2010-06-24

EU-reglering av Facebook?

Den socialdemokratiska ledamoten i Europaparlamentet Nessa Childers vill ha reglering och lagstiftning av Facebook på EU-nivå. DN skriver "Childers menar att ständiga uppdateringar, meddelanden och inbjudningar ger oss en stimulans där förväntan förvandlas till ett farligt beroende."

Sedan var det det där med att politiker tvångsmässigt vill lägga sig i och reglera all mänsklig verksamhet. Speciellt om den har med internet att göra. Farligt beroende var ordet, sa Bull.

5 kommentarer:

 1. Tänkte just skriva en kommentar om det där. Känns som det är Kinamodellen man driver. inte olikt resten i EU...

  SvaraRadera
 2. Det är ju riktigt kul att läsa artikeln, tills man minns att det faktiskt handlar om ett seriöst förslag från en politisk ledare!

  SvaraRadera
 3. Hur många Facebookanvändare finns det i EU? 150-200 miljoner? EU skall alltså sitta och övervaka vad alla dessa skriver. Vilken gigantisk kontrollapparat! Vilka straff skall utmätas om man skriver något fel eller sitter för mycket vid Facebook. Böter, fängelsestraff?

  Låt mig gissa, politikerna vill förstås stänga av folk som missbrukar sina Facebook konton. Ett nytt skattefinansierat departement måste upprättas och lagar skall skrivas.

  SvaraRadera
 4. Hennes egen hatebook sida säger att hon är "liberal" men med i Labour...

  SvaraRadera
 5. Nu får dom väl ta och skärpa sig. Skall allt som medborgarna gör vara reglerat och genomkontrollerat i minsta detalj? Är det inte dags att skapa ett europeiskt motvärn mot allt vansinne som dom kommer på i EU?

  Folkfronten mot Despotism

  Detta är ju ändå bara en början på allt det vansinne som absolut kommer att komma i framtiden. Är det inte dags att sätta ner klackarna redan nu?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.