2010-01-27

Land of the free, home of the brave...

I Kalifornien har ett skoldistrikt förbjudit ordböcker som innehåller oanständiga ord som "oralsex".

10 kommentarer:

  1. Ja ibland händer det att politiker tar munnen full!

    SvaraRadera
  2. Man kan ju fråga sig om varför skolan inte bara sade nej åt något som verkar vara ett fall där en projicerande kristkonservativ moralist fått spunk över att det kan finnas "vulgära" ord i en ordlista.

    SvaraRadera
  3. Så då blir personer som vill veta vad ordet "oralsex" betyder tvungna att googla istället.
    Skolan uppmuntrar m.a.o. till porrsurfande. :)

    SvaraRadera
  4. Sjukt. Första steget mot newspeak? Märkligt att just kalifornien håller på såhär också. De känns ju trots allt tämligen liberala, men förbjöd homoäktenskap i senaste folkomröstningen.

    SvaraRadera
  5. I en annan del av världen.

    Snart nära dig.

    SvaraRadera
  6. Jag har för mig att det var Webster som, när hans ordbok fick en liknande kritik, helt enkelt svarade: "Innehåller den alla de där fula orden? Och hur vet du det? Har du letat efter dem?"

    SvaraRadera
  7. javisst, varje form av selektion av vilken information våra barn får tillgång till är 1984...

    Om jag föreslår att alla förstaklassare skall se hårdporr varje morgonsamling och någon protesterar, eller ifrågasätter lämpligheten så är det bara att spruta invektiv omkring sig och dra en massa löjliga, långsökta poänger.

    Finns det ingenting vi kan enas om kanske lämpar sig bäst för de senare klasserna/vuxenvärlden och inte är småskolornas uppgift att förmedla?

    ...utan att komma viftande med en massa uttjatade begrepp om "yttrandefrihet hotad" etc

    SvaraRadera
  8. I en annan del av USA:

    För ett par år sedan var jag i Las Vegas. Så fort jag kom upp till mitt hotellrum började jag kolla runt lite vad det hade att erbjuda - välkomstkorgen, utsikten, badrummet, TV:n etc.

    När jag drog ut lådan till nattduksbordet hittade jag en telefonkatalog, som jag nyfiket tog fram och lade på sängen där jag satt. Ett på måfå taget grepp med tummen resulterade i att jag hamnade bland gula sidorna. På en helsidesannons var det första jag läste "Do you like Asian Schoolgirls? Call..."

    SvaraRadera
  9. frågan är bara om hon visste vad ordet betyder före eller efter hon läste det ur ordboken.

    SvaraRadera
  10. Det borde heta rätt-ordböcker, eller visas-ordböcker. Som naturligtvis är de rätta. Säger sanning, till skillnad från de som tar in vad skit som helst.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.