2010-02-02

Val 2010: Börjar (pp) rycka redan nu?


Piratpartiets väljare har, som bekant, bättre saker för sig än att sitta hemma och vänta på att Sifo skall ringa. Dessutom vet vi från EU-valet att (pp) tenderar att rycka från nästan noll i opinionsmätningarna till ett betydande väljarstöd först de sista månaderna innan valdagen.

Därför är det värt att notera att Piratpartiet redan nu, med över ett halvår kvar till valet, börjar bubbla i opinionen.

Enligt en opinionsmätning från Aftonbladet / United Minds / Cint får Piratpartiet i dag 2,2 procent av väljarsympatierna.

Detta bådar gott. Redan innan någon hade väntat sig det börjar (pp) klättra upp mot fyraprocentsspärren. Min maggropskänsla säger mig att det kommer att bli match på allvar.

Men det bygger förstås på att alla gör vad de kan för att föra in piratfrågorna i debatten på allvar. Inte minst vad det gäller övervakning och integritet står vi mot gammelpartier som inte har några bra svar, bara ett riktigt dåligt track record.

9 kommentarer:

  1. Aftonbladets undersökning är unik med en webpanel. Piratpartiets resultat har alltid redovisats i Aftonbladets undersökning.

    SvaraRadera
  2. Nu gäller det bara att hålla tempot uppe, aldrig slappna av alls om vi ska klara kampen. Samtidigt måste vi ta strid på samma sätt som våra motståndare strider mot oss.

    Det jag menar är att om dom lägger opinonsmässiga rökridåer och allmänt vinklar saker, då ska vi inte får vara sämre! Speciellt inte när media i allmänhet inte längre verkar gilla att nämna Piratpartiet längre.

    Skriva vanliga hederliga debattartiklar och insändare är nått pp måste bli bättre på också. Vi är underrepresenterade där, det finns fortarande endel opinion som enbart läser papperstidningar.

    Problemet är att vi är unga och medel Piraten köper förmodligen inte vanliga tidningar. Därför kan det vara vettigt om de ledande piraterna upprättar nått nätverk för att hålla koll på gammelmedia och hjälps åt att skriva debatt/insändare. Detta är exempelvis SD betydligt bättre än oss, information jag sett från folk inne i SD säger att dom har välfungerade nätverk för detta.

    SvaraRadera
  3. Varifrån får du alla dina fina bilder?

    SvaraRadera
  4. Jonas Sandberg: +1 på den!

    Dan: Bland annat www.istockphoto.com

    SvaraRadera
  5. Hax: "Piratpartiets väljare har, som bekant, bättre saker för sig än att sitta hemma och vänta på att Sifo skall ringa."

    Var sitter de då och fildelar, om inte hemma?

    SvaraRadera
  6. Lite mer IPRED-rubriker och sådant, samt "procentkäbbel" mellan de etablerade partierna så kanske PP har en reel chans faktiskt !

    /K

    SvaraRadera
  7. Anonym (13:13): Fildela manuellt?? Du skämta med mig aprillo, sådant tar ju servern hand om helt automagiskt med hjälp av filter. ;-)

    SvaraRadera
  8. Jonas S har en viktig anmärkning där.

    SvaraRadera
  9. Även Temo kör med web-panel numera.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.