2010-07-08

Piratpartiet om SWIFT-omröstningen

EU-kommissionär Cecilia Malmström är pådrivande för ett nytt Swift-avtal

Pressmeddelande från Piratpartiet 2010-07-08:

Swift-avtalet: Det är inte terrorismen, utan övervakningsstaten som hotar vårt samhälle!

Idag kommer EU-parlamentet godkänna det så kallade Swift-aftalet, som innebär att data om europeiska privatpersoners och företags banktransaktioner skickas till USA i bulk.

- Detta är ett dumt och onödigt beslut. Det är ett uttryck för att Europaparlamentet låter sig dras med i den masspsykos om terrorism som politikerna odlar för att kunna bygga ut övervakningsstaten, säger Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet Christian Engström

- Det är inte terrorister som hotar vårt samhälle i dag. Snarare är det de europeiska politikernas övervakningshets som är ett hot mot vårt öppna samhälle, säger Christian Engström.

- Swift-avtalet innebär överföring av data i bulk om europeiska medborgares och företags banktransaktioner till USA:s terroristjägare. För några månader sedan ansåg en stor majoritet i Europaparlamentet att det var oacceptabelt. Det nya avtalet ändrar ingenting i sak. Ändå kommer socialdemokraterna, liberalerna, kristdemokraterna och de konservativa i dag att rösta ja. Det känns ryggradslöst, säger Christian Engström.

DN | SvD | Europaportalen | TV4 | SR | BBC | Christian Engström

Uppdatering: 484 ledamöter röstade för, 109 emot och 12 avstod.

3 kommentarer:

 1. 484 (+12) fascister som styr i EU. Toppen.

  SvaraRadera
 2. Är du inte med oss så är du mot oss...

  Jag har kameraövervakning hemma, så att eventuella brottslingar kan hamna oss ordningsmakten (fascister) som håller tryggheten för mig - Toppen.

  SvaraRadera
 3. @Jerry

  Skillnaden mellan att du själv anordnar så att du har bevakning hemma...eller att du påtvingas bevakning utförd av någon annan som du inte har kontroll över.

  Det ena är egenval. Det andra fenomenet mycket riktigt fascism.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.