2010-06-09

Det var på tiden...

Regeringen meddelar att asylsökande kommer att få lov att arbeta, redan från dag ett om de kan och vill.

Man kan tycka att detta är självklart. Det uppseendeväckande är att det inte redan är så.

Nu återstår att se hur de som hellre vill ha flyktingförvar och bidragsberoende kommer att kalla den nya politiken för grym och hjärtlös...

2 kommentarer:

 1. Ok, det var på tiden. Är det något som i alla tider varit snett med flyktingpolitiken är det att man tvingat tusentals yrkeskompetenta arbetsivriga invandrare att sitta på rumpan och ta emot bidrag i stället för att arbeta.

  Att den situationen särskilt spätt på invandrarfientligheten och smygrasismen i Sverige är inte direkt udda.

  SvaraRadera
 2. Den tidigare invandringspolitiken i ett nötskal:

  Människor som lyckas betala en halv förmögenhet och ta sig flera hundra mil genom stängda gränser, tycker vi synd om när de väl är framme. För de är "flyktingar".

  Jag skulle vilja säga att de flesta tvärtom är av en sällsynt jävla hård sort - människor som klarar av smått omöjliga strapatser i längtan efter ett bättre liv.

  Men väl framme möts de av den svenska, förlamande sosse-snällismen. Det är samma kravlösa snällism som vi alla drabbas av, men för invandrarna uppförstorad till groteska nivåer.

  För det är ju synd om de stackars människorna. Inte ska vi ställa krav på dem, eländiga stackare som de är.

  Alltså får de inte jobba. Istället sätter vi dem i karantän tills vår fina utredningsapparat bestämt om de får stanna eller inte.

  En del får vänta så länge som sju år tills de blir utvisade, kanske med Sverigefödda barn i släptåg som pratar lika bra svenska som du och jag gjorde när vi började skolan.

  Jävla idiotpolitik, det tyckte jag redan för 20 år sedan.

  Hade några vettiga människor fått utforma svensk invandringspolitik så hade invandrarna varit en tillgång för Sverige, på samma sätt som de finländare och italienare som kom hit på 60-talet.

  Istället har vi skapat krutdurkar och sociala problem.

  Och det är vårt eget fel.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.