2010-08-11

Ännu fler PR-genier...


Det cirkulerar uppgifter om att USA söker hjälp från andra länder – för att gripa eller väcka åtal mot Wikileaks talesman Julian Assange.

Om detta stämmer – hur tänker de då?

Wikileaks är en site som visar allmänheten de sidor av kriget som politikerna och militären helst vill dölja. En site som avslöjar politiska skandaler, fulspel och korruption. En site som ger information till människor i många länder – som deras egna politiker försöker undanhålla dem.

Att stänga ner Wikileaks eller att låta gripa/åtala sitens medarbetare vore ett slag mot allt vad öppenhet och fri information heter. Ett slag mot yttrandefriheten. Ett slag mot den insyn som vi medborgare måste ha rätt till, i ett demokratiskt samhälle.

Tänker man verkligen tala arrogant maktspråk – som går ut på att vi medborgare endast förväntas ge våra politiker demokratisk legitimitet och betala notan, för att sedan hållas i okunskap om vad som verkligen sker?

Jag hoppas att de nya uppgifterna är fel. För om de är korrekta – då håller USA på att göra en gigantisk tavla. Ur demokratisk så väl som PR-mässig synvinkel.

6 kommentarer:

 1. Ah! Transparens. Vissa verkar ha svårt att förstå PPs till synes märkliga hållning att integritet/privatliv är viktigt, men också transparens/insyn.

  Jag illustrerade därför detta med transparens och integritet i ett inlägg betitlat "Transparens vs makt", som hittas överst på min förklaringssida.

  SvaraRadera
 2. @OlofB

  Underbar redovisning. Dags för alla piratpartister och sympatisörer att läsa på en aning så man kan kontra trollerierna.

  SvaraRadera
 3. Wikileaks har också namngivit ett antal Afghanska informatörer som riskerar livet. Men vad gör det, några sketna Afghaners liv mot att få läcka anti-USA information för att få vara vänsterhjälte

  SvaraRadera
 4. Jag kunde inte hålla med mer. Julian Assange är en av mina stora idåler, en grym intervju med honom finns på:

  http://thegayinterpreter.blogspot.com/2010/08/julian-assange-varfor-varlden-behover.html

  /T

  SvaraRadera
 5. Wikileaks förstör ju amerikas affärer i afghanistan så wikileaks är ju terrorister och borde skickas till guantanamo bay!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.