2010-08-11

Cyniska talibaner

Talibanerna i Pakistan uppmanar regeringen att inte ta emot amerikansk nödhjälp till de översvämningsdrabbade. Istället erbjuder de sig att själva ge 20 miljoner dollar i bistånd. (Vilket för övrigt inte räcker så långt i sammanhanget. Hjälpbehovet uppskattas till hundratals miljoner dollar.)

Hur vore det om så väl USA som talibanerna – och alla andra som vill – gav vad de kan till de drabbade? Nej, det "heliga kriget" är tydligen viktigare för talibanerna. Vilket visar vilka cyniska, dogmatiska typer de är.

Läser man SR Ekots rapport om det hela noga, då inser man att det hela mest verkar vara ett stunt från talibanernas sida för att de skall kunna röra sig obehindrat i Pakistan. Och då är det nog inte bara nödhjälp de planerar...

3 kommentarer:

  1. Lika dogmatiskt och cyniskt som att till exempel inte gå med i en demonstration för en god sak om någon annan i demon har flagor av fel färg?

    SvaraRadera
  2. Oj, HAX har insett att Talibanerna inte är speciellt trevliga. Känns det inte lite som att slå in öppna dörrar där?

    Var det förresten mindre cyniskt när Mandelas välgörenhetsfond vägrade ta emot diamanter av tvivelaktigt ursprung? Det är inte helt ovanligt att vägra ta emot hjälp när man ogillar avsändaren.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.