2010-04-11

Lästips

Jan Guillou är fullständigt lysande om Quick-fallet i dagens Aftonblad.

4 kommentarer:

  1. Man får nog vara Guillou själv för att tycka detta var lysande. Han skrev ju bara för att kunna flika in att det var synd om honom för att Expressen avslöjat att han lämnade informationer till KGB.

    SvaraRadera
  2. Hela soppan med trä och plastbitarna får mig att tänka på rättsläkaren Steven Hayne från Mississippi, som Radley Balko skrivit en hel del om både i Reason, men även i sin egna personliga blogg, The Agitator.

    Med den skillnaden att i Quickfallet så skapades falska bevis för att läggas till en psysiskt sjuk människas erkännanden, men Hayne fabricerade bevis för att få de som sa sig vara oskyldiga dömda.

    Mycket bra grävande av Balko.

    SvaraRadera
  3. Qvick, och bevisföringen mot honom, får mig att tänka på domen mot CO2. Samma psyko-sociologi är det som har fällt avgörandet, fast på makronivå.

    SvaraRadera
  4. Jan Guillou har redan trätt in i skymningslandet tillsammans med Myrdal o dom andra. Inget han säger längre har nån bäring på nånting öht.


    /eLD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.