2010-06-08

Getingboet

De islamister i Turkiet som organiserade Gaza-konvojen har tackat Israel för att det blev ett så bra PR-stunt. Vilket avslöjar deras cyniska approach till frågan.

Israel är på väg att beröva en parlamentsledamot som var med på konvojen sitt medborgarskap. Ingen civiliserad nation berövar människor sitt medborgarskap. Punkt.

Och Iran skall sända krigsfartyg för att bistå framtida konvojer. Ja, vad kan väl möjligen gå fel..?

En flock femåringar har bättre omdöme.

100 kommentarer:

  1. Henrik, har du länk angående berövandet av medborgarskap? Det låter allvarligt.

    SvaraRadera
  2. @Erik - Jag hörde om det på Ekot, eventuellt samma källa som Henrik, men en trovärdig källa oavsett:

    http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=11418&artikel=3765802

    SvaraRadera
  3. "Israel är på väg att beröva en parlamentsledamot som var med på konvojen sitt medborgarskap. Ingen civiliserad nation berövar människor sitt medborgarskap. Punkt."

    Nej, det är man inte.

    http://www.haaretz.com/news/national/opinion-calls-to-strip-israeli-mk-of-citizenship-are-dangerous-and-irresponsible-1.294543

    Det är medlem i regeringen som har ett korkat förslag. Det är dessutom inte han som tar sådant beslut.

    Men det är allvarligt att en medlem i regeringen föreslår något sådant, det håller jag med om.

    SvaraRadera
  4. Hax: Exakt. Alla aktörerna där nere verkar vara helt från vettet.

    Det är för övrigt härligt med bloggande då t.ex Tor kan korrigera när det blir fel :-)

    SvaraRadera
  5. Och Rick tackade för raiden mot Pirate Bay, fy fan vad cyniskt och hemskt!

    Dom tackade för uppmärksamheten!

    SvaraRadera
  6. @Rickard; skillnaden är väl att TPB aldrig påstod sig handla om "charity" (för tidigt för svenska verkar det som).

    @HAX; jag tror en väldigt stor del av problemet är att de som tar besluten inte är de som blir beskjutna. DE har inget att förlora på det, det är andra som lider. Och bryr man sig tillräckligt lite om människors väl och ve så kan man nog beordra dem till de mest idiotiska självmordsuppdrag rätt lätt. Får bara hoppas att det blir under FN-flagg som USA/NATO försöker rensa upp oredan. Det kan iaf ge LITE kredibilitet.

    SvaraRadera
  7. Bara en tanke; i vilken liga lirar egentligen Iran när det gäller militär teknologi? Kommer det vara som ekor mot slagskepp, eller kommer det vara mer jämbördigt när Israel sänker dem?

    SvaraRadera
  8. Ship to Gaza hade som mål att bryta Israels blockad av Gaza. Självklart är de nöjda med ett resultat där Israel framstår som inhumant och där denna blockad får så stor uppmärksamhet att Israel tvingas lätta på den eller rentav avbryta den helt.

    Rolf, Irans flotta är liten, i den mån de alls kan skicka något fartyg (beror på om Egypten tillåter det genom Suezkanalen) blir det bara symboliskt, inte något hot mot Israel. Nu har dock mer officiella källor i Iran förnekat att det skulle vara aktuellt att skicka något militärfartyg. Däremot påstås Israel ha en kärnvapenbestyckad ubåt i Persiska viken.

    SvaraRadera
  9. Off-topic, men jag vill tipsa om att Stefan Wahlberg på Metro nu har tagit tag i Säposkandalen.

    SvaraRadera
  10. För det första är IHH inte islamister, det är en hjälporganisation med bättre renomé i större delen av världen än SIDA har.

    För det andra så var det inte alls vad tacket handlade om, de tackade för att Israel gjorde DEM (IHH) kända genom att angripa dem med en massa dumma anklagelser. Eftersom Israel är hatat i större delen av världen så ger detta bättre renomé.

    Det är inte för att hon var med på konvojen egentligen, det är för att hon genom att prata om det i knesset anses ha tagit avstånd från den teokratiska staten, vilket är förbjudet.

    Men visst är det roligt att man måste ljuga för att komma på kritik av Israel-motståndare?

    SvaraRadera
  11. Sedan förstår jag inte det här med att nyhetsbyrån Reuter återigen publicerar modifierade (alltså falserade) bilder över vad som verkligen hände ombord på båten där tumult uppstod. Förra gången var det bilder där man hade lagt till extra rök för att få en mer känslomässig stämning. För Reuter en slags politisk smygpropaganda mot Israel? Det är illa,eftersom denna nyhetsbyrå leverar betydande mängder material till europeiska nyhetsmedier. Påminner om TT:s dolda vänsterpropaganda där nyheter emellanåt vinklas och ändras till fördel för hur världen skall se ut i ett vänsterperspektiv.
    Är det konstigt att Israel blir ngåot paranoida, när en hel arabvärld + vänsteretablissemanget gör allt för att förinta detta land?

    "Knivar och blod togs bort från foton"
    .

    SvaraRadera
  12. Per Almkvist.

    Tror du att Israel kommer att lämna ut en oklippt version av dom filmer man gjorde från helikopter av HELA förloppet av bordningen?

    När vi nu snackar om hur man kan använda bilder för att delge andra sannigen?

    SvaraRadera
  13. Henrik, har du länk angående berövandet av medborgarskap? Det låter allvarligt.
    -----------------------------

    Om han hade haft det hade du publicerat den på din blogg även om den var till nackdel för Israel?

    SvaraRadera
  14. Det var på SR Ekot i går, som Lake påpekar.

    SvaraRadera
  15. Thomas

    "... där denna blockad får så stor uppmärksamhet att Israel tvingas lätta på den eller rentav avbryta den helt"

    Trtor du verkligen att det är så det går till? Har du verkligen inte förtått ngt alls om hela denna konflikt?

    Tror du på full allvar att det egentligen bara är lite kivande barn i en (lite överdimensionerad) sandlåda som bråkar? Och att de börjar uppföra sig bara dom vuxna säger till?

    Helt makalöst i så fall.

    PV har som så ofta en nästan komplett alternativ verklighet han berättar om. Och det verkar ju finnas en del sådana (som underkänner den som existerar, och skapar egna alternativa)

    SvaraRadera
  16. Per Almkvist:
    Du vet att israel har beslagtagit samtliga filmer och bilder från fartygets passagerare och att Israel släpper de bilder och filmer som de vill klippta som de vill va?

    Att bilder beskärs till standardformat kan knappast förvrida Israels informationsövertag. Det behövs heller inte, genom att vägra oberoende insyn och oberoende utredning så har Israel bevisat att de inte kan låta sanningen bli offentlig.

    Israel har ju redan erkänt att den ljudsnutt som de offentliggjorde, och som var PINSAMT dåligt förfalskad var just falsk, detta först efter att de fått veta att andra fartyg hade radiotrafiken sparad.

    Jonas N:
    Ja den verklighet som en liten extremistisk klick foliehattar i västvärlden ser är såklart den riktiga verkligheten, resten av världen har en felaktig alternativ verklighet.

    SvaraRadera
  17. PV

    "Att bilder beskärs till standardformat kan knappast förvrida Israels informationsövertag"

    Snacka om foliehattsargument ... helt obetalbart faktiskt! ;-)

    Och ehrm ... jag pratade om sådant du försöker besvärja fram som verklighet. Jag vet inte om ja gskulle kalla dig tillhörande en liten extremistisk klick i västvärlden, men nog skulle man kunna se det så också.

    Och Hamas är ju också en hjälporganisation, eller hur?

    ;-)

    SvaraRadera
  18. Det finns en hel del övrigt att önska hos den sittande israeliska DEMOKRATISKT valda regeringen.

    SvaraRadera
  19. Och Hamas är ju också en hjälporganisation, eller hur?
    --------------------------------

    Nej Hamas är den den enda egentliga legitima palestinska representationen.

    SvaraRadera
  20. Hej på dej Micke ... har du en bra dag idag?

    ;-)

    SvaraRadera
  21. Både Hamas och Israel's regering är numer lika goda kålsupare. Jag ser ingen som helst skillnad mellan uttalanden, beteenden, eller yttrade önskemål hos vare sig Sheik Yassin eller Avigdor Lieberman.

    Lieberman har yttrat sig om att israeliska parlamentsledamöter som samtalar med Hamas bör avrättas. Sheik Yassin kan inte sluta prata "israel-i-havet-nu".

    Om de två parter som måste sitta och skriva under båda två önskar livet ur motparten och hela hans folkslag så börjar man så smått längta tillbaka till "den gamla goda tiden" med Arafat och Rabin.

    Tidigare var i palestina och israel de rabiata folkmordshetsarna i hanterbar minoritet. Numera kan Godwin's lag tillämpas på båda sidors regering.

    Det är dags att sluta jomsa om ena sidan eller andra nu. Jag föreslår att alla som sitter och skenheligen ursäktar endera sidan tar ett steg tillbaka och inser att det finns ingen av parterna som är rättfärdigad i det de sysslar med.

    SvaraRadera
  22. Sitter folk hos TT och/eller andra mediabyråer och klipper/klistrar som det passar sig? Säkert. Vilken sida som man håller på beror tydligen helt och hållet på vem som håller i saxen. Det räcker med att man tänker tillbaka på tidigare material för att konstatera att det sker vinkling åt båda hållen.

    SvaraRadera
  23. SDM

    När det sker medvetet, och även med ansvarigas goda minne, hos en nyhetsredaktion ..

    .. ser jag det som mer allvarligt än när dom stridande parterna försöker motivera sina egna handlingar mha den information de släpper.

    Från dem väntar jag väsentligen sådant. Även om mediaspinnet på alla fronter är vansinnigt mycket värre på palestinska sidan och åt palestinsk skönmålning.

    Du kan ju själv se ocan hur många som på fullt allvar tror att de två sidorna är jämförbara vad gäller barbari ...

    SvaraRadera
  24. Du kan ju själv se ocan hur många som på fullt allvar tror att de två sidorna är jämförbara vad gäller barbari ...

    ----------------------------------

    Där har du helt rätt otroligt nog.

    1300 döda är fler än 8.

    SvaraRadera
  25. Snarare 1300 + 8 menar du väl att barbariet har vållat ... direkt och indirket .. och du har säkert missat många många fler ...

    SvaraRadera
  26. Med nivån på vissa kommentarer och med nostalgi trippen om Arafat
    kanske jag, helt ödmjukt, kan få damma av en hyfsad skrift från den tiden. Det konstiga är att ingenting i grunden har ändrats, så varsågod, speciellt till Henrik ;-)

    Ten Tips on How to Be an Arafat Apologist.

    För övrigt är väl FrontPageMagazin inte fel, när våra dagstidningar skriver som om dom körde, klipp och klistra från flamman, typ

    SvaraRadera
  27. Leif som tidigare tycke synd om det svenska parti vars ledning ordgrant sjunger hyllningar till mordet på en svensk statsminister och lika ordgrant klämmer i med den svenska nazismens international på sin fritid är kanske inte rätt man att prata om Arafat?

    SvaraRadera
  28. Micke - för att sådana bryderier inte skall komma på tvären för dig när du försöker avgöra vad som rimligt, finns där ju en bifogad länk. Vad sägs om att läsa den, och ev bemöta innehållet, istället för att ge dig iväg på dina tröttsamma SD-tirader?

    SvaraRadera
  29. Micke.. Snälla.
    Det är helt ok att du bara klarar av att köra personangrepp, istället för att argumentera i sakfrågor, men..
    Jag förstår absolut ingenting av vad du fick ner via tangenterna..
    Finns det en svensk översättning?

    SvaraRadera
  30. Jonas N:
    Du är rolig du, som alla foliehattar så börjar du skrika om att de som klagar på dina galna teorier inte kan se SANNINGEN.

    Men men.... Tja, hjälporganisation kan man inte kalla Hamas, men 90-95% av Hamas verksamhet (både räknat i pengar och personal) är civil verksamhet. Hamas är uppbyggt precis som Hizballah, alltså en ideologisk paraplyorganisation med grenar som verkar inom alla möjliga områden samtidigt.

    SvaraRadera
  31. PV - visst är jag rolig, men jag tror knappeligen att du kan avgöra det.

    Och FYI - jag har inte framfört några specifika teorier i sammanhanget, än mindre några galna sådana. Och jag har därför heller inte skrikit om några andra som (därför inte) skulle kunna ha klagat på några sådana ...

    Men jag har känslan av att du ofta råkar ut för sådant. Uppfattar saker påp ett helt eget sätt. Och försöker konstruera den egna bilden av vekligheten med baklängesargumentation, och genom märkliga omdefinitioner ...

    SvaraRadera
  32. Allt känns så mycket bättre att veta att Hamas har en hjälporganisation.

    http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

    SvaraRadera
  33. Finns det en svensk översättning?

    Din klagoskrift för nån dag sen över att Per Gudmundson konstaterar att Sverigedemokraterna har ett nazistiskt och fascistiskt ursprung skrev du själv på svenska såvitt jag ser.
    Skulle det var så att du är fel Leif och att du inte tycker synd om SD för att dom inte
    slipper sin koppling till nazismen så ber jag om ursäkt.

    Men som sagt det hela känns som ett beställningsverk där man angriper någon som aldrig kommer släppas in för att få försvara sej. Skillnad vore det, om vi hade en öppen debatt. Nu blir det mer att Gudmundson, i sin maktposition, ochså ska fram och slå på ett bakbundet parti utan rätt/möjlighet att försvara sej.

    SvaraRadera
  34. Per Alkvist, vad Reuters gjorde var att klippa ned bilder så att det centrala motivet fyllde hela bilden, en rätt rimlig praxis. På Haaretz har de bilderna både klippta och oklippta så du kan bedöma själv om det är något en stressad editor kan göra utan ont uppsåt.

    Som Micke konstaterar är det betydligt allvarligare hur Israel kunnat välja och vraka bland foton och videofilmer för att ge ut sin version, och ingen vet hur de klippt.

    I ingen annan konflikt skulle det Reuters gjort ens räcka till ett höjt ögonbryn. När det var protester i Tibet och svårt att få bilder därifrån användes t ex bilder från hur nepalesisk polis slog ned sympatidemonstranter i förvissning om att "ingen" kan se skillnad på kinesisk och nepalesisk polis. Där kan vi börja tala om fusk.

    SvaraRadera
  35. Vad sägs om att läsa den, och ev bemöta innehållet, istället för att ge dig iväg på dina tröttsamma SD-tirader?
    --------------------------------
    No worries jag ska övergå till Tors islamofobi och generella hat mot muslimer som han måste lufta var han än befinner sig och tjata dom nästa 100 inläggen om det.

    SvaraRadera
  36. OK Micke ... jag gissade nästan att sådant var mer angeläget hos dig än vad som diskuteras i sak. Hoppas du har kul när du håller på ...

    ;-)

    Och att där kommer ut nåt positivt!

    SvaraRadera
  37. Ah, Micke är på förtalsturné. Fortfarande kinkigt arg att jag slog dig på fingarna senast? :-)

    Men du kan ta fram citat när jag luftar mitt hat mot muslimer och sen gör det i hundra inlägg i rad. Lycka till med det.

    Vågar du ens debattera med mig nu? Vi vet hur det brukar sluta.

    Du blir bara arg, grinig och fräser otrevligt mot alla i din omgivning. Även de som står dig nära i verkligheten. Kan inte vara kul att leva ditt liv om man går igång så på internet. Uppdämda problem?

    Prata med Tor nu. Öppna upp och berätta vad som tynger dig. Jag har hjälpt många människor i mitt liv genom samtal, särskilt under mina många år inom krimvården.

    Där hjälpte jag många grabbar som hamnat snett med förståelse och samtal. Och förresten flera av dem muslimer. Tänka sig.

    Alla förtjänar en chans, även du Micke. Berätta nu för Tor.

    SvaraRadera
  38. Rolf
    Det är lätt och underskatta Irans styrka eftersom en del människor väljer och få sin information fån en en enda källa. proisraeliska kanaler.
    Om iran skickar en båt så är det slag skeppet Jamaran de skickar eller velayat. de har en hel drös med ubåtar också.
    Glöm inte att det med iranska kowsar missiler som hezbollah slog ut 2 israeliska båtar och iran har tillgång till Hoot missiler även kalald för super robot, hangerkiller

    SvaraRadera
  39. De sa just på Rapport att FN ska skärpa sina sanktioner mot Iran för att hindra dem att skaffa sig atomvapen.
    När får vi se Sergels torg fylld av upprörda vänsterdemonstranter som oroas av Irans försök att skaffa bomben.

    SvaraRadera
  40. 1/Iran har inga slagskepp enbart ett par jagare och dito fregatter.
    2/Iran har en gammal rysk u-båt av urmodig sovjetisk Kilo-klass och några mindre, ej lämpliga för längre sjösträckor.
    3/ Iran har landbaserade sjömålsrobotar och torpeder baserade längs kusten mot persiska viken och således helt utan betydelse i Medelhavet.
    4/ Den samlade bedömningen är att den iranska krigsmaterielen är utdaterad och illa underhållen pga brist på reservdelar och förlust av de bästa teknikerna som antingen flytt landet eller fängslats/avrättats.
    5/ Hur som helst spelar det ingen roll vad Iran ställer upp med av yt- eller undervattensstridskrafter; Flyg slår lätt och snabbt ut ytfartygen med missiler och helikoptrar med sonar och moderna torpeder, de gamla bullriga ubåtarna.
    6/ Skälet till att den israeliska fregatten INS Hanith kunde träffas av en iransk sjömålsrobot utanför Libanons kust var att elektroniken för fartygets motmedel (Phalanxartilleri) var avslagen för att inte störa IAF´s elektronik.
    7/ Det är bra att inte dilla för mycket när man kommenterar. Det finns redan flera virrpannor som har skrivit för mycket i denna tråd.
    Thomas Palm, Profanum Vulgus och den ökände Micke för att nämna några.
    /BR

    SvaraRadera
  41. BR:

    Du menar att Israel ljuger när de ylar om ett Iranskt hot?

    SvaraRadera
  42. Du menar att Israel ljuger när de ylar om ett Iranskt hot?
    ------------------------------
    Nej Bo Rööser menar att Israel är överlägsna när det gäller att vara ute och plaska på sjön men hans begåvning räcker inte så långt att han inte i förväg täckte in den flank du just öppnade och nu skäms han över att ha förolämpat Israel.

    SvaraRadera
  43. Tor varför vill du göra detta till en tråd om muslimer?
    jag tycker att du är lika off topic i den här tråden som när du skulle diskutera muslimska kvinnors underkläder hos Ingerö.

    SvaraRadera
  44. Tor.

    Ingerö har en tråd där han matar sin hatklubb med Annika Östberg och tar upp ämnet ifall en brottsling nånsin kan sona sitt brott genom att t.ex sitta i fängelse under 30 år.

    Du har en uppgift som liberal där.

    Muslimer är det så många andra som diskuterar.

    SvaraRadera
  45. Jag märker att åtminstone två av de virrpannor som jag tidigare nämnt inte har någon som helst susning om den geopolitiska situationen i Mellanöstern och vad det stora hotet från Iran utgörs av.
    Jag utgår ifrån att det är seriesidorna i pressen och såpoperor på TV som utgör dessa herrars intellektuella diet.

    /BR

    SvaraRadera
  46. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  47. Nu ska du inte var ledsen Bo Rööser.

    Vi ger dig all cred i världen för att du har Janes defense world undser täcket på nätterna.

    Det är t.o.m bra att du sköter det där.
    Ingen av oss andra orkar.

    SvaraRadera
  48. BR:
    Vadå är det Iranska hotet nån slags "isotopseparerande forskningsreaktor" som de ska flyga till Israel och släppa ner?

    För hur skulle det gå till om Israel "skulle bara"? Iran har väl bara gamla dubbelvingare från 10-talet att flyga med så de kan väl inte flyga dit något?

    Snälla berätta vad det Iranska hotet är.

    SvaraRadera
  49. Profanum
    "Snälla berätta vad det Iranska hotet är."
    Ja du. Den dagen Iran har bomben får du svaret på din fråga. Då kanske vi får se Amadinejad åka gränsle över den som doktor Strangelove på sin tid.
    Gud förbjude om han nu finns och vill förhindra detta.

    SvaraRadera
  50. Det är korrekt att det iranska flygvapnet är i dåligt skick med sannolikt få flygvärdiga plattformar F-14 och f.d.irakiska Mig-29 pga brist på reservdelar och kompetent underhållspersonal.

    Iran uppgav dock redan i slutet av 2009 att man framgångsrikt testat en flerstegsmissil, Shahab-3 med kapacitet att nå Israel.
    Men slut på undervisningen nu.
    Ni känner ju till det där med pärlor och svin. I detta fall kommunistsvin
    /BR

    SvaraRadera
  51. P.S.
    Man skall inte glömma att WMD består av annat än kärnvapen.

    /BR

    SvaraRadera
  52. Anonym, Jamaran är inte ett slagskepp utan en jagare, vilket man lätt hittar på wikipedia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Current_Iranian_Navy_Vessels

    Kalle, kan vi få se några bevis för att Iran försöker skaffa sig kärnvapen först? När skall vi sen få se högern demonstrera mot att Israel redan skaffat sig en stor mängd kärnvapen utanför NPT och rentav försökte sälja några till Sydafrika under apartheidregimen? När skall vi få se högern fördöma Bush för att han stärkte Iran genom att ordna så att en mycket Iranvänlig regim kommit till makten i Irak?

    SvaraRadera
  53. Thomas Palm,

    we've got jobs.

    SvaraRadera
  54. Thomas Palm,

    we've got jobs.

    SvaraRadera
  55. Micke, profanum_vulgus sa att Hamas är en hjälporganisation. Då postade jag en video som visar deras hjälp.

    Eller tycker du att Hamas hjälporganisation är dålig?

    SvaraRadera
  56. Sen är det lite tråkigt att Micke inte tar emot en utsträckt hand. Men vill man inte ha hjälp, då är det inte så mycket man kan göra åt det.

    SvaraRadera
  57. Palm
    Tror du verkligen på allvar att Iran inte försöker skaffa bomben?

    SvaraRadera
  58. Kalle, jag har ingen aning. Antagligen försöker de skaffa sig grundtekniken så att de vid behov kan bygga en på någorlunda kort varsel, men samtidigt har Ali Kahamenei uttalat sig tydligt om att det är ett vapen som inte är förenligt med Islam.

    Jag upprepar min fråga om vad du har för bevis, eller är det rimligt med sanktioner mot Iran på blotta misstankarna? Vore det då inte långt rimligare att införa sanktioner mot Israel för allt de faktiskt gjort och gör?

    Om Iran skulle skaffa kärnvapen, tror du sen att de skulle använda dem, eller skulle de som alla andra kärnvapenstater ha dem som avskräckning?

    SvaraRadera
  59. Palm
    Israel påstås ha en och om de har en så har de ännu inte använt den. Om Iran skaffar en är jag övertygad om att de kommer att använda den.
    På vilket sätt vore den oförenlig med Islam?
    Om Muhammed hade haft den hur tror du han skulle ha använt den?

    SvaraRadera
  60. Tor.

    Varför vill du göra detta till en tråd om islam?

    SvaraRadera
  61. Bousa Bousa Hodn Hodn Micke!

    SvaraRadera
  62. Eller tycker du att Hamas hjälporganisation är dålig?
    ------------------------
    Den enda åsikt jag har är att ditt tjat om muslimerna börjar bli jobbigt och att du framstår som en aning apart.

    SvaraRadera
  63. Tor:
    Kan du citera mig när jag sa det?

    BR:
    Hur skulle Iran som inte ens kan bygga flygplan eller båtar kunna bygga en atombomb som kan nå Israel, och som dessutom skulle vara värd Israels svar?

    Kalle Strokrik:
    När USA försåg Irak med gas och biologiska stridsmedel så kunde Iran ha skaffat sig likadana stridsmedel men valde att inte göra det med hänvisning till koranens regler för krig (bl.a. förbud att angripa civila, obeväpnade eller produktionsmedel - man kunde kanske önska att vissa muslimska terrorister läste samma suror på samma sätt).

    SvaraRadera
  64. Åh, jag har en egen lillebror i Micke! Det har jag alltid drömt om.

    Ni vet hur det är, storebror gnabbas och retas med lillbrorsan. Storebror är äldre och vet mer och lillebror går in i samma fälla om och om igen.

    Lillebror blir mer och mer arg och tillslut exploderar han och springer till mamma. Storebror gapflabbar.

    Lillebror vill ge igen, så han försöker retas tillbaka. Men allt han vet om detta är vad han lärt sig av den stora idolen storebror.

    Men storebror går inte på den lätte, för det var han som kom på fällan.

    Micke, jag vet hur det är. Jag har två äldre bröder, men nu har jag äntligen fått en egen lillebror.

    Kram brorsan!

    SvaraRadera
  65. Tor:
    Försöker du prata bort din bristande läsförståelse? Kommer det där citatet snart?

    SvaraRadera
  66. Kalle, Israel anses ha inte en utan ca 200 kärnladdningar, och israeliska politiker försäger sig lite då och då och erkänner även om de sen får ta tillbaka då deras officiella policy är att vare sig erkänna eller förneka. Dessutom försökte de sälja kärnvapen till Sydafrika, vilket är rätt svårt om man inga har.

    Din övertygelse om att Iran skulle använda en kärnladdning är ren xenofobi. Dess religiösa ledare har som sagt konstaterat att detta är emot Islam.

    SvaraRadera
  67. Tor varför vill du göra den här och alla andra trådar på internet där du deltar till trådar om muslimer?

    SvaraRadera
  68. Kan du citera mig när jag sa det?
    ---------------------------------
    Naturligtvis kan han inte det eftersom allt han säger bygger på ett fobiskt hat mot muslimer runt vilket han fabulerar ihop andras argument.

    SvaraRadera
  69. Vad har ni emot Tor?

    SvaraRadera
  70. TP,

    "Dess religiösa ledare har som sagt konstaterat att detta är emot Islam."

    Tror du på Irans religiösa ledare?

    SvaraRadera
  71. Vad har ni emot Tor?
    -------------------------------
    Frågar Bo Rööser som igår adresserade ett flertal kommentatorer med epitetet "kommunistsvin".

    För din information så har jag inget emot Tor.
    Han är ju folkpartist och som sådan politiskt en helt vanlig svensk till skillnad från dig och det enda jag undrar är varför han vill göra detta till en tråd om muslimer.

    SvaraRadera
  72. Tror du på Irans religiösa ledare?
    -----------------------------------
    Uppenbarligen gör du det eftersom du tar deras bladder om att angripa Israel på allvar.

    SvaraRadera
  73. Sven S, religiösa ledare av Khameneis typ kan visserligen göre obehagliga saker i sin Guds namn, men de tenderar att vara ärliga om det. De skäms inte för att genomföra Guds vilja.

    Hade Khamenei sagt "Iran utvecklar inga kärnvapen" hade det kunna varit en lögn precis som vilken politiker som helst kan ljuga, men att han utfärdar en religiös fatwa om saken ökar trovärdigheten, eftersom han då skulle ljuga inte bara i sitt eget utan i Allahs namn. Om inte annat har en sådan fatwa nackdelen att muslimer i Iran är religiöst förbjudna att jobba i ett kärnvapenprojekt, och risken finns alltid att några av dem är så troende att de bryr sig om detta.

    Får man vara så fräck att man frågar Sven och Kalle om hur stor tilltro de har till bevis för att Iran försöker tillverka kärnvapen givet räckan av lögner som föregick invasionen av Irak?

    Micke, regeln är att allt elakt Irans ledare säger är trovärdigt och allt snällt är en bluff. CBS fick t ex en Emmy för sin intervju med Ahmadinejad där de klippt bort biten där Ahmadinejad föreslog att en folkomröstning där både judar och palestinier skulle delta vore en ideal lösning på palestinakonflikten. Inte tillräckligt blodtörstigt för att passa in tydligen.

    SvaraRadera
  74. Thomas Palm:
    Det där kommer aldrig gå in hos Israels apologeter. De ljuger ju medvetet för att försvara sina politiska ståndpunkter. De har aldrig begripit det här med att bara försvara det man verkligen tror på.

    SvaraRadera
  75. PV - fortfarande igång med ditt korståg mot allt?

    Hur går det tycker du?

    SvaraRadera
  76. Jonas N:
    Det går bra, ingen kommer på ett enda motargument.

    SvaraRadera
  77. Så är det nog PV

    Du har vunnit alla korståg och argument hittills och har rätt i allt. Och verkligheten har bara inte hunnit komma ikapp riktigt ...

    ;-)

    SvaraRadera
  78. Jonas N:
    Det är en framgång för din psykiatriker att du erkänner det.

    SvaraRadera
  79. Palm

    "Hade Khamenei sagt "Iran utvecklar inga kärnvapen" hade det kunna varit en lögn precis som vilken politiker som helst kan ljuga, men att han utfärdar en religiös fatwa om saken ökar trovärdigheten, eftersom han då skulle ljuga inte bara i sitt eget utan i Allahs namn. Om inte annat har en sådan fatwa nackdelen att muslimer i Iran är religiöst förbjudna att jobba i ett kärnvapenprojekt, och risken finns alltid att några av dem är så troende att de bryr sig om detta."

    Ja du, om några vägrar så finns det säkert allt för många som inte gör det.

    SvaraRadera
  80. - Jag har här ett brev från herr Hitler sa Chamberlain ungefär efter München överenskommelsen 1938Jag upplever att vissa herrar här har samma naiva tilltro till Iran.

    SvaraRadera
  81. PV - som sagt: Och det är aldrig någon som ett enda kommit med ett enda motargument.

    Du har spatserat omkring i tillvaron och ditt korståg och vunnit på WO oavsett åt vilkeöt håll du tittat.

    Det är bara verkligheten som inte fattat det än! Den verklighet som alltså inte ens utmanat dig!


    Det är väl bara på en punkt du inte varit framgångsrik ännu då. Att komma över andra människors pengar och egendom. Märklgit eller hur? För där finns ju inga motargument ...

    Så vad är det som fattas då PV? The power that comes from the end of a gun barrel?

    SvaraRadera
  82. Denna roliga fabel kring socialister in action, med lyckligt slut, är ett guldkorn. Vem som är Micke och PV råder det väl inga tvivel om? ;-)

    http://www.squidoo.com/silly-symphony-wise-little-hen

    SvaraRadera
  83. Kalle, kan vi inte få se lite sakliga argument från dig istället. Vad du har för bevis för att Iran har ett kärnvapenprogram och att de skulle använda kärnvapen om de fick dem? Du kör bara med insinuationer medan jag försöker presentera fakta. Att du bekräftar Goodwins lag är symptomatiskt.

    SvaraRadera
  84. Denna roliga fabel kring socialister in action, med lyckligt slut, är ett guldkorn. Vem som är Micke och PV råder det väl inga tvivel om? ;-)

    --------------------------------
    Undrar varför Patrik Öberg börjat spamma Hax blogg med exakt samma för ämnet helt irrelevanta inlägg i flera trådar?
    Tycte du att din film var så viktig?

    SvaraRadera
  85. Gläd dig Micke kär
    Nu är fabbjor OP här...

    Filmen är väldigt rolig.

    Annars allt väl?

    SvaraRadera
  86. Micke - det är bra att du försöker hålla ordning och räfst i trådarna så att folk inte byter ämne eller mal på om sina egna hang-ups bara ...


    Om du fortsätter och gör det bra tycker jag att du bör upphöjas till klassens ordningsman ...


    Det vore väl nåt, en liten bekräftelse till slut efter alla års slit!?

    ;-)

    SvaraRadera
  87. Jonas, om man bortser från den unge fattiglappen d'Artagnans ädla blod, raka rygg, kvickhet, skicklighet och briljans påminner faktiskt Micke lite om honom. När d'Artagnan reste till äventyrets Paris för att inställa sig hos herr de Tréville, tvingades han av nöd rida på en ranankelgul klippare som var för gammal och ful för att ens bli smörgås, iklädd paltor värdig en mjölnarson. Han var förstås därför fullt medveten om att hans fantastiska kvaliteter inte syntes utifrån. Under färdens gång tog han därför

    "varje småleende en för en förolämpning, varje blick som en utmaning."

    ;-)

    SvaraRadera
  88. Om man skall jämföra Micke med någon litterär gestalt så tycker jag i så fall att Don Quijote ligger närmast. Utan mediciner och allt.
    /BR

    SvaraRadera
  89. BR, Dumas jämförde faktiskt också d'Artagnan med Cervantes hjälte.

    Fast rörande Micke kanske du tänkte kanske mer på Sancho Panchas fortskaffningsmedel? ;-)

    SvaraRadera
  90. Jag antar att Bo Rööser sitter på sin arbetsplats och låter det landsting där han verkar som ortoped betala för sina den tid han lägger ut på att hata på internet och man kan bara hoppas att itavdelningen av en slump hittar hans visdomar så att hans landstings skattebetalare slipper pröjsa.

    SvaraRadera
  91. Sen är det kmnappast till ortopeden Bo Röösers fördel om han ska avgå med ärofull pension snart att han ställer psykiatriska diagnoser via internet.

    Sannolikt faller det under kvacksalverilagen och sannolikt är det streaffbart att låta skatte betalarna betala även det.

    SvaraRadera
  92. Som sagt, Sanchos sittunderlag var det ja. ;-)

    SvaraRadera
  93. Patrik Öberg, Jonas Neumeister och Bo Rööser har gemensamt att skattebetalarna pröjsar deras lön och att dom på eget initiativ utför sitt arbete på bloggar istället för att utföra det enligt dom anställningskontrakt dom skrivit under och det är helt logiskt om man ser till vad dom presterar på dessa bloggar att dom defacto INTE KAN utföra dom arbeten dom är anställda att göra.

    SvaraRadera
  94. Något kul på gång i helgen Micke?

    Oavsett hoppas jag du får det riktigt trevligt.

    SvaraRadera
  95. Jonas N:
    Nu får du lugna ner dig lite, du skälver så att orden kommer i fel ordning.

    Det är lite svårt att förstå vad du försöker få ur dig, men tydligt är att jag inte har sett SANNINGEN. Antagligen därför att jag inte har en av dina foliemössor och att KGB därför kontrollerar mina tankar.

    Jag har det jag behöver materiellt, jag vill inte köpa någon bli-rik-plan av dig.

    Jag har skjutvapen men jag får ingen makt genom dem. Hur skulle det gå till tänkte du?

    SvaraRadera
  96. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  97. PV - det glädjer mig att du tar dig själv på allvar .. och det finns säkert några till (men inte så många).

    Jag tror det är lite samma bekymmer för allas vår Micke, alltså att det är för få som tar honom på allvar.

    Måste vara ett lite trist liv.

    SvaraRadera
  98. Kan vi återgå till något som liknar ämnet för tråden nu när ni fått ägna en bunt inlägg åt löjliga personangrepp?

    SvaraRadera
  99. Stackars Micke.
    Han har 0 koll på arbetstider, flextid och kompensation för inarbetad tid.
    Kan möjligen bero på att vår stackars Micke inte jobbar alls.
    Min gissning är att han är förtidspensionär med psykiatrisk diagnos.
    Under alla omständigheter så finns det skäl till att det är detta som är den mest näraliggande gissningen.
    Jag hoppas givetvis också att Micke får det riktigt kul i helgen och verkligen sätter på sin dator med besked.
    /BR

    SvaraRadera
  100. Bo Rööser som tidigare i den här tråden sin vana trogen under arbetstid från sin arbetsplats hos landstinget pekade ut skribenter i tråden som varande "kommunistsvin" och lät skattebetalarna pröjsa detta går nu vidare genom att ställa ytterligare en av dom otaliga psykiatriska diagnoser som jag sett honom ställa dom senaste 5åren på alla som inte delar hans hat till palestinier.

    Sen är den imitation av OP´s flinande som du ägnar dig åt inte hälften så patetiskt som hans eget så ansträng dig inte för mycket.

    Lycka till i valet föressten.
    jag hörde att Herrefolkspartiet har 2 procent idag.Det ser lovande ut för dig.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.