2009-12-21

Konspirationsteori

Dagens konspirationsteori, där ute, är att Berlusconi-attacken var en bluff.

Fan trot. Visserligen är karln fräck som få. Men problemet med sådana stunt är att det alltid, förr eller senare, är någon som läcker. Vilket är en risk som jag tror att inte ens Berlusconi är beredd att ta.

8 kommentarer:

 1. http://morkljus.blogg.se21 december, 2009 21:30

  Kul konspirationsteori, förhoppningsvis kan han (Berlusconi)ha kommit i bättre balans, det kan väl inte gå åt andra hållet?

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att inse sanningen. Enligt Falun Gong är alla världens politiska ledare utomjordlingar. Det enda sättet att skilja dem från människor är genom deras näsor av sten. Naturligtvis måste utomjordlingarna då och då iscensätta dessa incidenter för att leda bort misstankarna. Annars kanske hela mänskligheten börjar träna kinesisk gymnastik. Eller trolla fram kaniner ur hattar som lär vara den västerländska motsvarigheten...

  :)

  SvaraRadera
 3. Jag kan mycket väl tänka mig att han överdriver effekterna utav attacken. men själva genomförandet utav den tror jag bara han var offer för.

  SvaraRadera
 4. Skulle vara bra att få se data som stödjer tesen att "någon läcker alltid vid en konspiration".

  Skiljer situationen sig om det gäller saker iscensatta av myndigheter och icke-myndighets-entiteter?

  Och: När spåret är kallt brukar det komma saker som är lätt tvetydiga. Då spelar det dels ingen roll längre, dels lyckas "konspirationsförnekarna" runtom i världen då i allmänhet ganska enkelt avskriva dem... som konspirationsteorier. Se bara på Climategate.

  SvaraRadera
 5. Alla vet vad som egentligen hände http://comixed.com/2009/12/18/comics-comic-strip-yonkoma-chuck-norris-took-care-of-it/

  SvaraRadera
 6. All respekt åt honom om han är villig att låta en galning kasta en tung pjäs i ansiktet för att vinna röster. Då har i varje fall varit beredd att offra något för den. Till skillnad mot andra politiker som bara är villiga att offra andra för att få makt.

  Dock tror jag inte det är en konspiration. Det verkar inte rimligt att han skulle riskera att förlora synen. Det hade varit smartare att få en kniv i armen eller så. Trots allt verkar han smart i all sin otrevlighet.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med om att de flesta större konspirationsteorier faller på att någon borde ha berättat förr eller senare.

  Å andra sidan så är det här så mycket mindre. Tex månlandingen var det mängder med människor inblandade i. Här skulle bara Berlusconi, mannen som kastade och, inte helt nödvändigtvis, Berlusconis livvakter behöva vara inblandade.

  Säger dock inte att det är en konspiration.

  SvaraRadera
 8. HAX, du goer samma misstag som alla andra. En sammansvaerjning behoever inte alls spricka utan kan haalla under foerutsaettning att det aer faa inblandade.

  Dessutom tyder ju allt paa att president Kennedy moerdades av en stoerre sammansvaerjning, som trots sin storlek inte har spruckit.

  Sammansvaerjingens deltagare hade foerstaaas gemensamma intressen.

  Att konspirationer INTE foerekommer aer vaar tids stoersta vandringslegend.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.