2009-11-02

Twilight Zone

En del saker ger mig väldigt dåliga vibbar...

25 kommentarer:

  1. Påminner om Knutna Nävars hyllningar till den store rorsmannen...

    SvaraRadera
  2. Hehe. Sahlin och Östros ser lite tveksamma ut men LO-basen tar i för full hals =D

    SvaraRadera
  3. Herregud... Är det här på riktigt?!!!

    SvaraRadera
  4. Skulle vara kul att veta "historien" bakom detta. Vem tog initiativet till sång och just till denna sång.

    Sahlin och Östros var klart besvärade. Och dessutom samtidigt filmade av tv-kameror.

    Medan Wanja sjöng glatt med. Vilket inte är förvånande. LO är ju en diktatoriskt styrd organisation på yttersta vänsterkanten av SAP.

    SvaraRadera
  5. Jag har en våldsam allergi mot röda fanor och ännu våldsammare allergi mot folk som sjunger om röda fanor .
    Denna sång är en kommunistisk sång .Tydligen har de inte förstått att sovjet inte existerar längre .

    SvaraRadera
  6. Leve socialismen över friheten? Seriöst?
    Resten kan jag väl möjligen köpa som någon slags fånig kampsång eftersom den inte säger annat än "Heja oss".

    SvaraRadera
  7. Vad är skillnaden på detta och när man super till efter ett möte med frihetsfronten?

    Jag gillar när folk sjunger.

    SvaraRadera
  8. Micke sa...

    Vad är skillnaden på detta och när man super till efter ett möte med frihetsfronten?

    Jag gillar när folk sjunger."

    På frihetsfronten sjunger man om friheten, här sjunger man om socialismen över friheten.

    AT&T

    SvaraRadera
  9. "Leve socialismen över friheten", nu mår jag riktigt bra. Detta sätter en stor spik i kistan för sossarna och övriga "rödgröna" förhoppningsvis.

    SvaraRadera
  10. stroll, Onkel Tom:

    "Leve socialismen, leve friheten" är det trots allt dom sjunger. ( http://enn.kokk.se/?page_id=1162 )

    Man ska inte glömma att vänstern i regel också ser sig som frihetlig. Ett bra exempel är den gamla antistalinistiska vänsterhiten Vargjakten.

    SvaraRadera
  11. Det är en väldigt gammal, från början italiensk socialistisk kampsång. De börjar sjunga på originalspråket i slutet men där klipper Expressen tyvärr, så vi får inte höra något briljerande(?) på främmande språk.

    Se http://en.wikipedia.org/wiki/Bandiera_Rossa för bakgrund.

    Den har inte så mkt med Sovjet att göra, om man skall vara ärlig. Men intrycket man får kanske inte är det bästa. ;)

    SvaraRadera
  12. Den ursprungliga texten lyder Leve kommunismen och friheten men byts ut ibland mot socialismen.

    SvaraRadera
  13. @Andreas: Tack för rättningen. Tyckte verkligen de sa över. Med ett till leve kändes det ju dock lite bättre om än fortfarande lite olustigt. Å andra sidan verkade det som om alla utom Wanja tyckte det var lite olustigt, så ska nog inte döma dem allt för hårt.

    SvaraRadera
  14. På frihetsfronten sjunger man om friheten, här sjunger man om socialismen över friheten.



    Dom sjunger om frihet.
    Dom har en annan väg dit.Det är enda skillnaden.

    Jag tror inte att nån av dom tycker att det är olustigt av någon annan anledning än att svenskar normalt inte pallar att sjunga på ett sätt som inte är krystat och tillgjort.


    D.v.s Det ser exakt lika löjligt ut på en moderat partikongress.

    SvaraRadera
  15. Micke: Är det inte konstigt att du, (med rätta), reagerar över att SD sjunger strofer som fötts ur nazistiska rörelser men tycker att det är trevligt att S sjunger strofer som fötts ur kommunismen? Just "Leve socialismen, leve Friheten" kommer just från strofen "Leve kommunismen, leve Friheten".

    Men kommunisterna kanske också har en annan väg till frihet. Den kallas bara slaveri.

    /Byggaren

    SvaraRadera
  16. Sen stämmer det Byggaren.

    Jag har mindre problem med socialdemokrati än med fascism.

    Socialdemokratin sa nej till den fascism som högern sa ja till 1933 liksom socisldemokratin tidigare tagit ställning mot kommunismen så för min del får dom sjunga vad fan dom vill.

    SvaraRadera
  17. Micke:

    Vad var det som inte stämde i min text?

    Du menar förstås att du har mindre problem med kommunism än fascism? För det som du anmärkte på i SD's fall var just att de sjöng strofer som nazister hittat på.

    I båda fallen så hämtar partiledningarna inspiration från två odemokratiska ideologiers kampsånger. Jag förstår inte varför du gillar det i det ena fallet men blir upprörd i det andra.

    Själv blir jag illamående av bägge fallen.

    /Byggaren

    SvaraRadera
  18. Du menar förstås att du har mindre problem med kommunism än fascism?

    Jag har mindre problem med kommunism som utopi än fascism som utopi av förklarliga skäl. Fascism och i synnerhet nazism bygger uttryckligen på dom starkas rätt att förslava dom som definieras som svaga eller ovärdiga.

    Det gör inte kommunism.Kommunism som utopi handlar om allas lika värde.

    Däremot har jag inga problem alls med demokratisk socialism vars utopi till vissa delar härrör från kommunismen när det gäller strävan efter allas lika värde men som distanserat sig från dess totalitära sida och som en konsekvens av det ensam stod mot BÅDE fascism och kommunism i bland annat Tyskland på 30 talet.

    Jag vet sedan tidigare att du tillhör den kader av liberaler som av nån absurd anledning likställer europeisk socialdemokrati med fascism och du vet sedan tidigare att jag inte delar den uppfattningen så inget är nytt den här gången heller.

    SvaraRadera
  19. Micke: "Fascism och i synnerhet nazism bygger uttryckligen på dom starkas rätt att förslava dom som definieras som svaga eller ovärdiga."

    Du kanske kan peka på var i deras program detta står? Även om det i praktiken innebär slaveri så står detta inte att finna någonstans i deras partiprogram. Så detta argument faller.

    "Det gör inte kommunism.Kommunism som utopi handlar om allas lika värde."

    Förutom kulaken, kapitalisten, klassförrädaren etc. Du har missat poängen med kommunismen. Det finns inget lika värde i deras utopi heller. Det finns bara utrymme för den rätta lärans undersåtar. Resten ska rätta sig i ledet eller förslavas.

    "Däremot har jag inga problem alls med demokratisk socialism..."

    Det var inte detta som frågeställningen gällde. Den gällde dina dubbla måttstockar gällande två vidriga och totalitära dogmer.

    "Jag vet sedan tidigare att du tillhör den kader av liberaler som av nån absurd anledning likställer europeisk socialdemokrati med fascism och du vet sedan tidigare att jag inte delar den uppfattningen så inget är nytt den här gången heller."

    Testa att läsa det folk skriver i stället för att hitta på. Jag har inte på något sätt likställt socialdemokrati med fascism. Jag likställer kommunism med fascism. Att sjunga kommunistiska slagord är lika illa som att sjunga nazistiska, oavsett vem som sjunger dem. Eller anser du det mer försvarligt om FP's partiledning sjöng nazistiska sånger i stället för SD?

    /Byggaren

    SvaraRadera
  20. haha blir inte rösta på sossarna nästa vall heller ;P

    SvaraRadera
  21. Byggaren.Jag har inte läst det nazistiska partiprogrammet men jag vet så mycket om den nazistiska politiken att dess grund utgörs av föreställningen om den ariska rasens överlägsenhet och Tysklands roll att leda.


    Kulaken kapitalisten etc etc har i UTOPIN samma värde som alla andra.UTOPIN ger inte vid handen att specifika grupper har stööre värde än andra.PRAKTIKEN gav andra resultat.


    Jag har inte dubbla måttstockar.Jag konstaterar ATT nazismen som utopi har som mål att den ariska rasen under nazistpartiets ledning ska styra alla andra samt att kommunismen som UTOPI har som mål att alla ska ha samma värde SAMT att strävan att fullfölja bägge dessa UTOPIER lett till slaveri, mord, och katastrof.

    DU däremot påstår att jag hyllar det ena och förkastar det andra och vad DU säger kan jag rimligen inte stå till svars för.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.