2010-01-05

Nakenskanningen på flyget applåderas

Av vilka? Jo, av landets nudister, naturligtvis.

12 kommentarer:

  1. Enastående tillfälle för alla anställda snuskgubbar på flygplatsen att se hur de kvinnliga passagerarna ser ut utan kläder. Gissar att det till en början kommer att slagsmål om vem som skall få titta på skärmarna.

    SvaraRadera
  2. Kollade inte länken men antar att du länkade till Newsmill. Äckligt med scanning och på sätt och vis äckligt med nudister!
    Tror jag skiter i att flyga något mer.

    SvaraRadera
  3. Det är väl för att dra uppmärksamhet från den perviga aspekten som exempelbilden som cirkulerear är på en fet, flintskallig kvinna.
    http://medias2.cafebabel.com/6437/thumb/355/-/naked-scans-at-amsterdam-airport-brussels-news-euweek-scanners-amsterdam-news.jpg

    SvaraRadera
  4. Hur förenlig är kroppsscanning med Islams regler om kvinnors exponering av sina kroppar? Det borde väl bli undantag från scanning för kvinnor i burka? Eller blir det så att muslimska kvinnor inte kan flyga i framtiden?

    SvaraRadera
  5. Muslimska kvinnor får väl ta och anpassa sig till nutida förhållanden? Det går inte att fortsätta leva i medeltiden.
    Mvh
    Lägereld

    SvaraRadera
  6. När de upptäcker att deras scannrar inte är så effektiva , trots priset ,och låter passera självmordbomabare ÄNDÅ ,( en av dom hade ju en sprängdladdning i ändtarmen ) så vad återstår då ????
    Skall ALLA som flyger få en hand instucken både här och där ? Eller ska man få en minirobot in i röva som kommer ut genom munnen ( eller kanske tvärtom låter bättre )och inspekterar hela tarmsystemet ??
    Eller VAD ???

    SvaraRadera
  7. Förutsatt att bilderna inte lagras tycker jag personligen att det är mer integritetskränkande med övervakning av människors förehavanden än en ögonblicksbild av deras kropp som bara ses av en person som man inte har direktkontakt med. Min kropp säger inte så mycket om mig som person. Det är värre med övervakning av var jag rör mig, vad jag gör, och med vem jag kommunicerar och vad vi talar om.

    Däremot vet jag inte om det är ett speciellt verkningsfullt medel mot terroristdåd.

    SvaraRadera
  8. ...och när kroppscanningen är klar är det bara att knalla in på närmaste godisbutik och köpa en Bordeaux. Väl inne i kabinen är det bara att slå av halsen på flaskan och rispa upp buken på el capitano.

    What a scam...

    SvaraRadera
  9. Vem har sagt att flygsäkerheten har varit särskilt genomtänkt Fredriksson? :P

    Det finns alltid kryphål. Det är bara trist att de som beslutar aldrig ska fatta detta. Tyvärr så saknas det helt och hållet konsekvensanalys och logik i mycket som det beslutas om i dagsläget.

    SvaraRadera
  10. Jag blev scannad av en sådan där maskin i Amsterdam för typ ett år sedan. Tullaren konstaterad att jag inte fick plats (195 cm). Räkna med längre terrorister framöver! :)

    /Paul W

    SvaraRadera
  11. Vägra nakenkamerorna. Kräv att få bli kroppsvisiterad istället.

    SvaraRadera
  12. Metsis, vi blir alla flintskalliga i den där skannern. Håret är lika osynligt som kläderna. Återstår bara för terrorister att ta reda på vilka andra material som är osynliga men ändå användbara...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.