2010-02-16

Skriv i prasselmedia!


Integritetsdebatten börjar så smått röra på sig i bloggosfären och i nätforum. Problemet är bara att de flesta människor inte läser bloggar. Skall debatten lyfta, då måste vi nå fler.

Skriv en insändare i prasselmedia! Här finns tips och adresser: DN | SvD | Aftonbladet | Expressen

Med en enda insändare kan du nå tiotusentals, rent av hundratusentals, behövande människor på en gång.

Söker du inspiration för att skriva, då får du gärna sampla text från denna blogg.

(Jag skall även försöka hinna sammanställa en lista över adresser till insändarredaktioner i resten av landet inom kort.)

12 kommentarer:

 1. Jo. Dock ska man komma ihåg att de stora tidningarna har råd att vara kräsna. Tidningarna i de mindre städerna eller landsortspressen kan i princip alla som har ett någorlunda språk och röd tråd komma med i. Jag har under de senaste 3-4 åren skickat in ett dussin till tidningen där jag bor. Alla har kommit med, de har helt enkelt inte "råd" (de ska fylla insändar- och debatt-sidorna var dag) att refusera speciellt mycket utan tar in mer eller mindre allt som inte är ren rotvälska.

  SvaraRadera
 2. Den franska regeringen verkar ha flippat ur totalt, vilket i och för sig inte är någon nyhet. Nu har man drivit igenom en lag som bland annat innebär att privata aktörer får sätta upp kameror, man ska filtrera Internet i jakt på pedofiler (finns väl vissa likheter här med hur länder som Iran och Kina resonerar för att censurera Internet). Lagen ger också polisen rätt att registrera uppgifter även om personer som frias från misstankar, det är ett totalt avskaffande av grundläggande mänskliga rättigheter som man sysslar med i Frankrike!

  http://www.nyhetskanalen.se/1.1512210/2010/02/16/skarpt_overvakning_i_ny_brottslag

  SvaraRadera
 3. det är ju dock bråck och misshandel utanför MCDonalds här i Ludvika varje helg så :) kanske en MC klubb hade varit bättre.

  SvaraRadera
 4. instämmer med dig. Det är bara att *prassla* på. Många fler än vi tror som läser papperstidningarna, de finns ju på arbetsplatser, väntrum mm

  SvaraRadera
 5. http://www.scabernestor.blogg.se16 februari, 2010 20:35

  vill meddela att det är fritt att sampla från mina texter också.

  Scaber Nestor

  SvaraRadera
 6. Så länge inte debatten börjat röra sig så spelar det nog ingen roll hur bra Anne Ramberg än skriver, det kommer ändå ratas av kvällstidningar (som jag tror spelar mest roll). Såvida det inte finns några personliga intressen och sådana som är beredda att pröjsa för det (indirekt, reklam), utan att vara reklam.

  Kanske det finns
  kanske det väntas på
  Det är långt till valet

  SvaraRadera
 7. Visst kan det vara svårt att få in insändare i stora tidningar.

  Visst är valdebatten ganska sval än så länge.

  Men vi kan inte åstadkomma något genom att sitta och beklaga oss över hur svårt allting är!

  Vi kan få in insändare. Vi kan dra igång debatt.

  Men för att lyckas måste vi försöka.

  Kör hårt!

  SvaraRadera
 8. Tips för att komma in:

  Skriv väldigt kort och välj en "liten" fråga med Ett argument i Ett led byggd på konkreta exempel. Inte resonemang om övergripande strukturer, principer, osv.

  SvaraRadera
 9. @Putte: Tyärr har du nog rätt... Vi har det nog som vi förtjänar.

  SvaraRadera
 10. Lokaltidningar som "Mitt i" är också bra att skriva insändare i. Det är nog fler än man tror som läser insändarna!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.