2010-06-28

Pirater? I Svenska Dagbladet!?!

Vart är världen på väg..?

Läs!

8 kommentarer:

 1. Jerker Wågberg29 juni, 2010 01:47

  Men kommer vi in i DN före nästa istid?

  SvaraRadera
 2. Jerker, bara Sofia Mirjamsdotter blir debattredaktör på DN kommer ni nog in där också. Det tog ju bara en vecka efter hennes tillträdande på SvD!

  SvaraRadera
 3. Citat från ur kommentarerna av signaturen Piraten i SvD angående artikeln av Falkvinge och Troberg:

  "Medborgarlön är en smidig lösning som alla med vänstersympatier kan sympatisera med, inte bara vi pirater. Piratpartiet diskuterade frågan redan vid valet 2006, nu är tiden nog mer mogen. Framtiden är här och den innebär fri tillgång till kultur! Medborgarlön är nyckeln!"

  Precis vad jag hela tiden sagt. Det är alldeles för mycket odör av gamla vänstervibbar och deras klassiska käpphästar i detta parti. Hur skall PP komma till rätta med sånt? Ska partipiskan vina runt öronen på de ostyriga? Utrensningar?

  SvaraRadera
 4. LD: PP har folk både från vänster och från höger. Vissa vill dra åt ett håll, andra vill åt ett annat och en hel del vill inte dra åt något håll (även om de har sympatier själva).

  Du måste således skilja på vad en enskild person tycker och vad PP tycker.

  SvaraRadera
 5. @LD

  Har du överhuvudtaget något belägg för att denna åsikt kommer från en piratpartist? Vad jag fårstår så var det bara en kommentar i ett öppet kommentarsfält? Det kan lika gärna vara en vänsterpartist/moderat som trollat. Ssargon sa det bra. "Du måste således skilja på vad en enskild person tycker och vad PP tycker."

  SvaraRadera
 6. Höstens val kan bli det jämnaste någonsin, varje ytterligare röst för ett borgerligt sverige blir därför allt viktigare och varje röst på PP är en röst för mona.

  Tänk er för innan valet frihetliga pirater, efter valet är det för sent...

  SvaraRadera
 7. @bengt

  Jag hoppas verkligen inte att Mona kommer få styra detta land. Men att varje röst på PP tas från högerblocket är väl inte rimligt?
  Dessutom är det övergripande problemet att de stora partierna i ren okunnighet dansar efter storföretagens pipa och kontinuerligt undergräver rätts-samhället. Så på så vis tycker jag att varje röst som inte läggs på storpartierna stärker sverige. Partierna måste lära sig vad fakta är, hur det ska hanteras och vara källkritiska. Helt enkelt få lite vett i skallen.

  Vi kan ju inte ha ett samhälle som bygger på lobbyisters förmåga att vilseleda politiker. Och tills lobbyisterna rensats bort måste politikerna fatta att de finns och att de aldrig är en opartisk källa till information.

  SvaraRadera
 8. Visst, man bör skilja på person och parti och internettrolleri är ett faktum.

  Jag skrev bara att att det är mycket vibbar av vänster i partiet, inte att det bara består av vänsterfolk. Skulle ni kunna göra en uppskattning på varifrån de flesta i PP kommer ifrån?

  Dock, ett svenskt parti utan partipiska lär bli ett nöje att skåda. För visst skall väl PP vara bättre än alla andra?

  Denna balansgång mellan röd eller blå för PP kommer att bli allt för svår och väljarna kommer inte att känna nåt förtroende därmed. Man kommer inte att veta var man har dom i alla andra frågor. Ett riksdagsliv som vågmästare? Tjaaa, kanske. Tror dock inte att ett sånt liv blir särskilt mycket mer långlivat än Berras och blåbodingens vistelse innanför dom väggarna (även om upplägget är 1000 ggr trovärdigare).

  Jag har inga belägg för att det var en piratpartist, nej. Jag har dock läst diverse kommentarer och artiklar av om och med PP-ister (såtillvida inte alla trollat) för att våga påstå att det är ett parti som till allt för stor del suger/sugit upp diverse street- och NGO-aktivister av olika missnöjesgrad på vänsterkanten. Jag tror helt enkelt inte på att PP sugit upp lika många från Allianspartierna eller andra med sådana sympatier.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.