2010-06-22

Mer om Icelandic Modern Media Initiative

Europaportalen har en läsvärd artikel om Icelandic Modern Media Initiative - som är tänkt att erbjuda den starkaste pressfrihet man kan tänka sig.

Läs Christian Wohlerts intervju med Birgitta Jónsdóttir, som deltog på gårdagens seminarium om yttrandefrihet och självcensur, här i Europaparlamentet.

Nu får vi hoppas att Island håller sig borta från ett EU-medlemskap. För ett sådant tror jag inte riktigt går ihop med IMMI. Ett självständigt Island som är ett paradis för medieföretag låter mer lockande.

1 kommentar:

  1. Jag tror och hoppas också att Island kommer hålla sig utanför medlemskap i EU.
    Gillar hur de tog emot Bobby Fischer efter löjliga anklagelser och förföljning.
    Tror de kan bli lite av en fristad för de principer som gällt sedan demokratin slog igenom i Europa. Att de inte anser att tillkommandet av ett världsomspännande nät som kan sprida idéer och material som inte alltid är vackra, och att personer kan dela stora mängder information emellan sig är nog för att rucka på dessa principer kommer nog ge dom miljontals vänner världen över, vars stöd är av större betydelse än enskilda ledares påtryckningar.
    Hoppas de kan stå emot organisationen som tvingar länder mer samman än nödvändigt (jag får lite balkankänsla).

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.