycket apparater och andra prylar att maskera diverse prylar i samt att sprängämnen går att forma på det mest häpnadsväckande sätt så det är ingen konst.

    Tyvärr har har de febrila jakten på metallföremål i bågarna (detektorerna) och vätskor lett till att fokus helt och hållet är på saker. Det är ju personer man ska leta efter. Den förmodade terroristen har ju inget som ser suspekt ut eller drar igång larmet i bågen. Jag brukat fascinerat följa arbetet vid säkerhetskontrollerna och det är verkligen en säkerhetsteater. Syftet verkar mer att visa resenärerna att någonting görs.

    SvaraRadera
  12. Men för bövelen, om det krävs, låt oss säga, 4 dl vätska för att göra sprängladdning, men man bara får ha med sig 2 dl genom säkerhetskontrollen, är det ju inte svårare än att TVÅ personer går igenom med HÄLFTEN var!

    Fast när man väl sitter på planet, törstig efter att ha stått på startbanan i 3 timmar, och frågar SAS-kärringen om man kan få ett glas vatten och hon svarar "Nej, du måste vänta tills vi börjar servera mat", vilket kommer att ta ytterligare en timme (innan de kommer till min sätesrad), önskar man att någon sprängde planet i luften!

    /Paul W

    SvaraRadera
  13. Detta är sanneligen dumt eftersom man kan gå genom spärrarna flera gånger så man behöver inte vara flera personer för att ha med mer vätska.. Man kan helt enkelt gå flera gånger med max vätskemängd och bara gömma det på något smart ställe mellan turerna.. På större flygplatser kan det till och med finnas flera "ingångar" med olika personal så det är ingen som känner igen "terroristen" ens, Men även om dom skulle göra det så säger man bara att man glömde något ute; tada inga problem..Instant bomb.
    För ingen kollar en när man faktiskt går på planet. Detta är bara en omständig grej som säkert lobbades genom av handlare som har intressen i detta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.