2010-03-17

Bror Duktig


Michael Lynton, chef för filmbolaget Sony Pictures, har åsikter om biografbesökarnas matvanor och hälsa. Han vill ersätta popcorn på biograferna med till exempel fruktsallad, grönsaksstavar och yogurt.

13 kommentarer:

 1. "Han vill ersätta popcorn på biograferna med till exempel fruktsallad, grönsaksstavar och yogurt."
  Nej, det är inte vad som står i artikeln.
  Det står att han gärna skulle se ett utökat sortiment med fler, hälsosammare, varor.
  På vilket sätt är fler valmöjligheter dåligt?

  / _K_

  SvaraRadera
 2. Jag vill ha Whiskey och revben när jag går på bio.

  SvaraRadera
 3. jag har inget emot hans ide bara popcorn och godis finns kvar som möjligt tilltugg om man vill ha det men jag har nog inget emot hans ide, jag kan nog slänga i mig en fruktsallad och en yoghurt glass på bion om det finns tillgängligt :P fett mycket godare i min åsikt. nu blev jag, sugen på yoghurt!!!! tror jag tänker ha lite popcorn i min yoghurt bara för att testa om det är got lär vara som flingor! älskar dig Henrik!

  SvaraRadera
 4. "Last month Tim Smith, the chief executive of the Food Standards Agency in Britain, called for filmgoers to be told how many calories there are in the popcorn, ice cream and fizzy drinks..."

  Gissa vart det är på väg?

  SvaraRadera
 5. För egen del skulle jag önska biografer där det *inte* tillhandahålls snacks och snask, oavsett deras grad av (o)nyttighet.

  SvaraRadera
 6. Popcorn är ju inte onyttigt alls

  SvaraRadera
 7. "Gissa vart det är på väg?"

  Om de überkonspiratoriska piratpartisterna får hållas och följer standardmallen för sådana här frågor så kommer man snart fram till att salladen förmodligen inehåller avlyssningsapparatur som rapporterar ev. samhällsomstörtande konversationer under filmens gång samt mäter tarmperistaltiken :)

  Johan

  SvaraRadera
 8. Detta förbannade ätande i tid och otid! Vad hände med regeln om tre-mål-mat-dagen som vi fick lära oss förr i tiden? Jo, jag vet det länge sen i mitt fall, men varför kan man inte äta före eller efter biobesök, eller korta flygresor för den delen? Folk tycks skita i läkarnas varningar för övervikt/fetma, den nya folksjukdom som kommer att kosta samhället stora pengar. Å andra sidan kommer förstås trycket på pensionsutbetalningarna att lätta med tiden. Alltid nå't sa fan...

  SvaraRadera
 9. Själv skulle jag vilja se att biografstolarna var så utrustade att man har ett litet bord att lägga upp maten på. Skulle mycket väl kunna tänka mig att pilla i mig en grillad kyckling till någon bra rulle. Skulle också uppskatta en 25-årsgräns på de filmer jag vill se.

  Hoppas bara att yogurten och grönsaksstavarna på bion är riktigt klimatsmarta och rättvisemärkta...

  SvaraRadera
 10. Johan: Oj, ett anonymt inlägg så börjar din hjärna tydligen fyllas utav teorier om vem det är och en profil arbetas fram nästan ur ingenting alls.

  Känns stabilt.

  SvaraRadera
 11. Mer mångfald av mat och dryck på bio! Själv skulle jag gärna dricka en öl till mina popcorn.

  SvaraRadera
 12. Det kan bli kladdigt.

  När man ser en sexåring med 0,8 liters läskbägare så undrar man ju vart samhället är på väg. Vanligt vatten är dyrare än läsk på SF bio.

  Popcorn har högt GI-värde. Jordnötter är bättre.

  SvaraRadera
 13. Är det så hemskt att föreslå tillgång till nyttuigare snacks?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.